Vaskemidler - effektiv vårrengjøring

Vaskemidler - effektiv vårrengjøringEFFEKTIV VÅRRENGJØRINGAv Hans DueDet er ikke bare kroppen vår som skal gjøres presentabel for sommersesongen. Båten trenger også en skikkelig vårrengjøring. Her er noen tips som kan gjøre livet lettere for bøtteballetten.Mange gyver på med det første og beste vaskemiddelet de har for hånden. Noen er heldige og får båten svært så presentabel, mens andre gnikker og gnir i det evindelige uten annet resultat enn at skitten fordeles jevnere utover. Gulfargen langs vannlinjen irriterer. Mange forsøker å vaske den vekk, men klarer det ikke. Sannsynligvis har de brukt feil vaskemiddel.

For at totalresultatet skal bli tilfredsstillende, trenger du tre typer:

* Alkalisk vaskemiddel

* Surt vaskemiddel

* PolishfjernerALKALISK:

Det er dette vaskemiddelet som fjerner vanlig smuss i form av skitt. Forsøk dette vaskemiddelet først. Hvis båten blir ren med det, trenger du ikke vaske mer, men legg på et lag polish etter at båten er ren.SURT VASKEMIDDEL

Problemer som gule render langs vannlinjen og striper nedover skrogsiden, løses best opp med et surt vaskemiddel. Vær oppmerksom på at generell gulning av båten som regel er resultatet av en kjemisk prosess i gelcoaten som oppstår ved påvirkning av luft og sol. Denne gulfargen blir ikke borte ved bruk av noe vaskemiddel.POLISHFJERNER:

I noen tilfeller kan du vaske i det uendelige uten at møkka blir borte. Hvis båten har vært polert tidligere, er det sannsynlig at båten ikke har vært helt ren når polishen er påført slik at møkka sitter under polishen. En annen mulighet er at møkka har trengt inn i polishen. I begge tilfeller er den eneste løsningen å bruke en polishfjerner.

I mange tilfeller vil også møkka forsvinne kun ved bruk av dette middelet, men som regel må du vaske over med et alkalisk middel etterpå. Når båten nå er ren, bør du påføre polish på nytt. Det bevarer gelcoaten bedre, og gjør båten mye enklere å holde ren.

LA VASKEMIDDELET VIRKE!

Den vanligste feilen bøtteballetten i havna gjør er at de ikke kan vente. Du er kanskje en av dem som kliner på vaskemiddel med klut eller svamp, og så straks setter i gang å gnikke og gni. Da har du sikkert opplevd at det er tungt å få av møkka. Den sitter godt!

Ta deg god tid etter at vaskemiddelet er påført. Husk at et vaskemiddel setter igang en kjemisk prosess som løser opp skitten. Derfor trenger vaskemiddelet tid på seg til å trenge inn i all møkk. Ta deg en kopp kaffe og en prat med naboen mens du venter på at vaskemiddelet skal gjøre jobben for deg.

Når det er gått et kvarter eller tyve minutter, vil du oppleve at du i mange tilfeller kan spyle av møkk og vaskemiddel, eventuelt gå over med svamp og vaskemiddel en gang til med lett hånd.

Utgave: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Twitter icon
e-mail icon