Hva er gjemt under denne presenningen? Vi vet at det er en helt ny båt som er utviklet i all hemmelighet i England….
Erlend Prytz, direktør i Norboat, er uenig med styret i Norboat om veien videre, og slutter i jobben fra 1/1.2015.
Administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat slutter til nyttår. Uenighet om strategien for organisasjonen er årsaken.
Nye Jeanneau Prestige 420
Jeanneaus nye 42-foter Prestige 420 vant pris i Paris.
Pearl 65
Pearl er et relativt ukjent båtmerke i Norge. Den engelske båtbyggeren har to modeller, en 65 og en 75-foter. Veldig luksuriøs og uoppnåelig for de aller, aller fleste, men man kan jo drømme.
Hvor er landets beste båtforening? Hvem fortjener Båtmagasinets ljugekrakk? Nå trenger vi din hjelp til å stemme frem «Årets Båtforening 2014».
Etter iherdige forsøk på å få skuta på rett kjøl har Polarboats måttet trekke inn årene. Det er åpnet konkurs med en gjeld på 16 millioner kroner.
I går ble robåten til Ulf Terje Johnsen stjålet, båten som han rodde fra Moss til København. Han varslet lokalpressen om den triste nyheten, så skjedde det noe….
Trofaste lesere av Båtmagasinet har gjennom flere år fulgt Terje Avner, alias MorMajor, sin spalte «Bølgeblikk». Nå kan du lese de beste i gratis e-bok.
Praktiske løsninger, store rom og godt lys. Det er krav til en moderne, nøktern bobåt. Den nye Galeon 305 HTS er bygget etter oppskriften ved det polske verftet.
Desember 2014
Båtmagasinets desembernummer er i handelen fra mandag 8. desember. Abonnentene får bladet i posten denne uken, Det er spekket med nyttige og lesbare artikler. Blant annet fra en julebordstur i Lofoten med Goldfish-RIBer.
KNBF, som i flere år har frontet et brennende syn for et påbud om bruk av flyteutstyr i fritidsbåt, har snudd trill rundt. Forbundsstyret ønsker likevel ikke et generelt påbud.
Windy tror på et marked for lettbåter til superyachter. Her er det første eksemplaret i den nye tender-serien som er utviklet i samarbeid med yacht-designer Espen Øino.
En regntung høst hadde likevel innslag av flotte dager. Vi benyttet siste rest av høstens go´vær til fotoopptak av nye Bavaria Sport 400.
Ranger Tugs – den taubåtinspirerte amerikanske fritidsbåten - har funnet veien til norske farvann. Selv med sitt barske og litt annerledes utseende er den innredet og utstyrt for å dekke det nordiske båtfolkets behov. Nå er neste generasjon 29 fots Tugs på vannet.
KRAFTIGE SAKER: Vekt, ytelse og drivstoff gjør OXE unik.
I disse dager lanseres en kraftig utenbords dieselmotor. Svenske OXE er verdens første høyytelses påhenger.
I flere år var båtmarkedet dødt. Så begynte det å bevege seg i småbåtmarkedet. Og nå skyter endelig storbåtmarkedet fart.
Nidelv 320 cruiser kostet 2,3 millioner kroner som ny i 2007. Hva tror du bruktbåtprisen ligger på i dag?
KLAR VINNER: Båtfolket stemte frem Skartveit Gjestehavn på Halsnøy i Ryfylke til gjestehavnvinner i 2014.
Båtfolket har kåret Skartveit på Halsnøy i Rogaland til Årets Gjestehavn 2014.
I to år har Aage Ulseth levd i uvissthet om han noen gang ville få forsikringspenger for sin utbrente Azimut. Nå har han fått svaret.
Høststorm. Dårlig fortøyning. Slurvete opplag. Elektriske feil. Forklaringene er mange og tallene er store. Vi snakker om de ferskeste tallene fra forsikringsbransjen som viser en kraftig økning i skader på fritidsbåter. Gir vi blaffen i båtene våre?
Dette er historiens hittil største Boston Whaler, en 42 fots Outrage. Tøffingen hadde verdenspremiere i USA nylig. Om den vakte mest oppsikt på båtmessen i Fort Lauderdale? Langt i fra. Den hadde jo bare 4 x 300 hester på hekken...
Produsentene av utenbordsmotorer er på offensiven for tiden. Denne gang er det Yamaha som er klare i markedet med en kraftigere 150-hester.
Det startet så trist da Magnus Gundersen (7) fikk frastjålet den lille båten sin. Han fikk ny båt, men gla´saken stopper ikke der…
Nå kommer en ny generasjon coupébåter fra Nimbus, hvor drivstofføkonomi og komfort betyr mer enn fart. Her er den nye 305 Coupé.
Nå kommer XO 270 RS Front Cabin også med én utenbordsmotor - spesielt tilpasset Evinrudes nye G2-serie.
Husker du paret på Mjøsa som arvet tidligere eiers kortgjeld med pant i båten? Det må bli like naturlig for en båtkjøper å sjekke Norsk ordinært skipsregister (NOR) ved kjøp av fritidsbåt over 7 meter som det er å sjekke heftelser ved kjøp av fast eiendom og bruktbil, sier Skipsregisteret.
Med Båtmagasinet på ipad har du alltid med deg bladet hvor enn du er i verden.
Risør trebåtfestival styrer mot konkurs, men ny stiftelse er på gang. Nå må det tenkes helt annerledes, sier styreleder.
Abonner på Forsidestrøm