Testkavalkade - BMB 32 Sport

Testkavalkade - BMB 32 SportSolid gla'båt fra samlebånd

Tyske Bavaria leverer en rimelig og sporty båt. Fart i massevis og harmonisk oppførsel på sjøen. Båten er tydelig masseprodusert, hvis det er et problem for deg.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Bavaria er velkjent i seilbåtmarkedet og vokser nå i motorbåtmarkedet. Serieproduksjon gir gunstige priser: testbåten koster 1,38 million med to KAD 44.

Trygg og harmonisk

Med nesten 500 hk langer hun av gårde i 40 knop uten det minste knussel fra skroget. Krappe svinger og unnamanøvrer går uten mislyd eller hugg. Dra av til 30 knop, og hun tar deg riktig harmonisk inn i solgangsbrisen. Vi klarte ikke å provosere en eneste dråpe sjøvann opp på fordekk eller vindskjerm. Skarp V-bunn krever behersket bruk av trimflaps.

Romslig badeplatform, med rustfri grind inn til uteplassen. U-salong som kan omdannes til solseng, og en wet-bar ved foten av targabøylen. Velorganisert og komfortabel førerplass. Kompasset forbilledlig på toppen av instrumentpanelet, og utsparing for innbygging av plotter eller radar. L-sofa til babord for førerplassen. Atkomst til fordekket langs dollbord, med høy rekke, håndrekke og vindskjerm til hjelp og støtte. God solplass på fordekket. Flaskeholdere og seks solide kryssholt er strategisk fordelt.

Under dekk en senterlugar med dobbelkøye. Luke til uteplassen og koøye som kan åpnes. Lugardøren slår i salongens sittegruppe, en unødig irriterende detalj. Salongen har U-sofa og god lufting. Rederkøya i forpiggen er skilt fra salongen med forheng. Bra skapplass, gjennomtenkte løsninger og pent uført innredningsarbeid under dekk. Toalettrommet til styrbord - støpt i en hel modul - er lett å holde rent. Manuelt pumpetoalett, vask med hånddusj og et skap. Greit lyst, koøye til lufting. Byssa til styrbord, utført i finèr. Bra arbeids- og takhøyde, rikelig med stueplass og stålvask med varmt og kaldt vann. Kokeapparat med sprit-/strømbluss, lufting gjennom koøye.

Bra teknisk kvalitet. Ryddig og godt dimensjonert kabelføring. KAD 44-bamsene fyller motorrommet, men servicetilgangen er akseptabel. Fire 140 ah batterier gir rikelig med strøm, men det blir ikke lett å skifte dem ut. Baugpropell og ankervinsj er standard.

Data: BMB 32 Sport

Lengde: 10,20 m.

Bredde: 3,20 m.

Dyptgående: 0,90 m.

Drivstoff: 550 liter

Vann: 150 liter

Varmtvann: 30 liter

Septik: 80 liter

Vekt: Fra 4,8 tonn

Motoralternativer: 2x VP 4,3 GXI/DPS

2xVP 5,7 GXI/DPS

2xVP KAD 32 P/DPE

2xVP KAD 44 P/EDC/DPE

CE-kategori: B

Antall personer: 8

Veil. pris med to VP KAD 44: 1.378.000 kroner

Importør: Lunde Båt Motor AS

Leangbukta 31

1392 Vettre

Telefon 66 76 59 29

Internett: www.motorboat.no

Utgave: 

Stikkord: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
Twitter icon
e-mail icon