Signalflaggene

SignalflaggeneSIGNALFLAGGENEAV ANNE MARIT KLOKKHar dere noen signalflagg ombord? Vet duhva det enkelte flagg betyr eller er detbare noe som henges opp til pynt vedspesielt festlige anledninger. Her kan du lære betydningen av det enkelte flagg. Viskal se på flaggene fra P til U.P: I havn: Alle personer må begi segombord da fartøyet skal avgå.

I sjøen: Jeg behøver los.

I sjøen: det kan benyttes av fiskefartøyermed følgende betydning: Mine fiskeredska­per har satt seg fast i en hindring.Q: Mitt fartøy er "sundt" og jeg anmoderom praktika.S: Jeg bruker maskinkraften akterover.T: Hold klar av meg. Jeg driver partrål­ing.U: De stevner mot fare.NOEN ENKLE KOMBINASJONER AV FLAGGENE:PP: Hold godt klar av meg.

PQ: Hold Dem nærmere kysten.

PR: Hold Dem nærmere meg.

PS: Kom ikke nærmere.

PT: Hvorledes er tidevannet?

QP: Jeg vil komme langs siden.

QT: De må ikke ankre. De vil komme iveien for mitt anker.

QU: Ankring er forbudt.

RP: Landing er meget farlig her.

RS: Ingen tillates å komme ombord.

RU: Hold klar av meg. Jeg har vanskeligfor å manøvrere.

SP: Ligg stille.

ST: Hva består Deres last av?

SU: Min last består av landbruksprodukter.

TP: Jeg har fått fiskeredskaper ipropellen.

UP: Jeg anmoder om øyeblikkelig tillatelsetil å gå inn ihavnen. Jeg har et tilfelleombord som trenger øyeblikkelig hjelp.

Utgave: 

Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
En god ting kan ikke skrives for ofte og vi blir stadig spurt om rengjøring av den oppblåsbare. Derfor denne "ønskereprisen": Vi har gjennom årene prøvd «vanlige» vaskemidler på den oppblåsbare jolla uten hell, og fant ut at spesialmidler er det eneste som duger til denne jobben.
NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Twitter icon
e-mail icon