Dette er unike «Lizzie», en Furuholmen som ble bygget rett etter krigen og som siden har vært familien Negårds dronning på Mjøsa. Båten er utstyrt med en original énsylindret semidiesel Bolinder fra 1937. Les mer om klenodiet i Båtmagasinets sommernummer som nå er i bladhyllene.
Nesten 15.000 fritidsbåtbrukere fikk utstedt båtførerbevis i første halvår 2015.Det er en økning på 17% i forhold til samme periode i fjor, og et rekordhøyt antall.
KONKURSSAK: I dag er det opprettet konkurssak mot Vestnes Båtsenter AS
Møre og Romsdal Tingrett sier i formiddag at det ikke er grunnlag for videre forsvarlig drift ved Vestnes Båtsenter AS og har derfor opprettet konkurssak.
Hver tredje båt du møter på sommerturen i år kan faktisk være uforsikret. En fersk undersøkelse avslører urovekkende tall.
I morgen avgjør Møre og Romsdal Tingrett om det skal åpnes konkurs i Vestnes Båtsenter AS. Det er Skatt Midt-Norge som har levert inn konkursbegjæringen.
En lang rekke av landets kystkommuner har fastsatt lokale fartsforskrifter, men de er bemerkelsesverdig slappe til å bringe informasjonen ut til båtfolket.
Trondheimsfjorden er nesten kjemisk fri for skjærgård. Men det er bare en myte at det er lite å oppleve. Her er beviset.
Tre tidligere NB-klassikere skal nå støpes hos Roar Strømsnes sin Skorgenesfabrikk i Litauen. Båtene skal selges ved siden av Viksund ved Askøy Båtsenter.
PALMER PÅ STRANDA har blitt varemerket til Skartveit gjestehavn på Halsnøy i Ryfylke.
Under Skartveitdagen som åpner klokken 11 i dag, går flagget til topps når den populære gjestehavna offisielt mottar prisen Årets Gjestehavn.
KNBF ønsker enkle og felles fartsgrenser for hele landet.
Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker færre, enklere og mer samkjørte fartsgrenser på sjøen og vil frata kommunene retten til å bestemme fartsgrensene og la Kystverket overtar ansvaret.
Erfarne kursholdere er kritiske til enkelte spørsmål i den nye båtførerprøven.
Strykprosenten øker. Det er flere spørsmål i den nye båtførerprøven som selv ikke fagfolk kan svare på. Sjøfartsdirektoratet avviser kritikk.
Regn, vind, lyn og torden. Ikke akkurat drømmevær på sankthans, melder Yr.no i dag. Alle landsdeler får sitt å stri med når bålene tennes denne tirsdagen. Likevel er det lite som tyder på at meteorologene klarer å legge noen demper på båtfolkets planer for kvelden.
Tollkrysseren «Svinør» er i full sving med å avdekke båter som er ulovlig importert til landet, båter som det ikke er betalt moms for. De ligger ikke bare på riksgrensen. Tollvesenet kan følge deg helt inn i hjemmehavnen.
Racerbåtfører Pål Virik Nilsen er klar for årets verdensmesterskap i båtklassen F2. Løpet i Tønsberg siste helgen i juli blir høydepunktet.
Brødr. Hukkelberg på Aukra har overtatt Vaagen Boats. I dag er de spesialister på hurtiggående aluminiumsåter og offshoreindustri. Betyr overtagelsen at de vil begi seg inn på bygging av fritidsbåter?
Etter flere år med bare Yamaha på hekken er Pioner tilbake med et større forhandlernett og flere motorleverandører.
Bølger som krysser hverandre kan gi farlige bølger.
Skal du seile i ukjent farvann, er det lurt å sjekke hvor det kan være kryssende bølger. De kan nemlig være farlige.
NYTT DESIGN: Buster Magnum E med glassfiberdekk vender seg mot et nytt, og mer fritidsorientert segment.
Den finske alubåtprodusenten Buster har en rekke nyheter i ermet for høsten 2015. Størst, og mest oppsiktsvekkende, er nye Magnum E.
ÆRESMEDLEM: Leif Bergaas (til venstre) overrekker Eivind Amble æresdiplomet på vegne av Norske Båtbyggeriers Landsforening og takker Eivind Amble for hans mangeårige innsats for Norsk båtbransje.
Båtkonstruktør Eivind Amble er hedret som æresmedlem i Norske Båtbyggeriets Landsforbund. Amble har i mange år vært Båtmagasinets faste kronikør.
En av de nye hurtiggående redningsskøyene, som er konstruert av Bård Eker, gis i gave fra Stiftelsen Norges Varemesse i anledning 50-års jubileet.
I KIKKERTEN: Har han mistanke om promillekjøring  i Oslofjorden? Foto: © Paal Audestad / NTB_Scanpix/Samfoto.
Sterke krefter vil senke promillegrensen til sjøs fra 0,8 til 0,2, men vil det redusere antall drukninger og ulykker?
OPTIMAX DIESEL: 175 hk yter den nye V6 Mercury-motoren, som går på diesel.
Nittifem prosent av delene i Optimax diesel stammer fra en totakts bensinmotor. Men, som navnet røper: 175-hesteren går på diesel!
I pinsehelgen blir det skikkelig havneliv i Fredrikstad. Det er duket for en kombinert båtmesse og festival med det overbevisende slagordet; «Sommeren starter i Fredrikstad». I helgen skal hele regionens båtbransje by på seg.
Farten i Kragerøs skjærgård skal ned. Kystverket har konfirmert en ny forskrift som trer i kraft 18. mai. Taxibåtene får ikke dispensasjon.
Håvard Bøkko kan fortsatt fiske fra båten sin uten å bruke vest. Nå har Sjøfartsdirektoratet laget et komplett sett med definisjoner når påbudet gjelder og når det ikke gjelder. Foto: Geir Olsen/VG/NTB-SCANPIX.
WR 10 er en trådløs fjernkontroll som snakker med autopiloter fra G&B, Simrad og Lowrance.
WR10 er en trådløs fjernkontroll som er laget for både B&G, Lowrance og Simrad Autopiloter, og kommer samtidig med lanseringen av Lowrance nye Outboard Pilot.
KLØYV er navnet på denne typen trimaran som er et prosjekt for hurtigbåt i over 50 knop mellom Stavanger og Trondheim.
Et nytt hurtigbåtkonsept er på tegnebordet. Det blir rute fra Stavanger til Trondheim med fem avganger om dagen og i over 50 knops fart.
Ryktene om båtindustriens død på Sørlandet er sterkt overdrevet. Vi har aktører som karer seg godt i landet, både båtbyggerier og ikke minst utstyrsprodusenter. Alt du ser på den nye Skilsø 34 HT er utviklet og produsert i Norge. Sørlandet er sterkt representert.
Abonner på Forsidestrøm