PIONERER: Pioner Norge ved Lars Haugli og Carl Fredrik Kleppe på fabrikken i Bjørkelangen foran en ny Pioner 10 Classic.
Pioner på Bjørkelangen er pionerer på det nye fritidsbåtdirektivet.
STOLT: Det er en stolt daglig leder Per Ivar Aas som nå har åpnet et gigantisk båt- og vannscootersenter på Vear.(Foto: Amund Rich. Løken).
Per Ivar Aas (bildet) og gjengen hans i Vestfold Maritim satser stort i nytt helårsanlegg for båt, motor og vannscootere.
Zodiac Open 7.
Franske Zodiac fornyer seg kraftig. Her er nyheten Open 7.
DRUKNET: Antall dødsulykker med fritidsbåt viser en tydelig nedgang.Illustrasjonsfoto: Vegard M. Aas, NTB/Scanpix.
I fjor omkom 27 personer i fritidsbåtulykker. Det er10 færre enn året før.
UTFORDRER: Slik blir Sting 630 Fast Track.
Sting kaster seg inn i kampen om helårsbrukere og hobbyfiskere med sin nyhet 630 Fast Track. Kommer til Norge i mai/juni.
Store innkjøp, nye norgespakker og fordelaktig kursutvikling gjør at Bavaria Båt Norge AS har valgt å senke prisene på både motor- og seilbåtene i 2017.
GRATIS: Det kan bli gratis å levere utrangerte båter under 5,5 meter til kommunenes avfallsstasjoner.
Miljødirektoratet anbefaler at båter under 5,5 meter og uten innenbords motor skal inngå i kommunenes lovpålagte renovasjon.
TIL TOPPS: Sting 610 ble prisvinner i Düsseldorf.
Norge gjorde seg bemerket på den internasjonale båtmessen i Düsseldorf lørdag kveld. Designer Espen Thorup gikk til topps under kåringen av "European Powerboat of the year" med sin Sting 610 DC (bildet) og Marex gjorde det samme med sin 310 Sun Cruiser.
NIMBUS WTC: Spennende utviklingsplaner ble i dag lagt frem av Nimbus.
En helt ny serie på hele åtte modeller er årets store nyhet fra Nimbus. Den nye modellfamilien får betegnelsen WTC og tar opp arven etter Nimbus Nova.
Axopar 37 SC blant spennende nyheter.
Verdens største innendørs båtmesse i Düsseldorf er i gang. Her er bildene av aktuelle nyheter.
Lars-Erik Solvang og Kaizers "far" Siep Kaizer etter avdukingen av den nye båten i Düsseldorf i dag.
Det var norske Lars-Erik Solvang som foretok den høytidelige avdukingen av den nye Keizer 42, en båt inspirert av den tradisjonelle runabout. Bavaria-importøren blir norgesimportør av den nye hollandske lekkerbisken.
Bavaria har skapt en ny generasjon hurtiggående bobåter som bygges etter nye metoder. Først ut var Bavaria R40. I dag var det verdenspremiere for R40 Coupé i Düsseldorf.
NORSK DESIGNER: Espen Thorup har signert designet på finske Aquador 35 AQ.
Også de nordiske produsentene markerer seg sterkt under den internasjonale båtmessen i Düsseldorf. En av mange spennende nyheter er finske Aquadors storsatsning 35 AQ.
UTEN SEIL: Fartøyet skal jorden rundt på eget  "drivstoff" uten seil.
Dette eksperimentfartøyet skal bli det første uten seil, som skal gå jorden rundt, selvforsynt med «drivstoff» basert på solenergi, egenprodusert hydrogen og vindturbiner.
Det mest spennende med den 50-hesters dieselpåhengeren, Neander Dtorque 111, er at hvert av de to stemplene har to råder hver, som går fra stemplene til hver sin kontraroterende veivaksel.
VINNER: Marex 310 Sun Cruiser er kåret til årets motorbåt.
Marex går fra suksess til suksess i store internasjonale kåringer. I går kveld ble Marex 310 Sun Cruiser tildelt prisen Motorboat of the year under båtmessen i London.
Norsk flagg i masta og norsk navn er likevel det eneste norske med «Trondheim 40». Den er tegnet av russeren Max Zhivov for et Amsterdam-basert firma.
HJEM IGJEN: Arne Skauen flytter produksjon fra Kina til Norge. Foto: Amund Rich. Løken.
Sleipner i Fredrikstad flagger hjem produksjon av deler til vinsj fra Kina. Kvaliteten holdt ikke mål.
AZIMUT: Ny importør i Norge.
YachtServices i Stavanger overtar importen av Azimut-båtene i Norge.
LAKSEOPPDRETT: Blir det gitt klarsignal til lakseoppdrett ved Bastøy? Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB/Scanpix.
Mens langtidsfanger holdes i forvaring på Bastøy utenfor Horten, kan laks holdes i merder i fjorden rett på innsiden. Kystverket har sagt ja. Nå er det opp til Fiskeridirektoratet.
Har du fritidsskippersertifikat? Fra 1. januar kan du søke om å få det som plastkort. Men du må huske å søke om duplikat.
XO Cruiser
XO viser om få uker to store nyheter, en tøffing bygget i militær standard og denne mer elegante og sosiale familiecruiseren.
Aquador 35 AQ vises for første gang på båtmessen i Düsseldorf i januar.
Slik blir den nye Aquador 35 AQ, en finsk flørt med moderne arkitektur.
MER VANNSCOOTER:  Regjeringen vil fjerne forbud mot bruk av vanscooterkjøring – selv i nasjonalparker. Men kommunene kan si nei.(Foto: Amund Rich. Løken).
Regjeringen vil oppheve den sentrale forskriften om forbud mot bruk av vannscootere, men kommunene kan reservere seg. Uten lokalt forbud blir det fritt frem – selv i definerte nasjonalparker.
NYTT: Mye nytt i eksamensgrunnlaget for deg som skal ta båtførerprøven i 2017.
Mange nye spørsmål og nye kart skal bidra til uforutsigbarhet og variasjon i "eksamen" til båtførerbeviset..
NY EIER: Finske Yamarin er solgt til motorgiganten Yamaha.
Konekesko i Finland, en del av Kesko-konsernet, har inngått avtale om å selge sin Yamarin båtdivisjon til Inha Works Ltd, et datterselskap av Yamaha Motor Europe.
Nimbus fortsetter utviklingen av moderne bobåter for familien på langtur. I januar lanseres den praktiske og smekre Nimbus 365 Coupé.
NY MOTOR: Yamaha F25 presenteres på Paris Boat show
Yamaha senker vekta på sin nye 25-hester med 25 prosent, og lanserer samtidig en oppgradert F100.
Abonner på Forsidestrøm