Signalflaggene

SignalflaggeneSIGNALFLAGGENEAV ANNE MARIT KLOKKHar dere noen signalflagg ombord? Vet duhva det enkelte flagg betyr eller er detbare noe som henges opp til pynt vedspesielt festlige anledninger. Her kan du lære betydningen av det enkelte flagg. Viskal se på flaggene fra P til U.P: I havn: Alle personer må begi segombord da fartøyet skal avgå.

I sjøen: Jeg behøver los.

I sjøen: det kan benyttes av fiskefartøyermed følgende betydning: Mine fiskeredska­per har satt seg fast i en hindring.Q: Mitt fartøy er "sundt" og jeg anmoderom praktika.S: Jeg bruker maskinkraften akterover.T: Hold klar av meg. Jeg driver partrål­ing.U: De stevner mot fare.NOEN ENKLE KOMBINASJONER AV FLAGGENE:PP: Hold godt klar av meg.

PQ: Hold Dem nærmere kysten.

PR: Hold Dem nærmere meg.

PS: Kom ikke nærmere.

PT: Hvorledes er tidevannet?

QP: Jeg vil komme langs siden.

QT: De må ikke ankre. De vil komme iveien for mitt anker.

QU: Ankring er forbudt.

RP: Landing er meget farlig her.

RS: Ingen tillates å komme ombord.

RU: Hold klar av meg. Jeg har vanskeligfor å manøvrere.

SP: Ligg stille.

ST: Hva består Deres last av?

SU: Min last består av landbruksprodukter.

TP: Jeg har fått fiskeredskaper ipropellen.

UP: Jeg anmoder om øyeblikkelig tillatelsetil å gå inn ihavnen. Jeg har et tilfelleombord som trenger øyeblikkelig hjelp.

Utgave: 

NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.
Det er skumle tider for båter som ligger utpå. Spesielt de åpne eller delvis åpne som samler mye snø. Med meldinger om mildvær og frost om hverandre, er det all grunn til å ta en tur nedom havna med snøskuffa eller øsekaret.
SKYTER FART: Nordkapp Boats blir tilført markedskraft med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Frydenbø Marine og Nordkapp Boats har siden 2001 hatt et fruktbart samarbeid om produksjon og distribusjon av båt- og motor i Skandinavia. Nå rigger de seg for fremtiden med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Twitter icon
e-mail icon