Testkavalkade: Galeon 33 FB

Testkavalkade: Galeon 33 FBGaleon 330 FBPolsk perfeksjon

Galeon 330 FB er polsk. Men en uforskammet bra båt.TEKST: JAN HARRY SVENDSENAkterdekket er ikke spesielt stort i Galeon 330 FB, men det holder. Det har langsgående benker på begge sider, samt en akterbenk. En grind leder ut til badeplattformen, og brede dollbord leder frem til fordekket.

Det er godt med griperekker. Adkomsten opp til flybridgen er god. Her oppe finnes en førerbenk, et enkelt sete, og en L-sofa. Fribordene er lave, men den lille vindskjermen gir godt med ly. Førerplassen her oppe er komfortabel.

Salongen består av en velutstyrt bysse med god arbeidshøyde og mye skapplass. I tillegg finnes en U-sofa og et bord. Førerplassen er oversiktlig og god, men det blir for trangt selv om førersetet kan justeres i lengderetningen. De sotede rutene er ikke ideelle ved mørkekjøring.

En benk med plass til to voksne finnes til siden for førerplassen. Her er det også et stort kartbord. Båten har tre lugarer. Hovedlugar forut, en liten stikklugar med plass til èn og en større stikklugar med god plass til to. Det er mye stuveplass om bord. Fra hovedlugaren har man god adkomst til båtens vann- og septiktank. Det er separat dusjrom, med et skap og en hylle. Toalettrommet er også romslig og er utstyrt med hyller og skap. Avsetningsplassen er god. Toalettet er fra Jabsco med elektrisk kvern.

I motorrommet er det sirlig orden. Det preger også det elektriske om bord, ledninger har god dimensjon og går i kabelgater. Det er automatsikringer tilknyttet anlegget. Luker i dørken gir god adkomst til kranene på brennstofftanken, og en luke gir tilgang til motorenes servicepunkter. Dersom motorene må ut av båten må hele akterdekket løsnes.

Sjøegenskapene er sporty, og selv om skroget legger seg kraftig i svinger er det ingen tegn på unoter. Det er derimot veldig følsomt for trim. Finishen i Galeon 330 FB er imponerende. Selv små skruehull er plugget igjen, pusset og lakkert. Med en pris på snaue 1,6 mill får man mye båt for pengene, og listen over standardutstyr er lang. En baugpropell burde vært standard.

Tekniske data

Lengde: 10,08 m

Bredde: 3,42 m

Vekt: 8.079 kg

Vann: 330 l

Septik: 120 l

Drivstoff: 720 l

Motor i testbåt: 2 Volvo Penta D4

Ytelse: 380 Hk

CE kategori: B

Pris: 1.580.000,-

Mer info: Galeon Boats, Skjeberg, tlf 69 12 55 20. www.galeon.no

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon