Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

AV ANNE MARIT KLOKK

Schibsted Forlag ga ut et praktverk før jul. "En smak av kyst-Norge" er tittelen på en bildebok i storformat som tar leseren med på en evetyrlig kulturell og kulinarisk ferd norfra og sydover i ny og gammel tid. Det er kysten og havets skatter som presenteres på en bildemessig teknisk brilliant måte, og stemningene i naturbildene og tilhørende tekster gjør deg glad og stolt over å eie en slik kyst som vi har i dette landet. Bokens format og bildenes størrelse og beskjæring gjør at du får lyst til å plukke tørrfisken ned av hjellene og ta krabber og makrell rett ut av papiret!

Boken er inndelt etter regioner og starter i Finnmark. Teksten omfatter kystfolket, naustene og de tradisjonelle båtene. Fiske og fiskevær, fyr og værforhold beskrives samt handelen med havets rikdom i dag og i gamle dager. Teamet som har jobbet med boken har klart å mikse historie, kystkultur og det kulinariske på en meget spennende og elegant måte.

Mellom de geografisk inndelt kapitlene presenteres havets rikdom på tallerkenen og i grytene.Tilberedning av fersk fisk, behandlet fisk og skalldyr er så delikat og lekkert presentert at smaksløker og nesebor får det travelt. Tradisjonelle fiskeretter og tillagingsmetoder er mikset med nyere og spennende retter i tilsammen over 100 oppskrifter.

Bak kystbokens ide står fotografen Berit Roald, teksten er skrevet av Kirsti Thorheim og oppskriftene er fra Ingebjjørg Moe. Fotografer som Per Eide har bidratt med fantastiske natur-og matbilder. Sammen har disse skapt en meget smakelig kystbok som er en fest å bla i og morsom å lese.

En smak av kyst-Norge

Schibsted Forlag

Kr. 498,-.

Utgave: 

Stikkord: 

I Norge er Selfa med sin Selfa Arctic el-max 1099 (bildet), en av de få som seriøst har satset på hel el-drift i det aktuelle størrelsesområdet.
Det satses seriøst på elektrisk fremdrift for mellomstore og raske båter fra 20 til 30 fots lengde i pionerbedriften Evoy AS i Florø. I Norge er Selfa med sin Selfa Arctic el-max 1099, en av de få som seriøst har satset på hel el-drift i det aktuelle størrelsesområdet.
MICORE: Svenske Micore er tilbake i Norge - nå med Honda eller Tohasu på hekken.
Den svenske båtprodusenten Micore vil tilbake på det norske markedet. Det er nå innledet et distribusjonssamarbeid, der Micore står for levering av båter og Kellox/Loxkel motorer fra Honda og Tohatsu.
Formene til "storsjarken" bygges på Sri lanka
Erling Viksund har bygget over 1000 sjarker og et stort antall fritidsbåter. Han kjent på både god medvind og hard motvind, men nekter å gi opp. I en alder av 80, er han i gang igjen.
Diskret og harmonisk «råtass»
Egil Ranvig, Hydrolift-grunder og sjef/designer/konstruktør av Cormate-båtene, er en av de få helnorske båtprodusentene som får den internasjonale fiffen til å heve på øyenbrynene. Nå har han gjort det igjen.
Er du ute etter de absolutt siste tiendedels knopene på topp, kan det hende du kan finne dem med Livorsis steppede trimplan, som er konstruert for å oppnå mindre våt flate og redusert vannmotstand i de høye hastighetene.
FISKESCOOTER: Sea-Doo Pro Fish er designet for hobbyfiskeren.
Vannscooter bare et leketøy? Slett ikke. Nå kommer den nye generasjonen fra Sea-Doo som har opplevelse og enda større nytte i fokus. Nyheten Fish Pro er konstruert for hobbyfiskeren, men den kan utmerket brukes til mer.
Obligatorisk fritidsbåtregister skal utredes sammen med evaluering av returordning for kasserte fritidsbåter.
FLAGGSKIPET: Yamarin 88 DC er den nye stoltheten fra finske Yamarin.
De nye Yamarin-modellene 88 DC og 63 BR er utstyrt med det nye Yamarin Q-infotainmentsystem. En avansert pekeskjerm som kombinerer elektroniske kart, kjørecomputer og underholdningssystemet.
Twitter icon
e-mail icon