Prøvekjørt: Silver Eagle Star Cabin 650

Prøvekjørt: Silver Eagle Star Cabin 650Prøvekjørt: Silver Eagle Star Cabin 650

Råtass med tak

Skinnet kan bedra. Silver Eagle Star Cabin 650 er et eksempel på det. Det trauste utseendet skjuler nemlig en morsom og leken båt.TEKST OG FOTO: JAN HARRY SVENDSENSilverens skrog er i aluminium, mens overbygget og innerlineren er i glassfiber. Dermed kombineres aluminiumsskrogets robuste tøffhet med glassfiberens finish. Dette er Silver ganske alene om å gjøre, og løsningen er vellykket. Silver Eagle Star Cabin er en kabinbåt på 6,5 meter. Det fører utvilsomt til visse kompromisser, men plassen er godt utnyttet og funksjonaliteten er god.

God plassutnyttelse

Båten har åpen pulpit, to kryssholt og et lite baugnebb. I tillegg er det integrert en liten lufteluke på fordekket. Adkomsten akterover skjer via svært smale dollbord, men griperekker på hytta sørger likevel for en viss grad av sikkerhet. Akter har båten et lite dekk og en badeplattform med en fin badeleider.

En skyvedør leder inn i båtens kabin som består av en langsgående benk til babord side, soveplass til to under dekk og førerplass til styrbord. Bak førerstolen er det gjort plass til et lite sete som er montert på tvers av kjøreretningen.

Morsomme kjøreegenskaper

Førerplassen er oversiktlig og fin. Instrumentene er logisk plassert, det samme med ratt og kontrollboks. Det justerbare førersetet gir god støtte og det er lett å finne seg til rette. Under en pleksiglassplate er det mulig å legge fra seg småting, og det er også godt med stuverom ellers i båten.

Til å ha et litt sedat utseende overrasker båten hva kjøreegenskaper angår. Med en 150 hestekrefters Honda utenbordsmotor er båten motorisert opp mot grensen av hva skroget tåler, men ikke over. Skroget går mykt og fint i sjøen, og selv med motoren trimmet ut er det ikke tegn til chinewalk eller andre uregelmessigheter. Faktum er at båten med denne motoren har et solid kraftoverskudd som gjør enhver tur til en kjøreopplevelse.

Tekniske data

Lengde: 6,50 meter

Bredde: 2,40 meter

Vekt: 900 kilo

Anbefalte motorer: 90 - 150 hk

Motor på testbåt: 150 hk

Toppfart: 41 knop

Drivstoff: 110 liter

CE-kategori: C

Pris, bare båt: 275.850,-

Pris med 150 hk (Mercury Optimax): 408.970;-

Utgave: 

Stikkord: 

NØKLER: Veileder i Kirkens Bymisjon i Tønsberg, Henrik Larsen, fikk nøkler til båten fra Jørn Hennig i Vrengen Maritime. (Foto: Amund Rich. Løken).
-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.
GUDMOR: Wenche Myhre stod for den høytidelige dåpen av RS «Odd Fellow III» FOTO: Redningsselskapet/Per S. Larsen
Det ble folkefest ved Honnørbrygga i hovedstaden da redningsskøyta «Odd Fellow III» ble ønsket hell og lykke i sin videre gjerning av gudmor Wenche Myhre.
Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Twitter icon
e-mail icon