VHF i lommeformat - Icom

VHF i lommeformat - IcomENDELIG EN LOMME-VHF

Denne nette bærbare VHF-stasjonen fra ICOM er godkjent som sekundærstasjon. Radioen er på fem watt og koster kr. 3850,- pluss moms og prisen innkluderer lader, veske og clips. Vi har hatt bærbar VHF ombord fem sesonger og liker oss ikke uten.Bærbar VHF er viktig sikkerhetsutstyr. Både fordi det er en fullverdig kommunikasjonsradio hvis strømmen skulle gå, eller hvis du må rømme skuta. Den som er ute i jolla kan hele tiden holde kontakt med moderfartøyet. Icomen vi har brukt fram til nå, har vært gjennom det meste uten å ha sviktet en eneste gang. Kvaliteten er på topp, men de gamle modellene er tunge og går ikke ned i skjortelomma som den nye IC-M7. "Verdens minste", hevder produsenten.Til tross for størrelsen, har den stort sett alt. Alle internasjonale kanaler, dobbel lyttevakt, programmering av 24 kanaler og "sparebluss" er standard. Det kan leveres forskjelige størrelser oppladbare batterier.

Redningsskøyta i Stavern har allerede en ombord, og skipper Harry Skovli sier at radioen alt er "fast antrekk". Skal vi tippe at dette blir en av sommerens utstyrsfavoritter. Men husk: VHF-setifikatet skal til for å bruke radioen. Kontakt: Sandvik & co, tlf.: 033 92473.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon