Småjeeptest - Crescent Primo

Småjeeptest - Crescent PrimoSmåjeeptest - Crescent Primo :

Den perfekte basis

Crescent Primo byr skipper og passasjer på hver sin konsoll. Det bedrer komforten. Sikkerheten er ivaretatt via en separat godkjenning hos Det Norske Veritas.

Crescent Primo er en helt ny båt, selv om skroget stammer fra den velkjente Crescent Duo. Innredningen domineres til en stor grad av U-sofaen og de to konsollene. Fordekket er svært rommelig, og den gode pulpiten gjør det sikkert å bevege seg her fremme. Ilandstigning, eller ombordstigning, lettes dessuten med denne løsningen.

Førerplassen har godt med plass for sjøkart og instrumentering. I tillegg har man gode fotstøtter. Plassen mellom de to konsollene kan stenges ved hjelp av en dør. Dette er ekstrautstyr, men gir økt beskyttelse mot fartsvinden.

Foran konsollene har man mye sitteplass, men spesielt komfortabelt er det ikke å sitte her. Spesielt siden man sitter i fartsvinden. Stueplassen under benkene er svært god, og man har i tillegg stueplass under rormannsbenken akter i båten. I konsollene er det derimot ikke gjort plass til separate stuerom. Likevel har Crescent Primo fire store og tørre stuerom. Batteri og tank er plassert under rormannsbenken, og monteringen er det lite å utsette på. Kablingen fra batteriet er enkel og pent lagt opp. Batteriet er plassert i et separat rom.

Crescent Primo er i likhet med Ryds godkjent av Det Norske Veritas. Dette er en frivillig godkjenningsnorm som kommer i tillegg til CE-godkjennelsen. Godkjenningen betyr blant annet at båten er testet i vannfylt tilstand for å undersøke sidestabiliteten og den høyeste anbefalte vektbelastningen båten tåler.

Skroget har relativt liten V-bunnsvinkel, men sjøeegenskapene er likevel gode. Det beste er vel kanskje at båten går så trygt i sjøen.Lengde (meter) 4,88

Bredde (meter) 2,03

Vekt uten motor (kg) 380

Maksimal motorstyrke (Hk) 60

Antall personer 6

Utstyr:

Brannslukningsapparat X

Badestige X

Puter

Lanterner

Lensepumpe

Selvlens X

Antall stuerom (tørre) 4

Pris med motor (50 Hk firetakt) 124.856,-Pluss:

- Godkjent av Veritas

- Mye stueplassMinus:

- Lanterner savnes

- Puter er ikke standardMer informasjon

Cremo Produktions AB

Varberg, Sverige

tlf 00 46 340 16170

www.cremo.se

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon