Shipmate RS2800 plotter

Shipmate RS2800 plotterKraft-plotter

De kaller den Power Plotter, den nye Shipmate RS2800. I realiteten er det en meget avansert PC med kartdatabase og kompatibilitet med omtrent alt som finnes av navigasjonshjelpemidler.

Du kan koble til GPS, Loran C, Decca og radar, og skulle din originale radar streike, er det ikke noe problem for RS2800 å ta over, forutsatt at radardomen (antennen) virker.

RS2800 inneholder en kartdatabase, og koblet til en radar, vil maskinen legge radarbildet nøyaktig over kartbildet i den riktige målestokken. På skjermen kan du plotte inn fiskeredskap, seilingsruter, kurspunkter, andre fartøyers kjølvann osv. Alt blir lagret og kan hentes opp til neste gang du måtte ha bruk for dem.

RS 2800 er klargjort for fremtiden. Så snart enda mer avansert kartverk er klart, vil maskinen kunne ta imot dem og behandle dem. For i løpet av ikke så lang tid venter man at elektroniske kart mer eller mindre skal overta helt for papirkartet. Ytterligere opplysninger: Simrad Shipmate A/S. tlf. 095-45-98 37 34 99.

Utgave: 

Stikkord: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
Twitter icon
e-mail icon