Minitest: Ryds 550 DC

Minitest: Ryds 550 DCMinitest: Ryds 550 DC

Hyggelig daycruiser

Svenske Ryds, nå kjøpt opp av Nimbus, har et enormt modellspekter, nærmere 40 forskjellige varianter fra 10 til 23 fot. Ikke alle er like vellykkede, men 550 DC er av de bedre.Tekst og foto: Hans DueEtter at Ryds utviklet skrogene sine, er det stadig lansert flere bra modeller fra "Pastorens fabrikk" i Tingsryd i Sør-Sverige. Det var da OMC kjøpte fabrikken for noen år siden, at det ble fart på produktutviklingen. Ryds 550 DC er et resultat av dette.

Båten er en åpen daycruiser med overnattingsmuligheter under fordekket. For øvrig er den meget konvensjonell med to stoler ved førerplass og en aktersofa. Stolene er svingbare, og med et lite bord, har man en sosial avdeling.

Linjene er ikke akkurat grensesprengende, men det er et vel gjennomprøvd konsept. Vindskjermen er passe høy og gir god utsikt alle veier, frontvinduet kan åpnes og gir passasje over dekk. Solid pulpit forut og bra med stueplass.

Vi prøvekjørte båten med en 115 hk. Johnson Ficht motor, og logget i underkant av 40 knop, hvilket dette skroget tåler fint, selv om det bare er godkjent for maks 90 hk.. Det er ganske artig å kjøre når man provoserer med powertrimmen. Båten er lettplanende, uten markert planingsterskel, og Ficht-motoren til Johnson er det skikkelig sprut i.

Fremdeles har Ryds et stykke å gå når det gjelder kvalitet og finish, selv om tingene er blitt mye bedre de siste par årene. Stolene kan gjerne festes enda bedre og dørken stives av ytterligere. Det er enorme påkjenninger når man kjører røft i litt sjø. Litt rowing her og der som ikke er slipt ordentlig ned trekker også noe ned. Alt i alt er det likevel et hyggelig bekjentskap til en grei pris.

Data
Lengde: 5,50 m.
Bredde: 2,25 m.
Vekt: ca. 550 kg u/ motor
Maks motor: 90 hk.
Lengde sovelugar: 1,80 m.
Pris: 218.500,- m/ 90 hk. Ficht
Importør: Fische Marine AS, tlf 32208050

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon