Praktisk: KMI Green

Praktisk: KMI Green

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Vi har to produkter fra KMI Green på test i høst. Tidligere har vi skrevet om Wipe & Shine-serviettenes fantastiske egenskaper i forhold til å fjerne limrester. Nå har vi testet de samme serviettene, Wipe & Shine liquid tilsvarer serviettene i flytende form, samt rengjøringsmiddelet Bio Quick. Vi har testet Wipe & Shine (både serviettene og i flytende form) både på fenderlist og på en gummijolle. Bio Quick testet vi kun på gummijollen.

Whipe & Shine

Dette middelet skal være basert på naturlige oljer, uten skadelige stoffer. Det kan blant annet brukes til rengjøring av skitne hender, noe som er oppsiktsvekkende når man ser hvilken effekt middelet har på sot, limrester og annet smuss. Løsemiddelet er nemlig noe av det råeste vi har sett. Vår testjolle har ligget ute uten vedlikehold i ti år, og er blant annet sterkt innsauset i sotbelegg. Både serviettene og den flytende varianten løser opp dette og rengjør uhyre effektivt. Vi har aldri sett noe lignende. Gamle malingsflekker på en fenderlist forsvant like raskt og elegant, og det ser ikke ut til at middelet setter flekker eller løser opp fenderlisten. Whipe & Shine er et av få som fortjener betegnelsen vidundermiddel.

Bio Quick

Dette middelet er et allround vaskemiddel som blandes ut med vann. Det kan sprayes eller påføres med for eksempel svamp. Også Bio Quick har en rekke anvendelsesområder. Vi prøvde det på gummijolla, og kan konkludere med at middelet er betydelig mer effektivt enn vanlig såpe, men i forhold til egenskapene til Whipe & Shine var den ikke imponerende. Her finnes det midler på markedet som biter like godt fra seg.

FAKTA: KMI GREEN

Produkt

Innhold

Pris

Bio Quick

1000 ml

Kommer

Wipe & Shine

Servietter

Kommer

Wipe & Shine Liquid

500 ml

Kommer

Forhandlerinformasjon: www.kmigreenproducts.com

 

Utgave: 

Stikkord: 

Med en motorvekt på 6,5 kg og en batteripakke på 2,8 kg er EP Carry både lett å hanskes med og grei å stue bort. Lettest på markedet, hevder produsenten.
Her ser du den asymetriske løsningen med gangvei til soldekket forut.
Nye Beneteau Flyer 10 er bygd for solskinn, fart og hygge for opptil 11, men er langt fra dum som feriebåt for fire. Franskmennene kaster seg på påhengertrenden, så får fremtiden vise om dette er fremtiden, også for turbåtfolket.
Den nye allværsbåten, «Sting 600 PRO HT», vises for første gang på messen «Dra til sjøs» i Bergen/Sotra. Innendørsmessen vil bli avholdt i Straume Idrettspark 31. januar til 3. februar 2019.
Petter Andre Søreng, er leder for fritidsbåtseksjonen i Sjøfartsdirektoratet. (Foto: Torbein K.Gamst/Sjøfartsdirektoratet)
I 2018 registrerte Sjøfartsdirektoratet 23 omkomne ved bruk av fritidsfartøy i norsk farvann. Dette er seks færre enn i 2017, og det laveste tallet siden 2001, melder direktoratet på sine nettsider.
Her blir Nathan Rogers tatt ombord i RNLI-skøyta etter å ha bli slept "hjem" etter egen båt i 4,3 nautiske mil i iskalt vann i en time
Ferdig med dagens fiske satte Nathan Rogers kurs på autopiloten mot hjemmehavna, tok av redningsvesten og skulle flytte kraftblokka da en sjø sendte ham overbord. Han ble slept etter båten de drøye 4,3 nautiske milene til hjemmehavna og overlevde.
HUNDVÅG: Ulsnes Båt holder til i samme lokaler som bruktbåt- og servicepartner Shift Marine AS i Ulsnesveien 44 på Hundvåg.
BAVARIA styrker sin posisjon i Stavanger. Ulsnes Båt AS er ny forhandler, med investor Knut Tveit i spissen.
Hos ekspertisen blir en prosents forbedring på propelleffekt sett på som en kraftig forbedring. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.
Nimbus Boats AB kjøper finske Bella Boats av Brunswick Corporation og danner dermed Nordens ledende konsern i fritidsbåtbransjen. Kjøpet omfatter samtlige av Bellas varemerker: Bella, Flipper, Aquador og Falcon.
Twitter icon
e-mail icon