Testkavalkade - BMB 32 Sport

Testkavalkade - BMB 32 SportSolid gla'båt fra samlebånd

Tyske Bavaria leverer en rimelig og sporty båt. Fart i massevis og harmonisk oppførsel på sjøen. Båten er tydelig masseprodusert, hvis det er et problem for deg.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Bavaria er velkjent i seilbåtmarkedet og vokser nå i motorbåtmarkedet. Serieproduksjon gir gunstige priser: testbåten koster 1,38 million med to KAD 44.

Trygg og harmonisk

Med nesten 500 hk langer hun av gårde i 40 knop uten det minste knussel fra skroget. Krappe svinger og unnamanøvrer går uten mislyd eller hugg. Dra av til 30 knop, og hun tar deg riktig harmonisk inn i solgangsbrisen. Vi klarte ikke å provosere en eneste dråpe sjøvann opp på fordekk eller vindskjerm. Skarp V-bunn krever behersket bruk av trimflaps.

Romslig badeplatform, med rustfri grind inn til uteplassen. U-salong som kan omdannes til solseng, og en wet-bar ved foten av targabøylen. Velorganisert og komfortabel førerplass. Kompasset forbilledlig på toppen av instrumentpanelet, og utsparing for innbygging av plotter eller radar. L-sofa til babord for førerplassen. Atkomst til fordekket langs dollbord, med høy rekke, håndrekke og vindskjerm til hjelp og støtte. God solplass på fordekket. Flaskeholdere og seks solide kryssholt er strategisk fordelt.

Under dekk en senterlugar med dobbelkøye. Luke til uteplassen og koøye som kan åpnes. Lugardøren slår i salongens sittegruppe, en unødig irriterende detalj. Salongen har U-sofa og god lufting. Rederkøya i forpiggen er skilt fra salongen med forheng. Bra skapplass, gjennomtenkte løsninger og pent uført innredningsarbeid under dekk. Toalettrommet til styrbord - støpt i en hel modul - er lett å holde rent. Manuelt pumpetoalett, vask med hånddusj og et skap. Greit lyst, koøye til lufting. Byssa til styrbord, utført i finèr. Bra arbeids- og takhøyde, rikelig med stueplass og stålvask med varmt og kaldt vann. Kokeapparat med sprit-/strømbluss, lufting gjennom koøye.

Bra teknisk kvalitet. Ryddig og godt dimensjonert kabelføring. KAD 44-bamsene fyller motorrommet, men servicetilgangen er akseptabel. Fire 140 ah batterier gir rikelig med strøm, men det blir ikke lett å skifte dem ut. Baugpropell og ankervinsj er standard.

Data: BMB 32 Sport

Lengde: 10,20 m.

Bredde: 3,20 m.

Dyptgående: 0,90 m.

Drivstoff: 550 liter

Vann: 150 liter

Varmtvann: 30 liter

Septik: 80 liter

Vekt: Fra 4,8 tonn

Motoralternativer: 2x VP 4,3 GXI/DPS

2xVP 5,7 GXI/DPS

2xVP KAD 32 P/DPE

2xVP KAD 44 P/EDC/DPE

CE-kategori: B

Antall personer: 8

Veil. pris med to VP KAD 44: 1.378.000 kroner

Importør: Lunde Båt Motor AS

Leangbukta 31

1392 Vettre

Telefon 66 76 59 29

Internett: www.motorboat.no

Utgave: 

Stikkord: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Twitter icon
e-mail icon