RIVES: Det tradisjonsrike båtbyggeriet til Trond Huseklepp på Nøtterøy skal rives.
Snart forsvinner enda et båtbyggeri fra overflaten, bokstavelig talt. Bygget som siden 1946 har rommet Huseklepp Modellverksted på Ørsnes ved kanalen i Tønsberg skal jevnes med jorden og erstattes med eksklusive leiligheter.
LEI SEG: Magnus (7) er trist og lei seg etter at han ble frastjålet den nye båten. Foto: Privat.
En facebookgruppe har snart samlet inn nok penger til ny båt til 7-åringen Magnus som fikk frastjålet sin egen.
RENT OG ENKELT: Uteplassen er designet med vekt på det funksjonelle. Den sosiale plassen er foran vindskjermen.
Nye Draco 26 RS har en stor oppmerksomhetsfaktor i genene. Her handler en hel del om å bli sett. Men hva med det viktigste; hvordan oppfører hun seg i sjøen?
Restene av den knuste Skilsøen heises på land i Pollen i Arendal etter at en 62 fots seilbåt hadde rent snekka i senk. (Foto: Øyvind Jørgensen)
Bare pinneved igjen av snekka.
Anytec 622 SPD
Anytec Boats AB i Sverige rives i filler innenfra.
LEI SEG: Magnus (7) er trist og lei seg etter at han ble frastjålet den nye båten. Foto: Privat.
Han brukte sparepengene til en bruktbåt, syv år gamle Magnus fra Kongsvik i Tjeldsund komme. Guttungen fikk glede av den bare noen få dager….
Etter 60 timer i åpen sjø, og et døgn med storm, kom de seg velberget til Longyearbyen. Kloster Patrol 36 besto prøven.
RS «KRAGERØ»: Olav Bjørshol vil selge redningsskøya «Kragerø» til Kragerø. Foto: Per Eckholdt/Kragerø Blad Vestmar.
Mossingen Olav Bjørshol, like kjent som Ari Behns far, vil selge regningsskøya «Kragerø» til «byen hun hører hjemme», nettopp Kragerø.
Bavaria står foran lansering av flere sportsmodeller i høst. Her er de første levende bildene av den ny Sport 400.
TØFT: Ulf har hatt mange tøffe økter, men kjempen fra Moss gir seg ikke så lett. På sin 71 års dag rot han inn i København. (Foto: Hans Eidstuen).
Vår båt- og journalistvenn Ulf Terje Johnsen ligger godt an til å nå sitt ambisiøse mål om å ro inn i København 31. august.
KLARHET: Vi håper anmeldelsen kan bringe klarhet i hva som har skjedd, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen. Foto: Tor Erik Schrøder, Fædrelandsvennen.
Sjøfartsdirektoratet har i formiddag valgt å anmelde Båtførersentralen i Bergen etter at det er avdekket uregelmessigheter knyttet til båtførerprøven.
EKTE: Slik skal et båtførerbevis se ut. Båtførersentralen i Bergen utstedte ugyldige bevis på papir.
Sjøfartsdirektoratet og Norsk Test vurderer politianmeldelse av Båtførersentralen i Bergen. Selskapet fikk inndratt autorisasjonen i januar, men har fortsatt med kurs, tatt seg betalt og utstedt ugyldige båtførerbevis.
SISTE DAG: Lørdag kveld avsluttes Risør Trebåtfestival med fyrverkeri og prisutdeling.
Motor- og seilbåter i mange kategorier ble hedret med priser under avslutningen av Risør Trebåtfestival lørdag kveld.
MYE VIND: Det ble mye heftig lyd under dagens rekordforsøk, men ingen verdensrekord.
Verdens raskeste trebåt har foreløpig ikke satt noen verdensrekord i Risør. Men publikumsmagneten under årets trebåtfestival gjør et nytt forsøk i morgen.
TREBÅTER I TREBYEN: Risør byr inn til trebåtfest de neste tre dagene.
I morgen er det duket for Trebåtfestival i Risør - tre dager til ende. Arrangørene lokker med både verdens raskeste trebåt og over hundre trebåter i den hvite byen.
"TOK ACTION": Utleieselskapet gjorde endringer på selvdreningssystemet etter at havrikommisjonens rapport ble fremlagt.
Eieren av selskapet som driver utleie av Dolmøy 230 Fisker til fisketurister i Mehamn, hevder til avisen Finnmark at han selv utbedret feilen på båtene sine etter å ha lest havarirapporten. En svensk turistfisker fikk hjertestans og døde etter at båten kantret. "Tvilsomme inngrep", sier tekniske eksperter.
Oceanmaster 630 WA har gjennomgått en ekstrem forvandling. Les hvordan vi opplevde den nye utgaven.
Mens den nye Bavaria 360 Sport har verdenspremiere på «Båter i sjøen» i Oslo 4. september, sjøsettes storesøsteren, Sport 400, i Cannes bare noen dager etter. Her er bildene av den nye sportscruiseren.
Ignorering av lasteevne i små arbeidsbåter og fritidsbåter kan få fatale konsekvenser. Det viser dødsulykken i Finnmark der en Dolmøy 230 kantret etter at den tok inn vann. Nå roper Sjøfarsdirektoratet et varsko.
DOLMØY: Det var en Dolmøy 230 Fisker som kantret utenfor Mehman tidligere i juli. Svensk hobbyfisker omkom. Foto: Produsent.
Statens Havarikommisjon for transport kommer i en foreløpig rapport med sterk kritikk av Dolmøy 230 Fisker. Bakgrunnen er havariet utenfor Mehamn Finnmark 6. juli hvor en svensk hobbyfisker mistet livet da båten kantret. Båten hadde betydelig overvekt. Sjøfartsdirektoratet har gitt saken høy prioritet.
Rivrøret i skap
Barbro Holmström var 70 år når hun bestemte seg for å satse helhjertet på sin lille oppfinnelse.
Er det redningsvesten som ga Rune Grindvold ekstra fiskelykke?
UNIK SAMLING: D/S «Stord I » ved kai i Oslo sammen med et stort antall andre veteranfartøy. Foto: Harald Sætre.
Aldri før har så mange og så flotte veteranskip besøkt hovedstaden samtidig. Oslo var målet for den store konvoien som ble gjennomført som et ledd i den store grunnlovsfeiringen. I helgen var det veteranfest i byen.
Når de gamle sjøulkene i Stavern skal pusse båt, skjer det i historiske omgivelser og med interesserte sommergjester til stede. I de gamle galeiskurene er den gode båtpraten like viktig som båtpussen.
Bølgevarslingstjenesten fra Kystverket og Yr gir båtfolket viktig forhåndsinformasjon om båtvær i vente. Til glede for fritidsbåtflåten er bølgehøydevarsling nå videreutviklet og omfatter også den utsatte havstrekningen utenfor Jomfruland.
I disse dager er Fredrikstad vertskap for seilskip fra hele verden. Tall Ships Races har plankebyen som destinasjon i Oslofjorden. I morgen setter de 70 seilskipene kurs for Bergen.
SPØR: Alle som fyller båtdiesel i sommer bør spørre betjeningen om hva slags kvalitet som er i pumpene. Er stasjonen ubetjent, så ring oljeselskapet. (Foto: Amund Rich. Løken).
Oljeselskapene vil oppfordre sine marinaer og stasjoner til å gi informasjon om hva slags diesel som er i pumpene, men de har ikke kontroll på alle utsalgsstedene. I disse sommerdager strømmer båtfolket til tankanleggene. Du bør ikke nøle med å be om god informasjon om hva du fyller.
HERLIG: Sommeren smiler på Mjøsa, her Line Moen (t.v.) Hilde Løvlien Løken og Victoria Olsen.
Du behøver ikke oppsøke ramsalt sjø for å finne kos og sommerhygge. Vår fotograf har vært på Mjøsa i dag og fanget opp dette flotte motiv av tre badenymfer i en Bavaria 37.
Abonner på Forsidestrøm