presenning

En fillete presenning kan være årsaken til stygge vinterskader.
Med norske, varierte vintere med regn, snø, mildvær og sprengkulde, kan vann som fryser ombord være sprengstoff for en båt. Vann som trenger inn på uønskede plasser og som fryser, kan bekke i stykker den mest solide konstruksjon og dette er skumle saker.
Nå er det snart klart for vinteropplag og båten under presenning. Dette må du huske på.
Finske Fiskars er kjent for sine Buster aluminiumsbåter. Den nye modellserien Drive har aluminiumsskrog med glassfiber innerliner. Vi prøvekjørte lillesøster Drive 46 Open da den hadde verdenslansering. En kompakt båt med mye kjøreglede og gode sjøegenskaper.
Vinden gir utfordringer gjennom vinteren for dem som har båten lagret utendørs med presenning over. En svensk oppfinnelse garanterer at i alle fall festet holder.
Vinteropplag betyr regnvåte senhøst-dager og snøfylte, sprengkalde vinterdager. Kondens og frostskader kan skade familiens juvel, men det kan forebygges med enkle grep. "Ansett" en frostvakt og – helst – en avfukter!
Det er et engelsk uttrykk som heter ”Learning by doing” – eller fritt oversatt til norsk – man lærer ved å praktisere. Slik er det uten tvil når man skal ferdes til sjøs med fritidsbåt.
Det er en evig runddans. Ikke før er vi ferdige med vårpussen, så kommer vinteren tilbake. Etter noen herlige sommeruker er det på tide å beskytte båten nok en gang. Slik gjør du det:
Gjennom sine foredrag, praktiske kurs, sitt engasjement i fartøyvern, og som skipper på skoleskipet skonnerten ”Solrik”, har Ben Brynhildsen i Grimstad blitt en institusjon når det kommer til sjømannskap. Selv har skipperen stort sett gått livets skole.
Da sønnens båt ble stjålet, bestemte Paul Storholt seg for å ta saken i egne hender. Etter å ha politianmeldt tyveriet sørget han selv for å finne igjen sønnens stjålne båt. (17.04.09)

Sider

Abonner på presenning