Risør Trebåtfestivalen 2008

Risør Trebåtfestivalen 2008

Risør Trebåtfestivalen 2008

Stor suksess

Femogtyveårsjubileet til Risør Trebåtfestival ble svært vellykket. Overskudd i kassa, et stort antall båter og over 60 ulike kulturarrangement rundt i byen ga en rekordfestival.

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Etter år i hengemyra, tok nye krefter over roret på festivalskuta for to år siden. 180.000 i underskudd i fjor, er snudd til overskudd i år, og det borger for at den tradisjonsrike festivalen vil ha vind i seilene også neste år. En viktig konseptendring ved festivalen har vært å spre kulturarrangementene rundt om i byen, med større og mindre konserter på nær sagt hvert gatehjørne. Resultatet ble rekordmange 15.000 betalende besøkende og gjennomgående gode reaksjoner fra festivaldeltakerne.

Eikeli i femti

Den kreative båtbyggeren Odd Bjørn Jørgensen på Fevik, ikke ukjent fra man prosjekter i samarbeid med Autofils Jan Erik Larsen, stilte på festivalen med en nybygget daycruiser god for drøy 50 knop. Båten er bygget for festivalens styreleder Ted Hanisch. Båten er kaldbakt og blir den eneste i sitt slag, siden skroget er brukt som plugg til en ny plastbåt med tre innredning og dekk som Eikeli har blant sine etter hvert tallrike modeller. Det nye råskinnet fra Eikeli har en bensinmotor på 420 hk. Ytterligere opplysinger: www.eikelitrebaat.no

Hedret

Trebåtbygger Leif Nilsen fikk satt sin Risør Classic 850 på sjøen tre timer før festivalen. Det har tatt ham og båtbygger John Andersen 6.000 timer å bygge den vakre klassikeren, med skrog konstruert av Amble og Stokke. Båten er klinkbygd, men er limt og ikke skrudd. Båten er et fantastisk håndverksarbeid, med spesialbygde stoler og en utrolig finish. I tillegg er den proppfull av utstyr, med både baug- og hekkthruster, Raymarine G-serie-plotter og en 290 hk Yanmar er den en særdeles kostbar båt på åtte og en halv meter. Leif Nilsen fikk for øvrig prisen for Årets båt. Sammen med seilmaker Fredrik Brodersen mottok han også Risør Trebåtfestivals Hederspris for sin innsats for Trebåtfestivalen gjennom over 20 år.

Ytterligere opplysninger: LN Yachts, Risør, telefon 37 15 14 66.

Flere prisvinnere

Trebåtfestivalens fem priser til båter i ulike kategorier ble delt ut også i år. Det var svært mange spennende innslag å velge mellom. Ikke så mange nybygg, men en mengde restaurerte seil- og motorbåter. Juryen bestod av Johan Anker-ekspert Elin Kragseth Vold, forfatter og trebåtekspert Stefan Iwanowski fra Sverige, trebåtbygger Ole Jacob-Broch, Ingemar Hodne representant fra Furuholmen Motor Yacht Club, og Atle Knutsen fra Båtmagasinet.

Blant prisvinnerne var Stiftelsen nytt Osebergskip som fikk prisen for årets stand, runabouten Daisy Fay fra 1928 eid av Ole Henrik Lien Andersen ble kåret til årets privatrestaurerte motorbåt, mens Norges største seilende trefartøy, den 144 fot lange minesveiperen KNM Alta ble utropt til årets verftsrestaurerte motorbåt.

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon