Minitest: Beneteau Ombrine 630 W.A.

Minitest: Beneteau Ombrine 630 W.A.Minitest: Beneteau Ombrine 630 W.A.

Stabil og romslig

Beneteau Ombrine har vært på det norske markedet et par år. Verdens største båtbyggeri er mest kjent for sine seilbåter, men har også en omfattende produksjon av motorbåter. Modellen 630 er den nest største i skjærgårdsjeep-klassen.Tekst og foto: Hans DueMed walk-around løsning er dette en romslig båt, de ytre mål tatt i betraktning. Båten er forholdsvis bred, og har et moderat V-bunns skrog. Her får man både solseng forut, benker akterut og et lite krypinn under styrekonsollen. Det er også lagt opp til vask under det ene setet bak vindskjermen.

Båten spretter lett i plan med en 115 hk. Yamaha, men kan motoriseres helt opp til 200 hk. Det er god plass i motorbrønnen, så dobbeltinstallasjon med f.eks 2 x 100 hk. er fullt mulig. Drøyt 30 knop målte vi med 115-hesteren og to mann ombord, men båten er god for mer. På stille vann oppfører båten seg eksemplarisk, men den flate V-bunnen merkes så snart det blir litt sjø. Sidestabiliteten er meget god, og det er ikke stort båten beveger på seg når man ferdes rundt styrekonsollen.

Vindskjermen er i sotet glass og med en dominerende ramme i glassfiber. Akkurat denne løsningen kan vi styre oss for, for det er vanskelig å se forover uten å stikke hodet opp i vinddraget over skjermen. Setene ved førerplass kunne også vært av bedre utforming (kommer på de neste modellene), for ryggstøet er nesten ikke tilstedeværende, og førersetet gled fram og tilbake uten at man kunne låse det i posisjon.

Innredningen for øvrig er ok. Solsengen forut kan enkelt gjøres om til sittebenker, det er et stort rom til dregg og fortøyninger forut, stuerom til fiskestenger i sidene under dollbordet, og stort stuerom under dørken. Her finner vi også tanken på 136 liter. Akterut er det to skikkelige spygatt. Meget bra!

Båten kan leveres med ganske mye ekstrautstyr. Putesett er ikke standard, ei heller ferskvannstank, porta-potti-do, fendre, anker, cockpitbord, kompass og hardtopkalesje samt Navmann 400 Multi. En pakke til 30.000 kroner. Standard båt koster 249.500 med Yamaha 115 hk. ELPTO. Det er en hyggelig pris.

Data
Lengde: 6,30 m.
Bredde: 2,48 m.
Vekt: ca. 800 kg.
Maks motor: 200 hk.
Motor testbåt: 115 hk.
Drivstoff: 136 lt.
Importør: Aliboats AS, Postboks 12, 4801 Arendal. Tlf: 37 02 84 50

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon