Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

AV ANNE MARIT KLOKK

Schibsted Forlag ga ut et praktverk før jul. "En smak av kyst-Norge" er tittelen på en bildebok i storformat som tar leseren med på en evetyrlig kulturell og kulinarisk ferd norfra og sydover i ny og gammel tid. Det er kysten og havets skatter som presenteres på en bildemessig teknisk brilliant måte, og stemningene i naturbildene og tilhørende tekster gjør deg glad og stolt over å eie en slik kyst som vi har i dette landet. Bokens format og bildenes størrelse og beskjæring gjør at du får lyst til å plukke tørrfisken ned av hjellene og ta krabber og makrell rett ut av papiret!

Boken er inndelt etter regioner og starter i Finnmark. Teksten omfatter kystfolket, naustene og de tradisjonelle båtene. Fiske og fiskevær, fyr og værforhold beskrives samt handelen med havets rikdom i dag og i gamle dager. Teamet som har jobbet med boken har klart å mikse historie, kystkultur og det kulinariske på en meget spennende og elegant måte.

Mellom de geografisk inndelt kapitlene presenteres havets rikdom på tallerkenen og i grytene.Tilberedning av fersk fisk, behandlet fisk og skalldyr er så delikat og lekkert presentert at smaksløker og nesebor får det travelt. Tradisjonelle fiskeretter og tillagingsmetoder er mikset med nyere og spennende retter i tilsammen over 100 oppskrifter.

Bak kystbokens ide står fotografen Berit Roald, teksten er skrevet av Kirsti Thorheim og oppskriftene er fra Ingebjjørg Moe. Fotografer som Per Eide har bidratt med fantastiske natur-og matbilder. Sammen har disse skapt en meget smakelig kystbok som er en fest å bla i og morsom å lese.

En smak av kyst-Norge

Schibsted Forlag

Kr. 498,-.

Utgave: 

Stikkord: 

Det er skumle tider for båter som ligger utpå. Spesielt de åpne eller delvis åpne som samler mye snø. Med meldinger om mildvær og frost om hverandre, er det all grunn til å ta en tur nedom havna med snøskuffa eller øsekaret.
SKYTER FART: Nordkapp Boats blir tilført markedskraft med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Frydenbø Marine og Nordkapp Boats har siden 2001 hatt et fruktbart samarbeid om produksjon og distribusjon av båt- og motor i Skandinavia. Nå rigger de seg for fremtiden med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
«Den nye generasjonen styrhusbåter fra Askeladden er svært godt disponert. Det er sørget for løsninger der plassen utnyttes på de riktige stedene. Det gjør båten til en glimrende weekendbåt med et allsidig brukspotensiale.» Dette er kort hva redaktør Atle Knutsen konkluderer med etter å ha testet nyskapningen.
De fleste bilmodeller har det. Når bilen nærmer seg noe, piper det og blinker i alarmer. Nå lanseres et avansert system for båt og Båtmagasinet fikk det presentert på Düsseldorfmessen. Raymarine står bakSeaSense, men mye styres av FLIR-teknologi.
FORMANN: Den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang er valgt inn som leder for Bavarias internasjonale forhandlerforum.
Lars-Erik Solvang er mannen som står i front for alle Bavaria-forhandlere verden når det skal formidles ønsker og behov inn til ledelsen i Giebelstadt.
HVOR ER BÅTEN MIN? Designer Espen Thorup skulle så gjerne vise oss European Powerboat of the Year, men Nordkappen er rett og slett ikke på messen i det hele tatt.
DÜSSELDORF: Nordkapp Noblesse 660 gikk helt til topps i European Powerboat of the Year 2019. Men hvor er vinnerbåten? I hvert fall ikke på messen.
GIGANT: Nesten 12,5 meter måler det nye flaggskipet fra Nimbus.
Nimbus har ikke ligget på latsiden det siste året. Nye modeller har kommet på løpende bånd, og nå er den foreløpige toppmodellen i serien med landstedbåter avduket: Nimbus T11 på hele 12 meters lengde.
STOR BLOKK - FÆRRE HESTER: Den mektige V8-motoren til Yamaha på 425 hk kommer nå i en mindre versjon på 375 hk.
Lillesøsteren til Yamaha’s heftige 425 hk V8 XTO ble i dag lansert under båtmessen BOOT i Düsseldorf i Tyskland. Den nye motoren på 375 hk er basert på samme plattform som 425-hesteren, men skal erstatte Yamahas eksisterende V8 på 350 hk.
Twitter icon
e-mail icon