diverse

30 000 kroner brukte Anders Skråmestø på båten sin i sommer. Nå selges den som ubåt for 5000.
Det står i avisa at vi går mot en ny kald vinter, sa jeg til rederinnen.
I sommer kom vi i skade for å gå på et undervannsskjær. Det var pent vær og stille, og jeg holdt en hastighet på ca. 30 knop.
Næringsminister Trond Giske vil ikke ha havarikommisjon med undersøkelsesplikt ved fritidsbåtulykker. Det var stortingsrepresentant fra Høyre og ivrig båtmenneske, Ingjerd Schou som stilte Giske spørsmålet på vegne av fritidsbåtfolket og den landsdekkende organisasjonen Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) etter at sommeren har vært befengt med noen dødsulykker der spesielt såkalte RIBer (Rigid Inflatable Boat) med steppede skrog har vært innvolvert.
Diverse nyheter
Tre av fire utenbordsmotorer gir det samme resultatet: Mellom 70 og 80 prosent av driftstiden har båten gått på sakte fart. Mesteparten av tiden siger vi av gårde i tomgangsfart, eller litt raskere. I praksis klarer du neppe å kjøre mer enn rundt 100 timer i løpet av en sommersesong. Selv med en stor utenbordsmotor på hekken, er det å fylle bensin fortsatt noe av det billigste du kan gjøre med båten din!
HURTIGRUTEN: Sommerens 5 dager lange direktesending fra Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes - vil nå bli registrert i Guiness Rekordbok.
I løpet av sommeren har det dessverre skjedd noen tragiske dødsfall i forbindelse med bruk av fritidsbåt. Alle sakene har fått betydelig oppmerksomhet i dagspressen. Det ble kanskje noen ekstra spaltemeter også fordi en kjent finanskjøpmann var blant de omkomne i en av ulykkene?
Bestefars bestefar startet forlag. Selv havnet han ved Mjøsas bredd som båtentusiast og sjåførlærer. Nå har mannen med det fornemme navnet Dag Wright Cappelen skapt nytt liv i Nor-Dan.
De to mest omtalte dødsulykkene med båt i sommer har vært i Tjømeområdet, kommunen som huser aller flest sommergjester.

Sider

Abonner på diverse