Testkavalkade - BMB 32 Sport

Testkavalkade - BMB 32 SportSolid gla'båt fra samlebånd

Tyske Bavaria leverer en rimelig og sporty båt. Fart i massevis og harmonisk oppførsel på sjøen. Båten er tydelig masseprodusert, hvis det er et problem for deg.

TEKST: ATLE KNUTSEN

Bavaria er velkjent i seilbåtmarkedet og vokser nå i motorbåtmarkedet. Serieproduksjon gir gunstige priser: testbåten koster 1,38 million med to KAD 44.

Trygg og harmonisk

Med nesten 500 hk langer hun av gårde i 40 knop uten det minste knussel fra skroget. Krappe svinger og unnamanøvrer går uten mislyd eller hugg. Dra av til 30 knop, og hun tar deg riktig harmonisk inn i solgangsbrisen. Vi klarte ikke å provosere en eneste dråpe sjøvann opp på fordekk eller vindskjerm. Skarp V-bunn krever behersket bruk av trimflaps.

Romslig badeplatform, med rustfri grind inn til uteplassen. U-salong som kan omdannes til solseng, og en wet-bar ved foten av targabøylen. Velorganisert og komfortabel førerplass. Kompasset forbilledlig på toppen av instrumentpanelet, og utsparing for innbygging av plotter eller radar. L-sofa til babord for førerplassen. Atkomst til fordekket langs dollbord, med høy rekke, håndrekke og vindskjerm til hjelp og støtte. God solplass på fordekket. Flaskeholdere og seks solide kryssholt er strategisk fordelt.

Under dekk en senterlugar med dobbelkøye. Luke til uteplassen og koøye som kan åpnes. Lugardøren slår i salongens sittegruppe, en unødig irriterende detalj. Salongen har U-sofa og god lufting. Rederkøya i forpiggen er skilt fra salongen med forheng. Bra skapplass, gjennomtenkte løsninger og pent uført innredningsarbeid under dekk. Toalettrommet til styrbord - støpt i en hel modul - er lett å holde rent. Manuelt pumpetoalett, vask med hånddusj og et skap. Greit lyst, koøye til lufting. Byssa til styrbord, utført i finèr. Bra arbeids- og takhøyde, rikelig med stueplass og stålvask med varmt og kaldt vann. Kokeapparat med sprit-/strømbluss, lufting gjennom koøye.

Bra teknisk kvalitet. Ryddig og godt dimensjonert kabelføring. KAD 44-bamsene fyller motorrommet, men servicetilgangen er akseptabel. Fire 140 ah batterier gir rikelig med strøm, men det blir ikke lett å skifte dem ut. Baugpropell og ankervinsj er standard.

Data: BMB 32 Sport

Lengde: 10,20 m.

Bredde: 3,20 m.

Dyptgående: 0,90 m.

Drivstoff: 550 liter

Vann: 150 liter

Varmtvann: 30 liter

Septik: 80 liter

Vekt: Fra 4,8 tonn

Motoralternativer: 2x VP 4,3 GXI/DPS

2xVP 5,7 GXI/DPS

2xVP KAD 32 P/DPE

2xVP KAD 44 P/EDC/DPE

CE-kategori: B

Antall personer: 8

Veil. pris med to VP KAD 44: 1.378.000 kroner

Importør: Lunde Båt Motor AS

Leangbukta 31

1392 Vettre

Telefon 66 76 59 29

Internett: www.motorboat.no

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon