diverse

30 000 kroner brukte Anders Skråmestø på båten sin i sommer. Nå selges den som ubåt for 5000.
Det står i avisa at vi går mot en ny kald vinter, sa jeg til rederinnen.
Næringsminister Trond Giske vil ikke ha havarikommisjon med undersøkelsesplikt ved fritidsbåtulykker. Det var stortingsrepresentant fra Høyre og ivrig båtmenneske, Ingjerd Schou som stilte Giske spørsmålet på vegne av fritidsbåtfolket og den landsdekkende organisasjonen Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) etter at sommeren har vært befengt med noen dødsulykker der spesielt såkalte RIBer (Rigid Inflatable Boat) med steppede skrog har vært innvolvert.
Diverse nyheter
Tre av fire utenbordsmotorer gir det samme resultatet: Mellom 70 og 80 prosent av driftstiden har båten gått på sakte fart. Mesteparten av tiden siger vi av gårde i tomgangsfart, eller litt raskere. I praksis klarer du neppe å kjøre mer enn rundt 100 timer i løpet av en sommersesong. Selv med en stor utenbordsmotor på hekken, er det å fylle bensin fortsatt noe av det billigste du kan gjøre med båten din!
HURTIGRUTEN: Sommerens 5 dager lange direktesending fra Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes - vil nå bli registrert i Guiness Rekordbok.
I løpet av sommeren har det dessverre skjedd noen tragiske dødsfall i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Alle sakene har fått betydelig oppmerksomhet i dagspressen. Det ble kanskje noen ekstra spaltemeter også fordi en kjent finanskjøpmann var blant de omkomne i en av ulykkene?
I sommer kom vi i skade for å gå på et undervannsskjær. Det var pent vær og stille, og jeg holdt en hastighet på ca. 30 knop.
Denne fotoreportasjen vil gi svært lite nyttig informasjon uten bildene. Men vi legger ut alt fra bladet. Også fotoreportasjer. Les og tenk deg til åssen bildene ser ut, eller finn frem BM 9/11.
I forbindelse med de tragiske båtulykkene i sommer har vi registrert at det er kommet mange krav til fartsgrenser, mer opplæring og bruk av flyteplagg.

Sider

Abonner på diverse