Praktisk: KMI Green

Praktisk: KMI Green

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Vi har to produkter fra KMI Green på test i høst. Tidligere har vi skrevet om Wipe & Shine-serviettenes fantastiske egenskaper i forhold til å fjerne limrester. Nå har vi testet de samme serviettene, Wipe & Shine liquid tilsvarer serviettene i flytende form, samt rengjøringsmiddelet Bio Quick. Vi har testet Wipe & Shine (både serviettene og i flytende form) både på fenderlist og på en gummijolle. Bio Quick testet vi kun på gummijollen.

Whipe & Shine

Dette middelet skal være basert på naturlige oljer, uten skadelige stoffer. Det kan blant annet brukes til rengjøring av skitne hender, noe som er oppsiktsvekkende når man ser hvilken effekt middelet har på sot, limrester og annet smuss. Løsemiddelet er nemlig noe av det råeste vi har sett. Vår testjolle har ligget ute uten vedlikehold i ti år, og er blant annet sterkt innsauset i sotbelegg. Både serviettene og den flytende varianten løser opp dette og rengjør uhyre effektivt. Vi har aldri sett noe lignende. Gamle malingsflekker på en fenderlist forsvant like raskt og elegant, og det ser ikke ut til at middelet setter flekker eller løser opp fenderlisten. Whipe & Shine er et av få som fortjener betegnelsen vidundermiddel.

Bio Quick

Dette middelet er et allround vaskemiddel som blandes ut med vann. Det kan sprayes eller påføres med for eksempel svamp. Også Bio Quick har en rekke anvendelsesområder. Vi prøvde det på gummijolla, og kan konkludere med at middelet er betydelig mer effektivt enn vanlig såpe, men i forhold til egenskapene til Whipe & Shine var den ikke imponerende. Her finnes det midler på markedet som biter like godt fra seg.

FAKTA: KMI GREEN

Produkt

Innhold

Pris

Bio Quick

1000 ml

Kommer

Wipe & Shine

Servietter

Kommer

Wipe & Shine Liquid

500 ml

Kommer

Forhandlerinformasjon: www.kmigreenproducts.com

 

Utgave: 

Stikkord: 

Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.
Twitter icon
e-mail icon