Minitest: Vannfaste plaster

Minitest: Vannfaste plasterMinitest: Vannfaste plaster

Kvalitet koster

Vannfaste plaster kan være greit å ha om bord. Ikke minst hvis det er barn med. Vi testet et par av de mest vanlige merkene, og ble svært overrasket over å finne store forskjeller i pris og kvalitet.

TEKST: TERJE BØLSTADEt vannfast plaster skal kunne beskytte et lite sår mot vann og bakterier. Selv om man har på et slikt plaster, bør man kunne bade og dusje som normalt – uten at plasteret faller av, slik ”vanlige” (ikke vannfaste) plaster ofte gjør. Derfor er det ekstra nyttig å ha noen vannfaste plaster om bord i båten.

Vi kjøpte noen pakker av de tilsynelatende to mest vanlige plastertypene som vi fant på apoteker og i dagligvareforretninger. Plastrene ble testet på forskjellige småsår over flere dager. I utgangspunktet synes det å være liten forskjell på de to plastertypene. Begge pakkene inneholder plaster av omtrent samme størrelse, selv om antallet varierte noe.

På pakningen for Norgesplasteret står det at det er ”allergitestet, pustende og bakterietett”. Noe tilsvarende er ikke angitt på Nexcare-pakken.Norgesplaster Vanntett

Meget godt

Kr. 37 for 20 plaster i varierende størrelser

De siste årene har vi sett stadig nye plasterprodukter fra nye og ukjente produsenter på det norske markedet. Ingen av dem synes å bli der særlig lenge. Etter at man har forsøkt et nytt merke, synes de fleste forbrukerne å gå tilbake til det gode gamle ”Norgesplasteret”. Det gjør også vi. Dette produktet finnes også i en steril (og noe dyrere) utgave; ”Norgesplaster Scankvikk Bandasje vanntett”.

+ Enkelt å bruke

+ Fester godt

+ Blir sittende, også under bading

+ Vanntett- Dyrest3M Nexcare Waterproof

Bortkastede penger

Kr. 15 for 20 plaster i varierende størrelser

Selv om dette plasteret er rimelig, fikk vi det aldri til å sitte skikkelig på huden. Det var dessuten uklart hvordan det skulle brukes. Siste/øvre plasthinne var vanskelig å fjerne. Plasteret syntes ikke å holde vannet ute fra såret. Og det falt ofte av ved bading. Vi undres over at et så dårlig produkt har klart å finne veien til butikkhyllene.

+ Rimelig

- Uklar bruksanvisning

- Vanskelig å få til å feste på huden- Løsnet raskt igjen

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon