Smart lensevakt:Passer på pumpa

Smart lensevakt:Passer på pumpa

Smart lensevakt:Passer på pumpa

Det er som kjent de små dråpene som får begeret til å renne over. En liten lekkasje har sendt store fartøyer til bunns. Automatiske lensepumper får vannet ut, men best av alt er det at båten er tett. En smart, elektronisk logg kan fortelle deg eksakt hva lensepumpa gjør i løpet av et døgn.

TEKST OG FOTO: PETER CAPLEN

Vi forledes lett til å tro at alt er i skjønneste orden ombord når det ikke er noen synlig lekkasje. Likevel kan det skje at den automatiske lensepumpa arbeider jevnt og trutt for å holde båten flytende. Dersom den skulle slutte å fungere, bli tett eller strømmen tar slutt, kan du i verste fall først få vite det når båten ligger under vann.

Jo før, desto bedre

Nå kan en ny smart oppfinnelse, ”Bilge Watch”, forhindre det nevnte scenario. Uten at det koster en formue og med kun en times montering, kan du komme uhellet i forkjøpet. ”Bilge Watch”, fritt oversatt ”pmpedøgnvakt”, er et engelsk produkt som registerer all pumpeaktivitet, døgnet rundt, når ingen er ombord i båten. Den kan til enhver tid overvåke inntil åtte lensepumper og den registerte aktiviteten kan hentes frem i et display ved et enkelt tastetrykk. Innretningen tar nesten ingen plass og er lett å montere. En alminnelig nevenyttig person kan gjøre unna monteringen på ca. en time. Systemet består kun av en separat enhet med fire taster og et display som i praksis kan monteres hvor som helst ombord, men den kan utmerket godt monteres i tilknytning til et dashbord. Den kobles direkte til lensepumpens strømforsyning, og registerer hvor lenge hver pumpe er i drift mellom start og stopp.

Utover å holde øye med pumpeaktiviteten, har Bilge Watch flere tilleggsfunksjoner. Den kan gi lydalarm når en pumpe starter, den kan settes i et modus når det er folk ombord og man av ulike årsaker ikke ønsker at den skal registrere pumpeaktiviteteller nedsette aktiviteten når det er folk ombord.

Målerens strømforbruk er ubetydelig når den ligger i overvåkningsmodus, hvilket er den aktuelle funksjonen som er aktiv når man ikke er ombord. Displayet har lys som tennes når det registeres pumpeaktivitet. Alle menyer og funksjoner betjenes via de fire knappene på panelet.

DATA: BILGE WATCH

- Registrerer aktiviteten til inntil åtte lensepumper.

- Registrerer pumpeaktivitet og alarmer for gjeldende periode, samt for de tre foregående perioder.

- Registerer inntil 99 dagers pumpeaktivitet, og kan lagre inntil ett års data over fire perioder.

- Måler opptil 999 aktiviseringer av pumpen(e), samt avgitte alarmer.

- En fem sekunders forsinkelse hindrer falske registreringer, som for eksempel som følge av bølgebevegelser.

- Viser lengden på pumpeinnslaget hver gang alarmen går.

- Alle innstillinger og registreringer lagres i et minne som ikke påvirkes av strømbrudd.

- Tastatur og display har justerbar bakgrunnsbelysning.

- Kan tilpasses 12-24V + 50A maks.

- Pris i UK: 98,47 pund inkl. avg.

- For ytterligere opplysninger: www.celectron.co.uk/

Utgave: 

Stikkord: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Twitter icon
e-mail icon