Signalflaggene

SignalflaggeneSIGNALFLAGGENEAV ANNE MARIT KLOKKHar dere noen signalflagg ombord? Vet duhva det enkelte flagg betyr eller er detbare noe som henges opp til pynt vedspesielt festlige anledninger. Her kan du lære betydningen av det enkelte flagg. Viskal se på flaggene fra P til U.P: I havn: Alle personer må begi segombord da fartøyet skal avgå.

I sjøen: Jeg behøver los.

I sjøen: det kan benyttes av fiskefartøyermed følgende betydning: Mine fiskeredska­per har satt seg fast i en hindring.Q: Mitt fartøy er "sundt" og jeg anmoderom praktika.S: Jeg bruker maskinkraften akterover.T: Hold klar av meg. Jeg driver partrål­ing.U: De stevner mot fare.NOEN ENKLE KOMBINASJONER AV FLAGGENE:PP: Hold godt klar av meg.

PQ: Hold Dem nærmere kysten.

PR: Hold Dem nærmere meg.

PS: Kom ikke nærmere.

PT: Hvorledes er tidevannet?

QP: Jeg vil komme langs siden.

QT: De må ikke ankre. De vil komme iveien for mitt anker.

QU: Ankring er forbudt.

RP: Landing er meget farlig her.

RS: Ingen tillates å komme ombord.

RU: Hold klar av meg. Jeg har vanskeligfor å manøvrere.

SP: Ligg stille.

ST: Hva består Deres last av?

SU: Min last består av landbruksprodukter.

TP: Jeg har fått fiskeredskaper ipropellen.

UP: Jeg anmoder om øyeblikkelig tillatelsetil å gå inn ihavnen. Jeg har et tilfelleombord som trenger øyeblikkelig hjelp.

Utgave: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon