Alder er da ingen hindring for å ta båtførerprøven. 79-år gamle Harald Blindheim fra Ålesund er et lysende eksempel på det.
Sjøfartsdirektoratet var på kontroll hos båtprodusenter og importører under båtutstillingen «Dra til sjøs» i Bergen. Hadde alle rent mel i posen?
Det er høye bølger rundt franske Zodiac for tiden. Z-Marine, som produserer båter for 38 millioner euro i året og har 90 ansatte i Frankrike, sliter med lønnsomheten.
Sammen med sin høyre hånd møtte Johs. Lunde i lagmannsretten i dag for å bedyre sin uskyld.
Bavaria lanserer i disse dager et konsept som beviser at det er fullt mulig å ha god plass og stor bokomfort i en «liten» og drektig familiecruiser. Her er bildene.
Det er påske. Båtfolkets advent. Ta en kjeft kaffe med skipperen eller kona i nabobåten. Høre på gjengen som har sterke meninger om vestpåbud, promille, fart og dotømming i den svenske skjærgård….
Logisk eller ikke, krav til bruk av flyteplagg i båt er satt til båter mindre enn åtte meter. Hvor lang er båten din? Slik måler du.
Her er mannen som sørget for flyteplaggpåbud for alle i båt. I fjor gikk Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne mot et slikt forslag. I dag stemte han for og ble tunga på vektskåla i Stortinget.
I dag avgjør Stortinget spørsmålet om tvungen bruk avflyteplagg – eller ikke. Skal det bare gjelde barn under 16 år eller skal den nye loven omfatte alle som ferdes på sjøen i båter under åtte meter som er i fart?
Sjøen for alle jubler over gode besøkstall for årets båtmesse. Med nesten 26.000 besøkende kan arrangementet notere seg for en økning på 56 prosent i forhold til i fjor. Likevel er tallene små i forhold til de glade 70- og 80-årene….
Draco er tilbake i familiemarkedet. Den nye 22-fots bowrider, som for første gang vises for det norske publikum på båtutstillingen «sjøen for alle», henvender seg til et bredere publikum.
Jakter du på mer motorkraft? Kanskje Mercurys nye 400 hesters påhenger kan være noe? Eller kanskje du heller vil ha noe i flotte farger? Da kan jo Evinrudes nye generasjon E-TEC være tingen? Du finner spektakulære motornyheter på «Sjøen for alle».
MS Sea 550
Arbeidsbåt eller hyttebåt. De polske MS-båtene blir stilt ut på Sjøen for alle.
Her er den, Nordkapps nye storbåt Noblesse 790, designet av Bård Eker. Båten vises for første gang på «Sjøen for alle» på Lillestrøm i disse dager.
Vannpolo med gummibåter med elektriske motorer var en av aktivitetene i bassenget.
I dag åpner "Sjøen for alle" dørene for årets messe som igjen er lagt til Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm.
Etter flere år med en uavklart situasjon på forhandlersiden, er SeaRay tilbake for fullt i det norske markedet.
Volvo Pentas elektroniske fartøykontroll-system, EVC.
Volvo Penta-motorene D6, D11 og D13 med EVC (electronic vessel control system) kan svikte på grunn av feil i kontrollsystemet, skriver Sjøfartsdirektoratet.
Disse unge båtracerne skal det satses på framover. Fra v. Talina Hagane, Daniel Andersen, Fredrik Øien og Trygve Aagre
Fire unge båtsport-talenter fra Tvedestrand, Arendal og Grimstad er tatt ut til å representere båtprodusenten Winrace Propellers AS i Froland i den kommende båtsportsesongen.
Automatisk oppblåsbar livbøye.
Om en person faller overbord eller får problemer når vedkommende er ute og svømmer, kan et skikkelig amerikansk fotballkast redde liv.
POSITIVT: Antall dødsulykker med fritidsbåt går ned, men sjøfartsdirektør Olav Akselsen mener flere hadde vært reddet ved bruk av redningsvest. Foto: Steinar Haugberg.
Tallet på personer som døde i fritidsbåtulykker gikk ned fra 34 i 2013, til 28 i 2014. Mange kunne vært reddet om de brukte flytevest, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen.
Ved en feiltagelse ble det dessverre sendt feil versjon av testen av Viksund 345 St.Cruz HT fra Skorgenes i Båtmagasinets marsnummer (nr 2/2015). Det manglet tre bildetekster og plusser og minuser i testen i bladet. Her er kan du se hva som mangler:
Helgen før Sjøen for Alle på Lillestrøm åpner de seks storbåtaktørene i Leangbukta Maritime Senter sin egen storbåtmesse.
Forberedelsene til Nord-Norges største båtmesse er i i full gang. Den avvikles i Sandnessjøen 8 -10 mai, og det er ventet storinnrykk både av utstillere og publikum.
Pål Virik Nilsen får tilbake sin gamle teamkamerat, Tom Barry-Cotter fra Australia, og skal i år kjøre for Team Gold Coast som er sponset av den australske feriebyen med samme navn. Sesongstart er allerede på fredag.
Har du sett Norges eldste påhengsmotor? Eller verdens minste? Søndag åpner en unik utstilling med mange go´biter i Vollen i Asker.
Forovertrekkende drev fra Volvo Penta.
Det vakte oppsikt da Volvo Penta introduserte IPS-drevet sitt. Nå har de kommet med samme løsning for hekkaggregat også. FWD heter det.
Ny kraftpakke fra Mercury. Verado på firehundre hester!
Mercury er først ute med 400-hesteren. Det er Veradoserien som får den.
Noen av regjeringens representanter i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite. Fra v. Torill Eidsheim (H), Helge Orten (H), Kjell Ivar Larsen (FrP), Kari Raustein (FrP) og komitesekretær Espen Espeset (FrP).
Promille, flytevest, aldersgrense, båtregister, vrakpant. Politikerne spurte, organisasjonene svarte.
Abonner på Forsidestrøm