Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

Smakelig kystbok

AV ANNE MARIT KLOKK

Schibsted Forlag ga ut et praktverk før jul. "En smak av kyst-Norge" er tittelen på en bildebok i storformat som tar leseren med på en evetyrlig kulturell og kulinarisk ferd norfra og sydover i ny og gammel tid. Det er kysten og havets skatter som presenteres på en bildemessig teknisk brilliant måte, og stemningene i naturbildene og tilhørende tekster gjør deg glad og stolt over å eie en slik kyst som vi har i dette landet. Bokens format og bildenes størrelse og beskjæring gjør at du får lyst til å plukke tørrfisken ned av hjellene og ta krabber og makrell rett ut av papiret!

Boken er inndelt etter regioner og starter i Finnmark. Teksten omfatter kystfolket, naustene og de tradisjonelle båtene. Fiske og fiskevær, fyr og værforhold beskrives samt handelen med havets rikdom i dag og i gamle dager. Teamet som har jobbet med boken har klart å mikse historie, kystkultur og det kulinariske på en meget spennende og elegant måte.

Mellom de geografisk inndelt kapitlene presenteres havets rikdom på tallerkenen og i grytene.Tilberedning av fersk fisk, behandlet fisk og skalldyr er så delikat og lekkert presentert at smaksløker og nesebor får det travelt. Tradisjonelle fiskeretter og tillagingsmetoder er mikset med nyere og spennende retter i tilsammen over 100 oppskrifter.

Bak kystbokens ide står fotografen Berit Roald, teksten er skrevet av Kirsti Thorheim og oppskriftene er fra Ingebjjørg Moe. Fotografer som Per Eide har bidratt med fantastiske natur-og matbilder. Sammen har disse skapt en meget smakelig kystbok som er en fest å bla i og morsom å lese.

En smak av kyst-Norge

Schibsted Forlag

Kr. 498,-.

Utgave: 

Stikkord: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Twitter icon
e-mail icon