båtkonstruktører

Noe av den tyngste tekniske båtkunnskap som finnes i landet er totalt satt på et sidespor av Aust-Agder tingrett i en tvist om en Laguna 30.
Én kjøl – fire tusen hester: Ufarlig gal? Rolf Bernhard Isaksen (45) fra Flekkefjord aksepterer beskrivelsen uten å nøle. Nå har han holdt drømmen om verdens kanskje råeste runabout i live mange år. I alle fall snakker vi om den særeste – med to Spitfire-motorer på propellene.
På slutten av 1950-årene og utover i 1960-årene gjorde glassfiberarmert polyester (FRP) sitt inntog på båtbyggerarenaen.
Gjenstår det arbeider for kun 50.000 kroner på denne båten? Eieren har allerede betalt Ocean One 1.2 millioner kroner av totalt 1.250. 000 kroner for en sjøklar båt.
12. juni gikk konstruktøren Otto L. Scheen bort, 83 år gammel. Scheen var tidlig i sin karriere kompanjong med legendariske Rich. G. Furuholmen, men Scheens egenproduksjon var betydelig og variert gjennom en lang karriere.
En nestor blant norske båtkonstruktører er gått bort. Otto L. Scheen døde forrige uke og ble stedt til hvile ved Drøbak kirke. Han ble 83 år gammel. (22.06.09)

Sider

Abonner på båtkonstruktører