Nyttige produkter

Nyttige produkter

Nyttige produkter:Effektiv båtvaskDet er mange gode vaskemidler på markedet. Seajet har en fin en som vi har prøvd. Båtrens heter den og består av en boks med rense- og poleringsmiddel og en svamp for påføring og vask. Vi hadde stygge, møkkete vannlinjer på vår Pioner-båt, og forsøkte middelet der. Vanlig vask med såpe ville ikke fjerne møkka, men den gled forbausende lett av med Seajets middel. Kun lett vasking måtte til. Ingen har gnukking, og så spyling etterpå. www.sola-shipping.noMot groingVi har slitt en del med groing på påhengerfestet på vår båt de siste årene. Det har vært lassevis av rurskjell og grønske, og det har vært en jobb å få det rent. Vi prøvde spesialmiddel for rurskjell og sammenlignet det med vanlig saltsyre i en artikkel i nr. 4/2011 . I år har vi prøvd Seajet 034, et tinnfritt bunnstoff for drev og propeller og som leveres på sprayboks. Vi mattet ned lakken noe med et fint slipepapir før sesongen og sprayet på bunnstoffet. Det har blitt adskillig bedre, men vi opplevde at noe av bunnstoffet boblet i løpet av sesongen. Det kan hende at det skyldtes at vårt grunnarbeide ikke var godt nok, men allikevel var det svært lite groing når vi tok opp båten, og kun noen få rurskjell måtte fjernes. www.sola-shipping.no Effektiv båtvask

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon