Signalflaggene

SignalflaggeneSIGNALFLAGGENEAV ANNE MARIT KLOKKHar dere noen signalflagg ombord? Vet duhva det enkelte flagg betyr eller er detbare noe som henges opp til pynt vedspesielt festlige anledninger. Her kan du lære betydningen av det enkelte flagg. Viskal se på flaggene fra P til U.P: I havn: Alle personer må begi segombord da fartøyet skal avgå.

I sjøen: Jeg behøver los.

I sjøen: det kan benyttes av fiskefartøyermed følgende betydning: Mine fiskeredska­per har satt seg fast i en hindring.Q: Mitt fartøy er "sundt" og jeg anmoderom praktika.S: Jeg bruker maskinkraften akterover.T: Hold klar av meg. Jeg driver partrål­ing.U: De stevner mot fare.NOEN ENKLE KOMBINASJONER AV FLAGGENE:PP: Hold godt klar av meg.

PQ: Hold Dem nærmere kysten.

PR: Hold Dem nærmere meg.

PS: Kom ikke nærmere.

PT: Hvorledes er tidevannet?

QP: Jeg vil komme langs siden.

QT: De må ikke ankre. De vil komme iveien for mitt anker.

QU: Ankring er forbudt.

RP: Landing er meget farlig her.

RS: Ingen tillates å komme ombord.

RU: Hold klar av meg. Jeg har vanskeligfor å manøvrere.

SP: Ligg stille.

ST: Hva består Deres last av?

SU: Min last består av landbruksprodukter.

TP: Jeg har fått fiskeredskaper ipropellen.

UP: Jeg anmoder om øyeblikkelig tillatelsetil å gå inn ihavnen. Jeg har et tilfelleombord som trenger øyeblikkelig hjelp.

Utgave: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
Twitter icon
e-mail icon