Zodiac Pro Open 550

Zodiac Pro Open 550

Tøffere

De nye modellene Zodiac Pro Open 550 og 650 har fått en kraftig fenderlist med oransje detaljer, samt nye pongtonger i sort og grått. For å forsterke det sporty utseende, har båtene også fått helt nye setetrekk i tre farger. Duoen er også spesialtilpasset det norske og svenske markedet med egen utstyrspakke som omfatter Jensen stereo med I-Pod docking, Garmin 620 kartplotter med berøringsskjerm, sort Helly Hansen konsolltrekk, bunnstoff, snap off-ratt og badehåndklær. Alle Zodiac-båtene leveres med Evinrude E-Tec motorer og fem års garanti på pongtongene. Pakkepris på Zodiac Pro Open 550 med en Evinrude 115 hk vil under lanseringen på Sjøen for alle ligge på 289.900 kroner. Tilsvarende pris på 650-modellen vil være 419.000 kroner. www.fischemarin.no

Godt grep
Viking Aqua Sport er spesielt utviklet for aktivt båtliv med glatte og våte forhold. Skoen skal ha ekstreme egenskaper, med en yttersåle laget i en myk gummiblanding med sugekopper og spesialmønster for sikrer grep på glatt underlag. Sålen er drenerende og sålemønsteret er laget slik at det ikke drar med seg småstein som for eksempel kan lage riper i båtdekket. Skoen er vannbestandig, pustende og har hurtiglukking og utagbar innleggsåle som er lett å tørke. Fås i tre farger i størrelsen 36-47. Veiledende utsalgspris er 599 kroner. www.vikingfootwear.com

Hybridsnekke
Skager er landets første norskproduserte hybridbåt, utstyrt med en dieselelektrisk motor. Hybridløsningen gjør at du på lavere hastigheter kan kjøre i 5-6 knop ved hjelp av den elektriske motoren i seks timer, eller bruke dieselmotoren hvis du ønsker høyere hastigheter opp mot 13 knop. Da lades også batteriene mens du kjører, men systemet kan også lades på landstrøm.

Skager 660 Hybrid
Lengde: 6,60 meter
Bredde: 2,40 meter
Vekt: 1.150 kg
CE-kategori: C
Maks antall personer:
Motorstyrke: Diesel 28 hk/El-motor 3,6 kw
Pris fra:
Opplysninger: www.skager.no
Autopilot

Furuno satser mer og mer på mindre fritidsbåter og lanserer i år de nye autopilotene NAVpilot 720 og NAVpilot 711 med full flyfotodekning. Autopiloten er adaptiv og justerer selv parametre for navigasjon i forhold til faktorer som fart, trim, dybde, tidevanns- og vindpåvirkning, vær og dødgang, og lagrer disse i systemminnet og optimaliserer. NMEA 2000-kompatibel, fås også som håndholdt versjon. Pris fra: 21.000 kroner. www.furuno.no

Andrefiolin
Goldfish 23 Tender er strippet for unødvendige detaljer hvor alt overflødig er skrellet bort.
- Du finner ingen elektroniske dubbeditter, løse komponenter eller fikse løsninger. Her er ting designet inn der det har en funksjon, ellers er det utelatt, forteller Henrik Sollie i Goldfish Boat. Båten leveres med enten 150, 200 eller 250 hk Evinrude E-Tec-motorer. 23 Tender skal være en bruksbåt/landstedsbåt som tar sikte på å kombinere rekkevidden til en 30 foter med bruksområdene til en tradisjonell landstedsjolle.

Goldfish 23 Tender
Lengde: 7,05 meter
Bredde: 2,68 meter
Vekt: 1.000 kg
CE-kategori: C
Maks antall personer: 6
Motorstyrke:
Pris fra: 548.000 kroner
Opplysninger: www.goldfishboat.no

VHF og AIS

M-TECH 500 AIS er en kombinert VHF og AIS med enkel installasjon. Alt du trenger en en NMEA-kabel til kartplotter og en VHF-antenne. MT-500 AIS har samme betjening og installasjon som MT-500 VHf. Samme design på VHF- og AIS-modellene gjør at de ved oppgradering fra MT-500 VHF til MT-500 AIS kan benytte eksisterende montering. Pris: 2.950 kroner. www.belamarin.no

Versting
Nor-Tech 390 Sport er den norske Florida-baserte produsentens minste skjærgårdsjeep. Med utgangspunkt i skroget er det kundene selv som for eksempel velger interiør og lakk. På den norske modellen, som er spesialkonstruert for norske forhold, er båten utstyrt med blant annet glassfibertak med soltak, åpen baug med solseng eller sitteplasser til åtte personer. I tillegg er det stasjonær solseng med plass til to. Akter i båten er det konstruert kombinerte stå- og sitteplasser til fem, mens den åpne flaten enkelt kan gjøres om til spisebord med plass til like mange. Båten har også sengeplasser til to personer. Stor stereo og en mengde koppeholdere er også funnet plass til, i likhet med mange andre amerikanske båter. På motorsiden kan en velge mellom to innenbords Yanmar-motorer eller dobbel, trippel eller fire Mercury Verado 300 installasjoner utenbords.

Nor-Tech 390 Sport
Lengde: 11,8 meter
Bredde: 2,97 meter
Vekt: 4.763 kg
CE-kategori: B
Maks antall personer: 12
Motorstyrke: 2x Yanmar 315hk, 4x Verado 300 hk
Pris fra: 3.400.000 kroner
Opplysninger: www.speedboats.no

Først i Europa
Tidligere har Joystick Manouvering System kun vært forbeholdt dobbelinstallasjoner med strak aksling, men nå har Viksund i samarbeid med ZF Electronics for første gang i Europa montert et slikt styringssystem for singel innenbords motorinstallasjon – på sin oppgraderte Viksund 360 St. Cruz. Kort oppsummert benytter det nye systemet seg av baug og hekkthrustere som igjen samarbeider med slurefunksjon på giret. Systemet skal også kunne ettermonteres på nyere båter leverte både fra Viksund og andre verft. Det kan også leveres til alle de mest vanlige motortypene.I tillegg til det nye fremdriftsmaskineriet har Viksund 360 St Cruz også vendbart sete i U-sofa, ekstra styverom og kjøleboks på flybridgen, ny kalesjeløsning og større volum på akterdekk. www.viksund.no

Praktisk mote
Didriksons presenterer i år nye regnfrakker som både er praktiske og moteriktige. Modellene Hanna og Port er laget i mykt PU-materiale med romslige sidelommer og avtakbar hette på damemodellen. Hanna finnes også i en rekke ulike farger, mens unisexmodellen Port kommer i sort og gult. Pris fra: 500 kroner. www.didriksons.no

Radio og musikk i båt

Fusion er en spesialutviket radio/stereo til montering og bruk i båt. Den finnes i flere modeller, en versjon (MS-AV600) som er en DVD-spiller som også leser CD og MP3-plater, (MS-CD600) en CD-spiller som også leser MP3 - og (MS-IP600)en spiller med direkte I-Pod docking. Alle modellene har AM/FM radio med RDS innebygget. Alle har lik front, men det er bak frontlokket, som vippes ned, man finner forskjellene. Til DVD og CD-spilleren kan det i tillegg monteres en løs dockingstasjon for I-Pod. I systemet er det også mulig å putte inn I-Phone, og telefonen vil da ringe i høyttalerne. Hvis man tar telefonen via bluetooth ørepropp vil lyden være mutet inntil samtalen er avsluttet. Når røret legges på kommer musikken tilbake. Det finnes fjernkontroller til alle utgavene.

Importør: www.belamarin.no

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon