Yamarin 4500 Big Ride

Yamarin 4500 Big RideVi prøvekjører

YAMARIN 4500 BIG RIDE

Fresk femy finneAV ANNE MARIT KLOKKDenne nye snertne modellen fra finske Yamarin er en typisk jentebåt. Lettkjørt og kjapp, praktisk og komfortabel. Med en 40 hk Yamaha på hekken og to jenter ombord, gjorde båten 30 knop.Jenter på handletur, holmetur eller jenter som bare er på sjøen for å ha det moro. Den nye Yamarin 4500 Big Ride er midt i blinken for disse bruksområdene, pluss en god del fler. Båten har en åpen selvlensende løsning med en styrepulpit på styrbord side for to personer, og en langsgående sittebenk på babord side. Dette gir en relativt stor åpen dørkflate. Båten egner seg dermed også for varetransport og hobbyfiske.

Vi var to jenter som lekte med båten i den finske skjærgården. Ut og inn mellom holmer og øyer i full fart i litt kvapsete og urolig sjø. Båten reagerer lynraskt på alle beskjeder med kjappe, men likevel myke overganger.Her finnes ingen planingsterskel og båten flyr på bølgene før du får dratt ned skyggelua. Det er akkurat plass til to ikke for store rumper på den lille akterbenken ved rattet. Er man størrelse XXL og har ekstremt lange bein, bør man ikke velge denne båten. Vindskjermen er loddrett og så høy at i alle fall vi satt ganske beskyttet mot sprut. Sittebenken forut er et fuktigere tilholdssted - i alle fall når det går i maksfart. I regn-og ruskevær kan man lage et førerhus med takluke av den praktiske kalesjen som ligger sammenrullet helt akter og er nesten usynlig i pakket tilstand.

Stuerommet under akterbenken gir plass til bensintank og en del utstyr. Under babord benk er det et langsmalt stuerom med plass til for eksempel padleåre og fiskeredskap, og helt i baugen et mindre stuerom over mot styrbord side. Alle rom er låsbare og har en bra finish. Griperekker i rustfritt og antisklimønster på dørken tar vare på sikkerheten når man beveger seg ombord. Men dette er likevel ikke en båt du labber oppreist rundt i under fart. Her lønner det seg å krype hvis man fortsatt ønsker å være med!

Fra neste år blir denne modellen også produsert i Big Fish versjon med midtstilt styrepulpit.Data:

Lengde: 4,48 m

Bredde: 1,93 m

Vekt: Ca 300 kg

Max: 5 personer

Anbefalt motor: 20-40 hk

Pris uten motor: Kr. 41.700

Importør: Fjordesign A/S, 5935 Lavik Tlf.: 57710770

Produsent: Kesko Marine, Finland

Utgave: 

Stikkord: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
Twitter icon
e-mail icon