Løsninger vi er kjent med fra yachter i den største luksusklassen smitter over på de litt mer «normale» fritidsbåtene, Galeon nye 50-foter imponerer med slike raffinerte løsninger, som en «brett ut» balkong på begge skrogsider, en gedigen flybridge, og en nedfellbar salong foran på soldekket.
VM-admiral Frode Sundsdal og hans mannskap kan sole seg i glansen etter en fantastisk VM-helg i Tønsberg, selv om det ikke ble norsk seier i VM-runden. Svensken Pierre Lunden (bildet) kjørte raskest igjen.
I dag er den store VM-dagen i Tønsberg. Det er klart for finalerunden i Formel 2. Blant de ivrigste tilskuerne finner vi de kongelige Abdul Salam Mohammed Fairooz og hans sønn Abul Aiiz fra Dubai.
I dag er det duket for VM-runde i Formel 2 i Tønsberg. Det brygger opp til spenning etter at en av favorittene, østerrikeren Rubb Temper (bildet), viste storform i Match-race fredag.
-Alt under kontroll, sier en lett stresset VM-admiral Frode Sundsdal tik Båtmagasinet i hektiske morgentimer fredag. Her er Frode sammen med sponsorsjef Kurt H. Zeiner som er meget fornøyd med det lokale næringslivs oppslutning om gigantarrangementet. Alt ligger til rette for en spektakulær VM-runde i Formel 2 og nye forsøk på å slå fartsrekorden på 188 km/t.
Stadig flere opplever farlige situasjoner på sjøen som følge av stor fart, i følge Codan Forsikring.
Kanskje blir det satt ny fartsrekord med båt på kanalen i Tønsberg fredag. Verdens beste formel 2-kjørere utfordrer regjerende rekordholder, østerrikeren Rupert Temper, som har oppnådd 188 km/t, eller 101 knop, med sin båt under race i Ungarn i fjor. Men i båten på bildet sitter det en norsk kar som kan bli jokeren i rekordracet. Ser du hvem det er?
Den internasjonale Coronet Yacht Club er en av de mest profesjonelle båtklubber for entusiaster fra hele verden. Nå har også Norge fått en egen avdeling og Ole Kristian Moen er leder.
Verdenseliten i båtsportklassen F2 er på vei til VM i Tønsberg. Det ligger an til en ny fartsfylt, spektakulær i helg i Vestfolds båtby nr. 1.
Wilhelm Mohr på Snarøya liker seg i 400 fots høyde med gummibåten sin…
Mercury MerCruiser lanserer nå en nyutviklet 6,2-liters V-8 motor på 300 og 350 hestekrefter.
Å rusle langs bryggene i Stavern er noe folk har gjort i uminnelige tider. "Vi tar bryggeslengen», pleier de fastboende å si.
Draco 22 RS er en elegant bowrider for den som vil stikke seg ut fra mengden. Båten byr på rikelig med kjøreglede og en komfortabel avdeling foran vindskjermen.
Nordkapp knytter igjen nye sterke bånd til sin mangeårige suksessdesigner Espen Thorup. Det betyr exit for Bård Eker og hans team som har designet toppmodellen Noblesse 790.
HYBRIDBÅT: Det er ikke bare Nimbus som satser på hybrid. Verdens første superyacht med dieselektrisk fremdrift besøker i disse dager Bergen.
Den splitter nye superyachten "Savannah" er på jomfrutur til Bergen. Med hybdridmotor og sjøgrønn metallic-lakk er skipet det mest moderne i sitt slag.
MEKTIGE SEILSKIP fra hele verden samles i disse dager i Ålesund. Her fra forrige gang byen var vertshavn, i 2001.
Etter en frisk seilas fra Belfast i Nord Irland, har nå skipene i Tall Ships Races 2015 ankommet Ålesund som er vertshavn for regattaen fra 15. til 18. juli.
STABUKK: Ragnar Thorseth ble slept fra Vikingbanken til Shetland etter at nakke og skulder sviktet. Nå vil han ro tilbake til Norge.
Ragnar Thorseth er på bedringens vei og har bestemt seg for å ro tilbake til Norge fra Shetland.
KAMPANJE: Navionics utvider sin kampanje der brukerne er med å kartlegge grunner og skjær.
Ved å delta i Navioncs "Kartlegg Grunnene"-kampanje, kan du bidra til å kartlegge ukjente grunner i Norge og Sverige.
NY VERSJON: Viggo X8 som ble lansert i 2014 er nå lansert i en overbygd versjon under navnet C8.
Svenskene og finnene bygger aluminiumsbåter som aldri før. Et av markedets nyeste merker er Viggo, som nå øker sortimentet med en coupéversjon av Viggo X8.
FAMILIEDREVET: Kathrine Nydahl er andre generasjon som driver gjestehavn på Lille Kalvøy i Ellingsøyfjorden.
Et steinkast fra Ålesund ligge naturskjønne og rolige Lille Kalvøy. Der Kathrine Nydahl og familien gjør sitt ytterste for at båtfolket skal ønske seg velkommen.
FØR AVGANG: Båtmagasinet møtte Ragnar Thorseth sør for Utvær fyr like før avgang, der han gjorde de siste forberedelsene.
Den kjente eventyreren Ragnar Thorseth måtte avbryte roturen til Shetland på grunn av sykdom. Nå er han fremme på Out Skerries, men har ifølge Sunnmørsposten ikke gitt opp å ro tilbake til Sunnmøre.
Her er de første bildene av TB Marines nye aluminiumsbåt for familien, Hydrowave 590, som lanseres til høsten.
Den ble lansert tidligere i år og har allerede slått an, den trådløse dødmannsknappen, den som aldri er i veien og den som du ikke har noen unnskyldning for ikke å bruke.
MYE RØYK: Røykutviklingen var kraftig og brannen tok seg raskt opp.
En eldre fritidsbåt tok fyr og brant fullstendig ut i løpet av minutter i formiddag.
Mens vi i Norge generelt setter vår ære i å kaste gamle kjønnsroller på historiens skraphaug, og er opptatt av at kvinner og menn er likestilte og skal kunne gjøre de samme tingene, lever gamle kjønnsroller på sjøen.
Et norsk vikingskip er i igjen i ferd med å seile ut på de store hav, denne gang over Skagerak til Skagen og Roskilde – i all vennskapelighet. Saga Oseberg seilte ut fra Tønsberg lørdag med et mannskap på 19.
Dette er unike «Lizzie», en Furuholmen som ble bygget rett etter krigen og som siden har vært familien Negårds dronning på Mjøsa. Båten er utstyrt med en original énsylindret semidiesel Bolinder fra 1937. Les mer om klenodiet i Båtmagasinets sommernummer som nå er i bladhyllene.
Nesten 15.000 fritidsbåtbrukere fikk utstedt båtførerbevis i første halvår 2015.Det er en økning på 17% i forhold til samme periode i fjor, og et rekordhøyt antall.
Abonner på Forsidestrøm