Yamarin 4500 Big Ride

Yamarin 4500 Big RideVi prøvekjører

YAMARIN 4500 BIG RIDE

Fresk femy finneAV ANNE MARIT KLOKKDenne nye snertne modellen fra finske Yamarin er en typisk jentebåt. Lettkjørt og kjapp, praktisk og komfortabel. Med en 40 hk Yamaha på hekken og to jenter ombord, gjorde båten 30 knop.Jenter på handletur, holmetur eller jenter som bare er på sjøen for å ha det moro. Den nye Yamarin 4500 Big Ride er midt i blinken for disse bruksområdene, pluss en god del fler. Båten har en åpen selvlensende løsning med en styrepulpit på styrbord side for to personer, og en langsgående sittebenk på babord side. Dette gir en relativt stor åpen dørkflate. Båten egner seg dermed også for varetransport og hobbyfiske.

Vi var to jenter som lekte med båten i den finske skjærgården. Ut og inn mellom holmer og øyer i full fart i litt kvapsete og urolig sjø. Båten reagerer lynraskt på alle beskjeder med kjappe, men likevel myke overganger.Her finnes ingen planingsterskel og båten flyr på bølgene før du får dratt ned skyggelua. Det er akkurat plass til to ikke for store rumper på den lille akterbenken ved rattet. Er man størrelse XXL og har ekstremt lange bein, bør man ikke velge denne båten. Vindskjermen er loddrett og så høy at i alle fall vi satt ganske beskyttet mot sprut. Sittebenken forut er et fuktigere tilholdssted - i alle fall når det går i maksfart. I regn-og ruskevær kan man lage et førerhus med takluke av den praktiske kalesjen som ligger sammenrullet helt akter og er nesten usynlig i pakket tilstand.

Stuerommet under akterbenken gir plass til bensintank og en del utstyr. Under babord benk er det et langsmalt stuerom med plass til for eksempel padleåre og fiskeredskap, og helt i baugen et mindre stuerom over mot styrbord side. Alle rom er låsbare og har en bra finish. Griperekker i rustfritt og antisklimønster på dørken tar vare på sikkerheten når man beveger seg ombord. Men dette er likevel ikke en båt du labber oppreist rundt i under fart. Her lønner det seg å krype hvis man fortsatt ønsker å være med!

Fra neste år blir denne modellen også produsert i Big Fish versjon med midtstilt styrepulpit.Data:

Lengde: 4,48 m

Bredde: 1,93 m

Vekt: Ca 300 kg

Max: 5 personer

Anbefalt motor: 20-40 hk

Pris uten motor: Kr. 41.700

Importør: Fjordesign A/S, 5935 Lavik Tlf.: 57710770

Produsent: Kesko Marine, Finland

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon