OPTIMAX DIESEL: 175 hk yter den nye V6 Mercury-motoren, som går på diesel.
Nittifem prosent av delene i Optimax diesel stammer fra en totakts bensinmotor. Men, som navnet røper: 175-hesteren går på diesel!
I pinsehelgen blir det skikkelig havneliv i Fredrikstad. Det er duket for en kombinert båtmesse og festival med det overbevisende slagordet; «Sommeren starter i Fredrikstad». I helgen skal hele regionens båtbransje by på seg.
Farten i Kragerøs skjærgård skal ned. Kystverket har konfirmert en ny forskrift som trer i kraft 18. mai. Taxibåtene får ikke dispensasjon.
Håvard Bøkko kan fortsatt fiske fra båten sin uten å bruke vest. Nå har Sjøfartsdirektoratet laget et komplett sett med definisjoner når påbudet gjelder og når det ikke gjelder. Foto: Geir Olsen/VG/NTB-SCANPIX.
WR 10 er en trådløs fjernkontroll som snakker med autopiloter fra G&B, Simrad og Lowrance.
WR10 er en trådløs fjernkontroll som er laget for både B&G, Lowrance og Simrad Autopiloter, og kommer samtidig med lanseringen av Lowrance nye Outboard Pilot.
KLØYV er navnet på denne typen trimaran som er et prosjekt for hurtigbåt i over 50 knop mellom Stavanger og Trondheim.
Et nytt hurtigbåtkonsept er på tegnebordet. Det blir rute fra Stavanger til Trondheim med fem avganger om dagen og i over 50 knops fart.
Ryktene om båtindustriens død på Sørlandet er sterkt overdrevet. Vi har aktører som karer seg godt i landet, både båtbyggerier og ikke minst utstyrsprodusenter. Alt du ser på den nye Skilsø 34 HT er utviklet og produsert i Norge. Sørlandet er sterkt representert.
HØYT OPP: Rett til værs med jetkraft i kanalen i Tønsberg. (Foto: Amund Rich. Løken)
Kan det bli bedre? Yrende folkeliv bryggelangs i Tønsberg. Et båtliv uten like. Båtnyheter. Spektakulær action. Og sommersol. Årets Tønsberg Boatshow er en knallsuksess.
Kanskje er finværet de to siste sesongene årsaken. Uansett er det et faktum at antall personer som tar båtførerbeviset er sterkt økende. 25 % flere satte seg på skolebenken i 2014, i forhold til året før. Den flotte veksten fortsetter også i år.
Drøyt halvparten av landets båtførere innrømmer at de ikke kan sjøveisreglene godt nok. Det viser en landsomfattende undersøkelse som Respons Analyse nylig har gjennomført for DNB Skadeforsikring.
Christian Radich blir bare en av mange attraksjoner når Tønsberg inviterer til båtshow i helgen.
Se opp for Q-tips i kjølesystemet på båtmotoren din. Til tider flyter det mye Q-tips i Oslofjorden...
Alder er da ingen hindring for å ta båtførerprøven. 79-år gamle Harald Blindheim fra Ålesund er et lysende eksempel på det.
Sjøfartsdirektoratet var på kontroll hos båtprodusenter og importører under båtutstillingen «Dra til sjøs» i Bergen. Hadde alle rent mel i posen?
Det er høye bølger rundt franske Zodiac for tiden. Z-Marine, som produserer båter for 38 millioner euro i året og har 90 ansatte i Frankrike, sliter med lønnsomheten.
Sammen med sin høyre hånd møtte Johs. Lunde i lagmannsretten i dag for å bedyre sin uskyld.
Bavaria lanserer i disse dager et konsept som beviser at det er fullt mulig å ha god plass og stor bokomfort i en «liten» og drektig familiecruiser. Her er bildene.
Det er påske. Båtfolkets advent. Ta en kjeft kaffe med skipperen eller kona i nabobåten. Høre på gjengen som har sterke meninger om vestpåbud, promille, fart og dotømming i den svenske skjærgård….
Logisk eller ikke, krav til bruk av flyteplagg i båt er satt til båter mindre enn åtte meter. Hvor lang er båten din? Slik måler du.
Her er mannen som sørget for flyteplaggpåbud for alle i båt. I fjor gikk Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne mot et slikt forslag. I dag stemte han for og ble tunga på vektskåla i Stortinget.
I dag avgjør Stortinget spørsmålet om tvungen bruk avflyteplagg – eller ikke. Skal det bare gjelde barn under 16 år eller skal den nye loven omfatte alle som ferdes på sjøen i båter under åtte meter som er i fart?
Sjøen for alle jubler over gode besøkstall for årets båtmesse. Med nesten 26.000 besøkende kan arrangementet notere seg for en økning på 56 prosent i forhold til i fjor. Likevel er tallene små i forhold til de glade 70- og 80-årene….
Draco er tilbake i familiemarkedet. Den nye 22-fots bowrider, som for første gang vises for det norske publikum på båtutstillingen «sjøen for alle», henvender seg til et bredere publikum.
Jakter du på mer motorkraft? Kanskje Mercurys nye 400 hesters påhenger kan være noe? Eller kanskje du heller vil ha noe i flotte farger? Da kan jo Evinrudes nye generasjon E-TEC være tingen? Du finner spektakulære motornyheter på «Sjøen for alle».
MS Sea 550
Arbeidsbåt eller hyttebåt. De polske MS-båtene blir stilt ut på Sjøen for alle.
Her er den, Nordkapps nye storbåt Noblesse 790, designet av Bård Eker. Båten vises for første gang på «Sjøen for alle» på Lillestrøm i disse dager.
Vannpolo med gummibåter med elektriske motorer var en av aktivitetene i bassenget.
I dag åpner "Sjøen for alle" dørene for årets messe som igjen er lagt til Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm.
Etter flere år med en uavklart situasjon på forhandlersiden, er SeaRay tilbake for fullt i det norske markedet.
Abonner på Forsidestrøm