alarm

Garmins nye posisjonsalaram GTU 10 er ikke større enn en fyrstikkeske. Om båten eller motoren forlater et definert område, får man en alarm direkte til mobilen og man kan følge båtens bevegelser.
Vi har testet en koreanskprodusert Samyung-kartplotter med integrert AIS-mottaker og sender i sommer. Plotteren er relativt prisgunstig og er rask, men den faller igjennom på grunn av skjermkvaliteten.
Organiserte bander herjer langs norskekysten. Fritidsbåter og utenbordsmotorer er ekstremt utsatt. I fjor betalte forsikringsselskapene ut 100 millioner kroner i erstatninger. Den triste statistikken ser ut til å bli enda tristere i år.
I fjerde og avsluttende del av vår motorserie tipser vi om hvordan du selv kan løse de vanligste driftsproblemene på en common rail-motor og avmystifiserer de elektroniske dyrene under dørken.
Når man skrur av dieselmotoren og kobler inn en 2,2 kw elektromotor, sklir Tromøy 23 Hybrid av gårde nesten uten en lyd. Og det med samme fart som med dieselmotoren. Sandøy Båtdekk AS i Tvedestrand har tatt opp igjen produksjonen av et båt-ikon, og har gjort den akkurat passe hi-tech. Vi lot oss begeistre.
Noen ting er lure. Andre nyttige. Eller ikke? Vi har plukket ting og tang med høy kjekt-å-ha-faktor fra utstyrskataloger og butikkhyller.
Alle båter har en tankmåler for drivstoff. Nesten like viktig er ”tankmåler” for batterikapasitet: Monteringen er ganske enkel.
Norske båtmotorer er et lett bytte for utenlandske bander. I fjor forsvant rekordmange båtmotorer fra norske havner.
Hva er galt når oljelampa lyser eller oljetrykket faller? Hva kan være feil med gearet om jeg ikke får fremdrift? I denne andre artikkelen gir vi deg oversikten over de vanligste problemene med oljesystemet, lutftilførsel, gear og strømtilførsel på en konvensjonell dieselmotor.
Offeranoden er det eneste saliggjørende for å hindre tæring. Eller er det slik? Maddox er basert på ren aluminium.

Sider

Abonner på alarm