Norsk seier i Dubai

Norsk seier i Dubai

Norsk seier i Dubai

Etter en problemfylt sesong for Spirit of Norway teamet skulle avslutningen Emirates Grand Prix i Dubai bli et vendepunkt. Bjørn Rune Gjelsten vant både pole position og hovedracet!

Tekst og fotos: Glen Philip HagenBjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkkes team har hatt et vanskelig år.

Med to så å si like båter fra italienske Tencara, motorer og girkasser fra Lamborghini, samt italienske drev fra BPM, trodde mange at dette ville være to av de beste båtene i 1997. En slik rigg er noe av det beste.

Det startet med at roret knakk i Taranto. I St Petersburg røk et par motorer. I Arendal røk et par motorer til. Oslo skulle bety slutten for Røkkes karriere så langt. En girkasse i Gjelstens båt virket ikke og nr 10 haltet over mål. I Beirut ledet han til nok en motor havarerte. Det samme skjedde i to race i Dubai.

Under sesongavslutningen i Duba ultimo november var det litt røffe forhold under pole position, og den norske båten fikk seg noen lufteturer, men tapte ikke mye fart og stakk av med seieren til slutt.

Fredag var det mindre vind og sjø, men ikke flatt. Med litt sidesjø var det ikke de beste forholdene. Starten gikk med kun seks båter. Victory 1, 4 og 7, Bilboa, Jolly og norske Spirit, som fikk en god start som vanlig og skaffet seg ledelse på 2-300 meter på første bøye. Det spennende var om det ville holde.

På de neste plassene var det temmelig jevnt mellom Victory 1 og 7, Bilboa og Jolly. Edoardo Polli i Bilboa kunne bli verdensmester hvis han vant og Jolly kom lavere enn nr 3, eller hvis han ble nr 2 og Jolly kom på 5. Slik det lå an etter fire runder, var det usannsynlig at Polli ville vinne racet. Gjelsten og Curtis var langt foran, og båten gikk utrolig fint uten noen øyensynlige problemer.

Spirit holdt seg i teten, og alle de norske holdt pusten Hvis dette holdt, ville Bjørn Rune Gjelsten bli første nordmann til å vinne et WOC race. Spirit 10 ville også bli første båt i år til å vinne både pole position og hovedracet i samme løp, og den ville bli første "ikke Victory-båt" til å vinne Emirates Grand Prix.

Da to runder gjensto, var nr 10 fremdeles i tet og de to Lamborghini motorene sang med 7800 omdr. pr. minutt. Så da “Chequered-flagget” vaiet på målbåten mens No 10 fløy over mållinja med en snitthastighet på 118 miles, var det noen som kunne trekke et lettelsens sukk og synge “Seier’n er vår”. Jolly Motor Ferretti kom inn på annen plass og tok dermed tittelen. Polli og Leoni endte på tredje, noe som ga dem annen plass totalt i år.
Utgave: 

Stikkord: 

Hos ekspertisen er en prosents forbedring på propelleffekt et realt kvantesprang. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.
Nimbus Boats AB kjøper finske Bella Boats av Brunswick Corporation og danner dermed Nordens ledende konsern i fritidsbåtbransjen. Kjøpet omfatter samtlige av Bellas varemerker: Bella, Flipper, Aquador og Falcon.
Tyske Hanse har tatt over båtbyggerier i vansker. På motorbåtsiden er det norske Fjord og Engelske Sealine som er ryggraden. På Düsseldorfmessen i januar lanserer Sealine en ny toppmodell; Sealine C390.
Antatt pris for GreenStars 450 el-hester kan bli 1000 kroner hesten og en batteripakke til oppunder den samme totalprisen, gjør at bestillingslistene antakeligvis ikke blir lange i første omgang.
Cox Powetrain sier at deres 300 hk diesel påhenger er konstruert for å vare «tre ganger lenger» og ha 25 prosents lenger rekkevidde enn tilsvarende bensinmotorer.
Vetus lanserer nye børsteløse thrustere på verdens største utstyrsmesse, METS i Amsterdam. «Bow Pro Boosted» har integrert lader som skal både skal gi økt truster-effekt og lade batterier.
Her er de aller første bildene på Nimbus T11. Båten har verdenspremeiere på Boot i Düsseldorf i januar. T11 blir foreløpig flaggskipet i den nye serien til den svenske produsenten, som innledet det nye programmet med Weekender 9 (W9) som kom for nøyaktig ett år siden.
I disse dager lanserer Yanmar drev på alle fem sine 4 LV motorer med drev. De japanske dieslene har mange venner i Norge, - basert på gjennomgående bra kvalitet og bra driftssikkerhet.
Twitter icon
e-mail icon