Trangt om plassen

Trangt om plassen

Agderposten i Arendal måtte bite i det sure eplet og dementere sin egen historie om politibåten som fraktet mekanikerteamet til Victory Team under NGP-løpet i Arendal i sommer. De påsto at politiet brøt egne regler. Ved første øyekast virket som om også politiet innså at det var en tabbe, men de trodde det var et en nødssituasjon og hasteoppdrag til en havarert klasse 1-båt. Det viste seg å være et rent fraktoppdrag av folk som skulle overvære premieutdelingen. Avisen påpeker samtidig at passasjerer ikke hadde redningsvester på seg, og avisen mener å vite at det også er et regelbrudd.

-Av og til må vi bryte regler for å utføre politioppdrag, men det er klart et slikt bilde er uheldig, sier Torstein Philmann i politiets ordensavdeling til Agderposten.

 

Men så viser det seg at politiet likevel ikke har noen grunn til å ha så svart samvittighet. Den alltid poengterte Helge Duus i Ibiza Boat sendte et innlegg til Agderposten der han klargjør for reglene. Det er ingen krav til at alle om bord bærer redningsvest, men det skal være flyteutstyr tilgjengelig for alle om bord. Det er heller ingen forbud mot å stå i båt. Riktignok er det godt båtvett å sitte, men ingen lov forbyr deg å stå. Og det viktigste; CE-merket innebærer blant annet at båtprodusenten kan dokumentere at båten i dette tilfelle tåler åtte personer. Det er ikke automatisk et lovbrudd at båtfører finner det forsvarlig å ta om bord flere passasjerer.

   Agderposten stilte disse spørsmål til underdirektør Bjørn Reppe i Sjøfartsdirektoratet. Også han må slå fast at ingen norsk lov sier at det er ulovlig å ha flere personer i en fritidsbåt enn antallet som er oppgitt på CE-merket, selv om han medgir at det ikke er tilrådelig. Det er båtføreren, altså politimannen, som må ta ansvaret.

   Tilbake til politibetjent Torstein Philmann, så var båten utstyrt med redningsvester til alle. Han påpeker samtidig at politiet normalt ikke stopper båter på sjøen for å sjekke antall personer i forhold til CE-merke.

   Ta en ny titt på bildet. Vi tror faktisk du hadde blitt stoppet….

   Men Agderposten måtte, med rette, beklage sine feilaktige påstander. Det er ikke alltid ting er slik en ønsker og tror.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon