Redningsselskapet

Redningsselskapet

Sjøsikkerhet på Lysaker

Redningsselskapet vil i samarbeid med forsikringsselskapet Gjensidige og Sollerudstranda skole bygge et sjøsikkerhetssenter på Lysaker i Oslo. Her skal fritidsbåtfolket få sjekket båten sin eller ta båtførerkurs.

Bygningen som skal huse sjøsikkerhetssenteret oppføres nå. Fra før av er samarbeidspartnerne bak prosjektet plassert små steinkast unna. Senteret skal ha kurslokaler, egen slipp som er klar til bruk. Slippen tar båter opp til 50 tonn.

- Vi ønsker å møte båtfolket, og spesielt våre medlemmer, der de ferdes. Alle partene som er inne i senteret har sjøsikkerhet som arbeidsfelt, og vi kan derfor tilby ulike tjenester, forteller organisasjonssjef Morten Almaas i Redningsselskapet.

Senteret er klart neste sommer, men allerede i år er det tilbud om sikkerhetssjekk for båten, samt båtførerkurs. Kurstilbudet, en familietilpasset opplæring til Båtførerprøven, er allerede sendt ut til KystPatrulje-medlemmer i distriktet. Etterhvert vil det også bli tilbud om VHF-kurs samt opplæring til Kystskippersertifikat.

- Vi ser blant annet for oss at redningsskøyta eller sjøredningskorpset kan slepe inn båter til senteret for assistanse. Dette skal ikke være noe forretningsområde for oss, men et medlemstilbud til selvkostpris. Dette er et pilotprosjekt, men vi har allerede fått klare signaler om at lignende sjøsikkerhetssentre kan være aktuelle andre steder i landet. Redningsselskapet har allerede et distriktskontor samt sjøredningskorpset for indre Oslofjord plassert i et av naustene ved utløpet av Lysakerelva, sier AlmaasRedningsskøyta som brannslukker

Mannskapet på redningsskøyta “Ada Waage” fikk en het opplevelse da de hindret en storbrann på kaia i Båtsfjord i å spre seg. Brannen hadde startet i et nedlagt fiskebruk, og det var fare for at en ammoniakktank kunne eksplodere. Brannmannskapene fryktet også at brannen skulle bre seg til fiskebruket ved siden av. Heldigvis unngikk man dette, men det 5-600 kvadratmeter store fiskebruket brant ned til grunnen.

Redningsselskapet mottok en hyggelig tilbakemelding fra politimester Ottar Lien i Vardø. Der ble mannskapene på RS “Ada Waage” berømmet for sin innsats under storbrannen. Politimesteren skriver blant annet: RS “Ada Waage” var tidlig i innsats. Dere begrenset med dette brannspredningen mot kaianlegget. Ved den senere innsatsen med bistand fra kystvaktfartøyene var det av vesentlig betydning at kaianleggene var intakt. Deres innsats mot arnestedet hadde dessuten stor betydning sett ut fra et politimessig synspunkt. Dere sørget for at arnestedet var noenlunde intakt med henblikk på etterforskning … En skal her huske på at innsatsen på brannstedet berget en produksjonshall til en verdi av 80-90 millioner kroner samt en arbeidsplass for 110 personer.

Sjøredningskorps i Måløy

Havområdene rundt Måløy får bedre beredskap når et nytt sjøredningskorps blir etablert. Redningsskøyta “R.S. Platou” som alternerer mellom Måløy og Florø, vil få avlastning de gangene det trengs. I de værharde områdene utenfor Måløy kan det ofte stå om kort tid og være et presserende behov for assistanse. Korpset vil først og fremst ha som oppgave å holde beredskapen oppe når skøyta er ute på oppdrag. Den skal kunne rykke raskt ut, og vil derfor være i beredskap hele døgnet.

Båten sjøredningskorpset er utstyrt med er en 32 fots hurtiggående vannjet. Fartøyet gjør over 30 knop, er meget velutstyrt, har en besetning på to til tre personer og kan transportere åtte personer i ly under dekk.

Det møtte tretten personer til det første formelle møtet fra Røde Kors, fiskarlaget, Måløy båtforening og redningsskøyta. Man håper å trekke til seg folk med ulik bakgrunn og kvalifikasjoner til å kunne gå rett på jobb ombord. Fra høsten av vil man ha et opplegg klart hvor man kan skolere personer som ønsker å delta i sjøredningskorpset. Målet er at hver beredskapsvakt kan få en sammensetning på tre til fem personer. Interesserte personer av begge kjønn kan ta kontakt med redningsskøyta “R.S. Platou” dersom de kunne tenke seg å delta. Tlf: 57 85 12 80 eller 94 13 54 05.


Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon