Vi prøvekjører: Terhi More Fun

Vi prøvekjører: Terhi More FunVi prøvekjører: Terhi More Fun

Artig nykommer

Finske Terhi er omtrent enerådende på båter i ABS-plast. Modellutvalget er stort, og siste skudd på stammen er 11-foteren More Fun som settes i produksjon i januar 2007. En artig ungdomsbåt som kan bli en slager på linje med for eksempel GH 11. Vi har prøvekjørt prototypen.

Tekst og foto: Hans Due

ABS-plasten er et meget solid materiale, men Terhi har slitt med å støyisolere skrogene sine. I litt sjø smeller og dunker det ille, uten at det er noe fare ved det, men det er vanskelig å venne seg til, og kan være sjenerende over tid. Prototypen til nyskapningen More Fun var imidlertid overraskende lydsvak til Terhi å være, og vi håper at produsenten - når man har finslipt modellen før lansering i januar - har beholdt disse egenskapene. For det er en artig båt som fremfor alt virker meget stø og trygg til tross for maks motorstørrelse på 20 hk.

Sjøegenskaper

Vi prøvekjørte båten med en Honda 20-hesters firetaktspåhenger. Båten går greit i plan selv om firetakteren ikke er av de aller sprekeste i akselerasjon. Båten sitter godt i vannet, men er vanskelig å få til å kjøre lekent da powertrimen på 20-hesteren er noe spesiell. Den må nemlig trimmes ferdig før man når 2000 omdreininger, hvis ikke virker ikke trimmen, og det er i et turtallsområde før båten er i plan. Båten virker imidlertid trygg og sikker, selv i kjappe unnamanøvre, og vi hadde ikke hatt betenkeligheter med å slippe 16-åringen om bord. Toppfart er målt til 21 knop med to personer om bord.

Innredning

Innredningen er preget av mange benker. Akterbenk, benk foran styrekonsollen og helt forut. Båten skal være godkjent til 3 personer, men det er i hvert fall sitteplass til 5. Det er godt om stuverom, og den lille konsollen fungerer greit. Den har to koppholdere og plass til stereoanlegg som var montert i prototypen. Artig for ungdommen.

Det er tre kryssholt, ett forut og to akterut, og en solid håndrekke på ripa. Foran denne er det montert holdere for åregafler, slik at man kan sitte på benken helt forut å ro i et nødsfall. Noen ideell rostilling er det ikke.

Konklusjon

Terhi More Fun er en artig ungdomsbåt som kan bli en slager. Sjøegenskapene må raffineres noe, og vekten er litt for høy.

Data

Lengde: 3,40 m
Bredde: 1,64 m
Vekt standard: Ca 140 kg
Vekt C-modell: Ca 165 kg
Maks motor: 20 Hk - lang stamme
Maks belastning: 3 pers
CE-kategori: D
Veiledende pris båt inkl. moms: kr. 28.880,-
Veiledende pris Honda 20 HK inkl utstyr og moms: kr. 36.640,-
Pris stereoanlegg: Ca. Kr.2.000,-
Total pris testbåt: Kr. 67.520,-

Importør: Kellox AS. www.kellox.no


Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon