Nye bøker

Nye bøkerNye bøkerNydelig om RisørMed sterk vekt på gode bilder og layout er boken om Risør Trebåtfestival blitt en riktig godbit. Det er Sørvis Kommunikasjon AS i Risør som har tatt frem de beste fotogodbitene i arkivet, samlet gjennom 18 år. Fotografiene presenteres mellom stive permer og er blitt en stemningsskaper for den trebåtinteresserte leser - men også for båtelskere med sans for det gode foto. Her er trebåter, seil og motor, stemninger, folk og detaljer i et frekt, men respektfullt utvalg. Bildene har en fremtredende plass i denne coffetable boken, som ikke har til hensikt å være annet enn en stimulans for spyttkjertlene. Det er den da også til gangs. Foruten bildene, inneholder boken intervjuer med kjente personer som på en eller annen måte har tilknytning til festivalen. Med tekst både på norsk og engelsk vil "Risør Trebåtfestival" ha et bredt nedslagsfelt, noe den også fortjener. Boken er på 124 sider og koster 350 kroner.

Ytterligere informasjon får du hos: Sørvis Kommunikasjon AS, postboks 315, 4951 RISØR, telefon 37 14 98 90, Internett: www.sorvis.noStrandede ord og uttrykkDen siste boken fra Jon Winge er kalt "For bare stumpene. Arven fra de hvite seil og det svarte kull. Sjømannsuttrykk i norsk dagligtale". Journalisten og forfatteren Winge har samlet rundt 300 ord og uttrykk med maritim opprinnelse - slike som har vunnet utstrakt bruk også på land. I en lett og ledig tone, ikke uten humor, tar Jon Winge oss med på en etymologisk seilas som byr på a-ha-opplevelser. Foruten å bruke vokabularet i teksten, gir forfatteren utfyllende etymologiske forklaringer til de fleste av utrykkene. Hvorfor heter det egentlig å bli hudflettet, hva betyr det at en påstand holdt stikk, og hvorfor gikk det egentlig som hakka møkk? Det er ikke få ord og uttrykk med maritimt opphav som er tatt opp i dagligtalen vår. Mange av dem er vi oss knapt bevisst at har noe med sjøen å gjøre overhodet. "For bare stumpene" gir også en artig introduksjon i norsk sjøfartshistorie og er illustrert av Jarle Bjørklund.

Ytterligere opplysninger får du hos: NKS-forlaget, postboks 5853 Majorstua, N-0308 OSLO, telefon 22 59 60 00.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon