Nyheter

Nyheter

Bakveggbåt
Viksund 700 er en båt ”nye” Viksund Boats AS har store forventninger til, og nylig ble prototypen vist fram under Båter til Sjøs i Bergen. Dette er den nest største båten i Viksunds småbåtserie, og er lukket med bakvegg. Stort akterdekk skal gi areal både for fritidsfiske, vannsport og friluftsliv, mens en inne i båten finner overnattingsmulighet for to personer. Båten i glassfiberforsterket plast har dobbelt skrog, er selvlensende og utstyrt med utenbordsmotor med lang stamme. Med en 60 hk motor på hekken skal hastigheten komme opp i 28 knop. Det er mulig Viksund 700 kommer uten bakvegg etter hvert, men så langt melder Viksund Boats AS om bra interessen for bakveggbåten.

Viksund 700
Lengde: 6,71 m
Bredde: 2,30 m
Vekt: 1.100 kg
CE-kategori: C
Maks antall personer: 8
Motorstyrke: 40-110 hk
Pris fra: 299.000 kroner
Opplysninger: www.viksund.no

Holder tett
Tetningsmiddelet CT1 er nå for første gang å få kjøpt i Norge. Skal vi tro produsenten er fugemassen og tetningslimet så fleksibelt at du ikke lenger trenger om å bekymre deg verken for vær, vind eller vann. Middelet skal være basert på en hybrid polymer formel som gjør massen fleksibel og som gjør at den både fester seg og tetter raskt. Fordelen skal være at du kan bruke CT1 også på fuktige overflater og det tåler både ferskvann og saltvann. I tillegg er det miljøvennlig og kan lett fjernes fra både hender og overflater. CT1 leveres i 290 ml tuber og i sju ulike farger. Pris fra: 135 kroner. www.maskin-elektrisk.no

Fleksibel
Lettbåtprodusenten Williams Perfomance Tenders har avsluttet fem års utvikling og presenterte nye Turbojet 505D under Southampton Boats Show i September. Dette skal i følge Williams være den letteste, mest kompakte og velutstyrte lettbåten med dieselmotor som finnes på markedet. Turbojet 505D kan enten brukes som frittstående sports- og fritidsbåt, eller spesialtilpasses som lettbåt med individuelle løsninger ut fra den andre båten, både i utstyr og polstring. Båten har 110 hk Yanmar dieselmotor med en toppfart på 35 knop. Spesialkonstruert utslippssystem under skroget og vannflaten sørger for at båten er ekstra stillegående. Kartplotter, VHF, badeplattform, 30 ulike farger på tubene og matchende fargetilpasning på GRP-materialer, samt en rekke annet tilleggsutstyr er også tilgjengelig.

Lengde: 5,05 m
Bredde: 2,00 m
Vekt: 685 kg
CE-kategori: c
Maks antall personer: 7
Motorstyrke: 110 hk Yanmar diesel
Pris fra: Fra ca.300.000 kroner4
Opplysninger: www.williamsjettenders.com

Stilig stål
Nederlandske Pedro-Boats, som er en av Europas største produsenter av stålbåter opp til 15 meter, introduserer nå en hardtop-versjon av modellen Pedro Levanto 44. I følge produsenten er utviklingen et resultat av flere forespørsler over lang tid fra Russland og Skandinavia etter et pilothus som alternative til kalesje. Resultatet er en aluminium-hardtop som kan tas av hvis det skulle bli nødvendig, for eksempel under veitransport. Den første båten med endestasjon Russland er allerede satt i produksjon, og Pedro-Boats håper også at hardtopløsningen skal gi et fastere grep på det svenske og norske markedet hvor de per idag ikke har noen distributører.

Lengde 13,40 m
Bredde 4,3 m
Vekt 16.000 kg
CE-kategori B
Maks antall personer
Motorstyrke Perkins M150Ti, 148 hk
Pris
Opplysninger www.pedro-boat.com

Velutstyrt Glastron
GLS 195 er den minste bowrideren i den nye serien fra Glastron. Den største er GLS 255. GLS er den mest påkostede bowriderserien fra den amerikanske produsenten, men mye standard utstyr. Båten kan også leveres med en oppgraderingspakke som blant annet består av bauglys, tiltbryter på badeplattform og dusj ute. I tillegg kan båten levers med stor stereopakke, teakdørk og wakeboardtårn.

Lengde: 5,89 m
Bredde: 2,39 m
Vekt: 1.322 kg
CE-kategori: C
V-bunn 21 grader
Motorstyrke: 135-270 hk Volvo Penta bensin
Pris fra: 409.500 kroner
Opplysninger: www.sebasmarine.no

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon