Småjeeptest - Coaster 480

Småjeeptest - Coaster 480Småjeeptest - Coaster 480 :

Velbygd og sporty

En raffinert og sporty skjærgårdsjeep i toppklasse i denne testen, selv om produsenten kunne lagt enda mer vekt på funksjonelle løsninger.

Coaster 480 er en trivelig båt med utmerkete sjøegenskaper og gjennomgående praktiske løsninger. På så små og V-bunnete båter som Coasters minste modell, er det en fordel at konsollen er plassert i midten. Vi setter pris på at Coaster har valgt denne løsningen, og gjort førerplassen både funksjonell og behagelig. Tilstrekkelig plass til ettermontering av diverse utstyr. God tykkelse på glass og skikkelig dimensjonerte rekker, fornuftig plassering av instrumenter, ratt og toppmontert kontrollboks. Pluss for koppholder. Ryggstøet burde vært løst annerledes, slik at man kom nærmere konsollen. Litt dum lanterneplassering, med for kort lanternemast akter. Den røde og grønne lanternen var montert på bøylen, men blendet ikke nevneverdig. Båten har en sittebenk med stuerom foran konsollen. Da synes vi det er betenkelig at batteriet er plassert innunder konsollen, og dermed legger beslag på verdifull beinplass. Plasseringen av hovedstrømbryteren er også lite gunstig. Man kan lett komme til slå av strømmen ved et uhell, noe som kan forårsake skader på firetaktsmotorer.

Vår testbåt var ekstrautrustet med blant annet puter, havnepresenning og teak. Halvpresenningen forut er praktisk når båten brukes til transport av varer og bagasje. Det er god bredde på hver side av konsollen og forover, noe som gjør det lett å ta seg rundt i båten. I baugen er det et stort stuerom i den U-formede sittebenken. Dessverre er ikke båten utstyrt med et fordekk. Dermed har man bare det smale dollbordet å trå på når man skal om bord den veien; ikke helt gunstig.

I rommet under benken akter er det stueplass og god adkomst til kranen for selvdreneringen. To stengekraner - en ved akterspeilet og en ved dørken - gir pluss i margen, men det manglet en slangeklemme ved dørkgjennomføringen. Tanken er plassert i midten og skikkelig festet. Båten har fire skikkelige kryssholt og en solid rekke hele veien rundt.Pluss

+ Mye stueplass takket være bredden.

+ Bra styrekonsoll.Minus

- Batteriplassering og bryter.

- Litt for lave fribord.Tekniske data:

Lengde i m 4,80

Bredde i m 1,95

Vekt uten motor, kg 400

Maks motorstyrke i hk 60

Maks belastning 6

Utstyr

Brannslukker X

Badestige X

Puter X

Lanterner X

Lensepumpe X

Selvlens X

Pakkepris 04 149.000,-

Mer informasjon Coaster Marine ANS, Slemmestad

Telefon: 31 29 74 00

Internett: www.coaster.no

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon