antenner

RiksTV , Viasat eller Canal Digital? VHF-antenne eller parabol? Hva er best, og hva er rimeligst? Her får du alt du trenger å vite om TV i båt.
Belamarin har overtatt som distributør av Shakespeares antenner.
Det borger for kvalitet at Corvette 340 bygges ved Fleming Yachts verft i Taiwan. En testdag på Marstrandsfjorden i høst overbevist oss om at Corvetten fra 1974 fortsatt bør kunne forføre sitt publikum.
Vi har testet en koreanskprodusert Samyung-kartplotter med integrert AIS-mottaker og sender i sommer. Plotteren er relativt prisgunstig og er rask, men den faller igjennom på grunn av skjermkvaliteten.
En ny generasjon radarteknologi gjør sitt inntog. Både Simrad og Raymarine erstatter de analoge antennene – med ekstrem bildekvalitet som resultat. Vi har sammenlignet markedsledernes nye, digitale radarer.
Mye båtutstyr kan vi greie oss uten, men dieselvarmeren min får du aldri. Stell pent med den.
Mange båtentusiaster ønsker å få med seg favorittseriene sine i sommerferien også. Nå er muligheten absolutt til stede. Det digitale bakkenettet dekker så å si hele kysten, selv om enkelte uthavner kan ha dødsoner.
Radaren er den erfarne navigatørens førstevalg i instrumentpakken, men krever noe trening i å lese riktig. Kan man først tyde radaren, er den som den blinde mannens førerhund. Den ser i tåke, regn og mørke – både omgivelser, sjømerker og andre fartøyer.
I en ny navigasjonsserie vil vi presentere en serie bilder og forklaringer til disse på hva man kan se på en kartplotter, et ekkolodd og på radarskjermen. Vi tar deg gjennom basisbildene og videre mot mer avanserte innstillinger. Førstemann ut er kartplotteren.

Sider

Abonner på antenner