Praktisk: KMI Green

Praktisk: KMI Green

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Vi har to produkter fra KMI Green på test i høst. Tidligere har vi skrevet om Wipe & Shine-serviettenes fantastiske egenskaper i forhold til å fjerne limrester. Nå har vi testet de samme serviettene, Wipe & Shine liquid tilsvarer serviettene i flytende form, samt rengjøringsmiddelet Bio Quick. Vi har testet Wipe & Shine (både serviettene og i flytende form) både på fenderlist og på en gummijolle. Bio Quick testet vi kun på gummijollen.

Whipe & Shine

Dette middelet skal være basert på naturlige oljer, uten skadelige stoffer. Det kan blant annet brukes til rengjøring av skitne hender, noe som er oppsiktsvekkende når man ser hvilken effekt middelet har på sot, limrester og annet smuss. Løsemiddelet er nemlig noe av det råeste vi har sett. Vår testjolle har ligget ute uten vedlikehold i ti år, og er blant annet sterkt innsauset i sotbelegg. Både serviettene og den flytende varianten løser opp dette og rengjør uhyre effektivt. Vi har aldri sett noe lignende. Gamle malingsflekker på en fenderlist forsvant like raskt og elegant, og det ser ikke ut til at middelet setter flekker eller løser opp fenderlisten. Whipe & Shine er et av få som fortjener betegnelsen vidundermiddel.

Bio Quick

Dette middelet er et allround vaskemiddel som blandes ut med vann. Det kan sprayes eller påføres med for eksempel svamp. Også Bio Quick har en rekke anvendelsesområder. Vi prøvde det på gummijolla, og kan konkludere med at middelet er betydelig mer effektivt enn vanlig såpe, men i forhold til egenskapene til Whipe & Shine var den ikke imponerende. Her finnes det midler på markedet som biter like godt fra seg.

FAKTA: KMI GREEN

Produkt

Innhold

Pris

Bio Quick

1000 ml

Kommer

Wipe & Shine

Servietter

Kommer

Wipe & Shine Liquid

500 ml

Kommer

Forhandlerinformasjon: www.kmigreenproducts.com

 

Utgave: 

Stikkord: 

SOLGT: John Magne Hestnes(t.h.) og Arild Risholm i ProNav fortsetter i ProNavs ledelse selv om selskapet er solgt til Japan. Foto: Gunnar Kvassheim, Dalane Tidende.
ProNav og Japan Radio Company har hatt et samarbeid i langt over 20 år. Nå er Egersundselskapet solgt til sin japanske samarbeidspartner.
Den nye Grandezza 37 CA blir presentert på båtmessen i Helsingfors som åpner den 16. august. Den mektige langturbåten med bakvegg er skreddersydd for det nordiske markedet.
Du kjenner kanskje systemet fra sykkelstativer. Nå er systemet konvertert til påhengeren og løser et til tider trasig transportproblem.
Systemet til ZF ble presentert som et konsept for noen måneder siden og ryktene går nå om at kombinasjonen strak aksel og kontraroterende propeller under testing på ukjent fartøy på ukjent sted.
Skilsø 39 med flybridge har alt i seg for å bli en moderne, men likevel tidløs klassiker. Du finner nok rimeligere båter i klassen, men tenk over at norskbygde båters kvalitet i regelen er god nok for resten av verden, mens det motsatte ikke alltid er tilfelle.
Foto: Instagram/Knut Erik Haaheim
Den norske og anerkjente superyachtdesigneren Espen Øino står bak linjene og Ulstein Verft har bygd sin første syperyacht.
Du kan se denne nye Ibiza-kombinasjonen av daycruiser og «bakveggbåt» på messa «Båter i sjøen», 6.- 9. september.
Princess nye R35 (R=revolusjon) blir en orgie ev luksus, karbonfiber og trykknappstyrte sjøegenskaper basert på gyrostyrte foiler.
Twitter icon
e-mail icon