3D-briller: Hydrolifts Anders Vongraven Krogh går ombord i nye P42.
Neste år kommer Hydrolift med sin P42 SUV bygget på samme lest som Redningsselskapets skøyte i Einar Staff-klassen. Vi gikk ombord i P42 på Sjøen for alle – i en båt som ikke er der…
Mercury - nå også med vannjet.
Brunswick kan skilte med såvel utenbordsmotorer på 400 hk og en dieseldrevet påhenger under Sjøen for alle. Men den mest kuriøse er likevel denne 40-hesteren. Ser du hvorfor?
GOD FART: Cipax har god fart i eksportmarkedet med sine Pionerbåter. Foto: Amund Rich.Løken.
Cipax på Bjørkelangen i Akershus er Norges største eksportør av fritidsbåter målt i antall. Det er populære Pioner som er deres salgssuksess. Av en årlig produksjon på 2500 utgjør Pioner 2200 og av disse eksporteres 600.
KICKSTART: Godt båtsalg, selv før vinteren har sluppet taket, sier daglig leder Leif Bergaas i Norboat. Onsdag åpner "Sjøen for alle".
Båtforhandlere melder allerede om godt salg før vinteren har sluppet taket. Onsdag åpner dørene på Norges største båtmesse Sjøen for alle, med 300 små og store båter og et hav av utstyr.
NORD WEST: Ekteparet Martinsson er tilbake i det gamle anlegget etter storkonkursen i 2013. Foto: Lars-Åke Redéen i svenske Båtliv.
Benny og Jessica Martinsson, kjent som Nord West-paret, vender tilbake til gamle tomter på Orust etter den durabelige konkursen i 2013.
BÅTFOLKET MÅ BIDRA: Alle med båt oppfordres til å ta med plastavfallet hjem. Illustrasjonsfoto: NTB/Scanpix.
Plast og forsøpling på sjø og hav er et stort problem. Nå vil bransjeorganisasjonen Norboat at båtfolket bidrar med sitt: "Ta med plastavfallet hjem".
I RISØR: Kongeskipet skapte begeistring i Risør mandag kveld.
Mandag ettermiddag ankom Kongeskipet for å møte festivalsjef Kari-Anne Røisland i Risør Trebåtfestival. Det betyr; kanskje kommer kongen i august.
UNDSERVANNSDRONE: Med fire thrustere kan du styre denne undervannsdroen fra båten.
Det norske teknologiselskapet Blueye Robotics er klar for lansering av en undervannsdrone som er spesialdesignet for båtfolket.
Lørdag åpnet storbåtmessen i Leangbukta med 100 båter utstilt innendørs - i tre bygg på tilsammen 7000 kvadratmeter, iIkke bare storbåter, også dagsturbåter ned til 15 fot.
28. april får Hordaland en ny redningsskøyte. Stiftelse spanderer det meste, men fortsatt mangler millioner. Hordalendingene inviteres til pengedugnad.
Illustrasjon: Morten Tefre.
I morgen, på selveste kvinnedagen, blåses "Ta roret"-kampanjen i gang i regi av båtutstillingen "Sjøen for alle" og deres samarbeidspartnere. Målet er å få flere damer til å trives bak rattet - og med det få ned ulykkesstatistikken.
Allerede i april kommer nyheten Galeon 460 Fly til importøren Stavanger Marinesenter. Den moderne båten har mange av de samme løsningene som storebror Galeon 500 Fly.
SØPPEL: Utrolig hva som finnes av søppel over og under vann langs kysten.
Wee Marine deler ut gratis spesialsekker for sanking av søppel langs kysten. Foreninger og lag inviteres til å bli med på den store "Strandryddedagen 2017".
SLEP: Nå skal Redningsselskapet hjelpe deg med å finne det rette verkstedet.
Nå skal Redningsselskapet hjelpe havaristene med å finne det rette verkstedet som raskt kan ta imot.
PIONERER: Pioner Norge ved Lars Haugli og Carl Fredrik Kleppe på fabrikken i Bjørkelangen foran en ny Pioner 10 Classic.
Pioner på Bjørkelangen er pionerer på det nye fritidsbåtdirektivet.
STOLT: Det er en stolt daglig leder Per Ivar Aas som nå har åpnet et gigantisk båt- og vannscootersenter på Vear.(Foto: Amund Rich. Løken).
Per Ivar Aas (bildet) og gjengen hans i Vestfold Maritim satser stort i nytt helårsanlegg for båt, motor og vannscootere.
Zodiac Open 7.
Franske Zodiac fornyer seg kraftig. Her er nyheten Open 7.
DRUKNET: Antall dødsulykker med fritidsbåt viser en tydelig nedgang.Illustrasjonsfoto: Vegard M. Aas, NTB/Scanpix.
I fjor omkom 27 personer i fritidsbåtulykker. Det er10 færre enn året før.
UTFORDRER: Slik blir Sting 630 Fast Track.
Sting kaster seg inn i kampen om helårsbrukere og hobbyfiskere med sin nyhet 630 Fast Track. Kommer til Norge i mai/juni.
Store innkjøp, nye norgespakker og fordelaktig kursutvikling gjør at Bavaria Båt Norge AS har valgt å senke prisene på både motor- og seilbåtene i 2017.
GRATIS: Det kan bli gratis å levere utrangerte båter under 5,5 meter til kommunenes avfallsstasjoner.
Miljødirektoratet anbefaler at båter under 5,5 meter og uten innenbords motor skal inngå i kommunenes lovpålagte renovasjon.
TIL TOPPS: Sting 610 ble prisvinner i Düsseldorf.
Norge gjorde seg bemerket på den internasjonale båtmessen i Düsseldorf lørdag kveld. Designer Espen Thorup gikk til topps under kåringen av "European Powerboat of the year" med sin Sting 610 DC (bildet) og Marex gjorde det samme med sin 310 Sun Cruiser.
NIMBUS WTC: Spennende utviklingsplaner ble i dag lagt frem av Nimbus.
En helt ny serie på hele åtte modeller er årets store nyhet fra Nimbus. Den nye modellfamilien får betegnelsen WTC og tar opp arven etter Nimbus Nova.
Axopar 37 SC blant spennende nyheter.
Verdens største innendørs båtmesse i Düsseldorf er i gang. Her er bildene av aktuelle nyheter.
Lars-Erik Solvang og Kaizers "far" Siep Kaizer etter avdukingen av den nye båten i Düsseldorf i dag.
Det var norske Lars-Erik Solvang som foretok den høytidelige avdukingen av den nye Keizer 42, en båt inspirert av den tradisjonelle runabout. Bavaria-importøren blir norgesimportør av den nye hollandske lekkerbisken.
Bavaria har skapt en ny generasjon hurtiggående bobåter som bygges etter nye metoder. Først ut var Bavaria R40. I dag var det verdenspremiere for R40 Coupé i Düsseldorf.
NORSK DESIGNER: Espen Thorup har signert designet på finske Aquador 35 AQ.
Også de nordiske produsentene markerer seg sterkt under den internasjonale båtmessen i Düsseldorf. En av mange spennende nyheter er finske Aquadors storsatsning 35 AQ.
UTEN SEIL: Fartøyet skal jorden rundt på eget  "drivstoff" uten seil.
Dette eksperimentfartøyet skal bli det første uten seil, som skal gå jorden rundt, selvforsynt med «drivstoff» basert på solenergi, egenprodusert hydrogen og vindturbiner.
Abonner på Forsidestrøm