Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

AV ANNE MARIT KLOKK

Schibsted Forlag ga ut et praktverk før jul. "En smak av kyst-Norge" er tittelen på en bildebok i storformat som tar leseren med på en evetyrlig kulturell og kulinarisk ferd norfra og sydover i ny og gammel tid. Det er kysten og havets skatter som presenteres på en bildemessig teknisk brilliant måte, og stemningene i naturbildene og tilhørende tekster gjør deg glad og stolt over å eie en slik kyst som vi har i dette landet. Bokens format og bildenes størrelse og beskjæring gjør at du får lyst til å plukke tørrfisken ned av hjellene og ta krabber og makrell rett ut av papiret!

Boken er inndelt etter regioner og starter i Finnmark. Teksten omfatter kystfolket, naustene og de tradisjonelle båtene. Fiske og fiskevær, fyr og værforhold beskrives samt handelen med havets rikdom i dag og i gamle dager. Teamet som har jobbet med boken har klart å mikse historie, kystkultur og det kulinariske på en meget spennende og elegant måte.

Mellom de geografisk inndelt kapitlene presenteres havets rikdom på tallerkenen og i grytene.Tilberedning av fersk fisk, behandlet fisk og skalldyr er så delikat og lekkert presentert at smaksløker og nesebor får det travelt. Tradisjonelle fiskeretter og tillagingsmetoder er mikset med nyere og spennende retter i tilsammen over 100 oppskrifter.

Bak kystbokens ide står fotografen Berit Roald, teksten er skrevet av Kirsti Thorheim og oppskriftene er fra Ingebjjørg Moe. Fotografer som Per Eide har bidratt med fantastiske natur-og matbilder. Sammen har disse skapt en meget smakelig kystbok som er en fest å bla i og morsom å lese.

En smak av kyst-Norge

Schibsted Forlag

Kr. 498,-.

Utgave: 

Stikkord: 

Hos ekspertisen er en prosents forbedring på propelleffekt et realt kvantesprang. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.
Nimbus Boats AB kjøper finske Bella Boats av Brunswick Corporation og danner dermed Nordens ledende konsern i fritidsbåtbransjen. Kjøpet omfatter samtlige av Bellas varemerker: Bella, Flipper, Aquador og Falcon.
Tyske Hanse har tatt over båtbyggerier i vansker. På motorbåtsiden er det norske Fjord og Engelske Sealine som er ryggraden. På Düsseldorfmessen i januar lanserer Sealine en ny toppmodell; Sealine C390.
Antatt pris for GreenStars 450 el-hester kan bli 1000 kroner hesten og en batteripakke til oppunder den samme totalprisen, gjør at bestillingslistene antakeligvis ikke blir lange i første omgang.
Cox Powetrain sier at deres 300 hk diesel påhenger er konstruert for å vare «tre ganger lenger» og ha 25 prosents lenger rekkevidde enn tilsvarende bensinmotorer.
Vetus lanserer nye børsteløse thrustere på verdens største utstyrsmesse, METS i Amsterdam. «Bow Pro Boosted» har integrert lader som skal både skal gi økt truster-effekt og lade batterier.
Her er de aller første bildene på Nimbus T11. Båten har verdenspremeiere på Boot i Düsseldorf i januar. T11 blir foreløpig flaggskipet i den nye serien til den svenske produsenten, som innledet det nye programmet med Weekender 9 (W9) som kom for nøyaktig ett år siden.
I disse dager lanserer Yanmar drev på alle fem sine 4 LV motorer med drev. De japanske dieslene har mange venner i Norge, - basert på gjennomgående bra kvalitet og bra driftssikkerhet.
Twitter icon
e-mail icon