MILJØVERSTINGENE: Oslo skal spenge for biltrafikk til byen, men tilrettelegger ytterligere for at miljøverstingene skal få plass. Her cruiseskipet "Azura"som  passerer Dyna Fyr. (Foto: Stian Lysberg Solum, NTB/Scanpix).
Mens Oslo stenger for bilbruk for å minske forurensningen, så skal det nå sprenges grunner for å slippe miljøverstingene inn i Oslofjorden. Cruiseskipene vil bringe mer forurensning inn i området enn hele den samlede fritidsflåten….
SILVER: Ny 6,40 meters bowrider fra finske Silver.
Nå kommer båtmessene på løpende bånd. I helgen åpner messen i Göteborg. Her har Micore og Silver lanseringer av to norgesaktuelle bowridere.
Slik ser den ut, nye Uttern C77, som presenteres på båtmessen i Göteborg som åpner lørdag.
ENKLERE: Nå skal det bli litt enklere å registrere fritidsbåten i skipsregisteret.
Fra 1. februar bortfaller kravet om annonsering i riksdekkende avis ved manglende dokumentasjon av eierforhold ved registrering av fartøy under 15 meter i skipsregisteret.
Når Tor slår inn over landet senere i dag kan man risikere bølger med høyde opp mot 13 meter. (Foto:  NTB/Scanpix)
Tor er på full fart inn mot kysten. Sjekk fortøyningene før det er for sent.
SARGO: FG Racing blir eneimportør av finske Sargo i Norge.
Finske Sargo gir FG Racing eneansvaret for import til Norge. FG Racing leverer sterke 2015-tall.
SNART NORGE: Mercurys 400-hester er i bruk i den store verden. Til våren blir den godkjent også for norske fritidsbåter. (Foto: Atle Knutsen).
Mange har sett den. Mange har drømt om den. Men den har hittil ikke vært til salgs for bruk på fritidsbåter i Norge, Mercurys monstermotor på 400 hester. I løpet av våren vil den være klar.
Tidligere salgssjef og storbåtselger i Stavanger Marinesenter, Egil Mathisen (bildet), har etablert nytt selskap for storbåtmegling og service i Stavanger.
REDDET: Fairline Targa 53GT ble lansert på Southampton Boat Show i fjor. Det spøkte for denne og andre båter da den økonomiske krisen i Fairline Boats nådde sitt klimaks før jul. Nå har to russere reddet selskapet og produksjonen er i gang igjen.
Det blåses nytt liv i konkurstruede Fairline med penger fra to russiske investorer.
LIGA: Svensk politi advarer mot en liga som er i full gang med å stjele båtmotorer. (Illustrasjonsfoto).
"Et altfor tidlig vårtegn". Svensk politi er bekymret for en liga som stjeler båtmotorer langs Bohuslän-kysten. De nærmer seg norskegrensen....
330 OUTRAGE: Den norske Boston Whaler-importøren Marius Kragstad bak rattet i den nye 330 Outrage. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Finner meg godt til rette bak rattet på denne her, sier den norske Boston Wahler-importøren Marius Kragstad. Han presenterer den nye 330 Outrage på båtmessen i Düsseldorf.
Verdenspremiere på Linssen Grand Sturdy 590 AC Wheelhouse i Düsseldorf.
Nederlandske Linssen viser fram to splitter nye båter i Düsseldorf. En 59-foter og en 29-foter.
Utstyr er en viktig del av en båtmesse. Vi har funnet noen artikler.
Verdens største innendørs båtmesse består av 17 messehaller. I et par av dem er det bare utstyr. Vi har plukket ut noen.
Gimle 22 har gjenoppstått, men i ny utførelse.
På den store båtmessen i Düsseldorf har vi funnet bare to båter som er bygget i Norge.
De største av de 1700 båtene på messen i Düsseldorf er samlet i en hall.
I dag åpnet verdens største innendørs båtmesse. I det enorme messesenteret i Düsseldorf er 1700 båter fra alle verdens hjørner samlet i 17 store haller. Til tross for mørke skyer gir båtbransjen uttrykk for behersket optimisme.
VESTPÅBUD: Vil evalueringen av vestpåbudet bety at også båter større enn 8 meter skal med? Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Båtbransjens organisasjon, NORBOAT har gjort en undersøkelse blant sine medlemmer om det nye vestpåbudet og svarene er tydelige. Båtbransjen ønsker ikke at en 8 meters-grense skal regulere bruk av flyteplagg eller ikke. NORBOAT ønsker endring av loven.
TESTKJØRING: Dette er prototypen som ble testkjørt i Finland i nobember i fjor. (Foto: Atle Knutsen).
Her er den nye Yamari 81 DC som er designet av Bård Eker og hans norske team. Båten er utstyrt med et helt unikt og patentert skrog fra svenske selskapet Petestep.
Slik skal ikke tauverk se ut. Det er store verdier tauverket skal holde fast til brygga.
Skamfilingsstrømpe eller kanskje smerting? Vitsen er å beskytte fortøyningstauet.
Usynkrone vindusviskere er slitsomt å se på.
Har du vindusviskere som flagrer som hugærne høner? En liten boks kan gjøre at viskerne går i takt.
Fortvil ikke. Nedtellingen til sesongstart er i full gang. Snart kan du kvele kalde vinterdager med et messebesøk. Nå åpner båtmessene på løpende bånd. Allerede til helgen er det klart for den store internasjonale båtmessen i Düsseldorf.
FLERE DRUKNET: Til tross for vestpåbudet druknet flere personer i fjor enn året før. (Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix).
I løpet av fjoråret mistet 36 personer livet i forbindelse med bruk av fritidsbåter, og det til tross for vestpåbudet. Det er åtte flere enn året før.
GLADE VINNERE: Styret i Hundvåg båtforening var fornøyd med Båtmagasinets pris for i fjor. Fra venstre Rolf Birkeland, Rune Fagervik, Arne Morten Bygård, Bjørnar Jacobsen, formann Terje Eidsmo og Per Ragnar Husebø.
Hvor er landets beste båtforening? Hvem fortjener ljugekrakken vår? Nå trenger vi din hjelp til å stemme frem «Årets Båtforening 2015».
Boston Whaler har utviklet ny og robust 280 Outrage som egner seg like godt til sport som fiske. Kraftpluggen klarer 53 knop og kan styres med joystick.
Marex 375 fikk hederlig omtale.
For 10. gang er Motor Boat Awards delt ut i forbindelse med London Boat Show. Også i år var det med et norsk bidrag som fikk hederlig omtale.
Redningsselskapet har bestemt at den første hurtiggående redningsskøyta i «Staff-klassen» skal stasjoneres i Lillesand. Med en toppfart på 45 knop vil den ha stor rekkevidde langs sørlandskysten.
Amerikanske Ranger Tugs har utviklet sin klassiske 29-foter videre. Den har fortsatt sitt karakteristiske design, men har fått en betydelig facelift, blant annet med flere takvinduer i styrhuset og en gedigen buet frontrute.
Kystverket har valgt de 100 skjærene som skal merkes i 2016.
Kystverket ba publikum om å melde fra om skjær som burde merkes. Nå er de 100 skjærene som Kystverket har plukket ut offentliggjort.
Overveldende sjøegenskaper gjør XO 270 RS til en spennede og sportslig båt. FOTO: Atle Knutsen
Motor-Drange AS overtar importen av de finske XO-båtene på Vestlandet fra Frydenbø Marine.
Abonner på Forsidestrøm