Mercruiser med duoprop

Mercruiser med duoprop  MERCRUISER MED DUOPROP

  Av Ingvar Johnsen  Etter at Båtmagasinet avslørte nyheten om Mercruisers nye sensasjonelle drev i mai, satte man fart i lanseringen. Nå er produsenten rundt i Europa for å vise nye drev og motorer til presse og båtbyggere.  Nye bensinmotorer og oppdaterte bensinmotorer fra 3,0 literen på 115 hk til 502 Magnum på 415 hk kommer. Størst interesse er det for den nye dieselen og drevene. I mai skrev vi at International Harvester 7,3 liters V-8 var på gang. Nå bekreftes det at motoren kommer i desember. Vi vet ennå ikke hvor sterk motoren blir, men at den vil ligge nærmere 300 Hk enn 260/275 Hk, er helt sikkert.

  I Mercruiser har man brått snudd på flisa etter at man lenge har harselert med Volvo's DuoProp. Nå har man gått den samme veien selv, og har vel oppdaget det samme som Volvo Penta, nemlig at det er billigere å hente nye hestekrefter alle andre steder enn i selve motoren.

  To nye DuoProp-drev skal lanseres i høst: Blackhawk og Bravo 3. Blackhawk blir et uhyre spennende drev for deg som er ute etter hastigheter over 50 knop. Kontraroterende propeller kan eliminere en del av ulempene med sidedrag på singelmontasjer i høy hastighet. Skal man tippe at systemet snart også kommer på de sorte påhengerne?

  Det "vanlige" Bravo-drevet er temmelig likt Volvos konvensjonelle DuoPropdrev. Mercruiser har tatt ut åtte patenter på sine nye drev, mens man hevder at det eneste Volvo har patent på er propellkonstellasjonen med tre og fire blader på dieseldrevene. Dette er et knallhardt innspill i motorkrigen, og Volvo/OMC svarer med samarbeide om service og utvikling.

Utgave: 

Stikkord: 

NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.
Det er skumle tider for båter som ligger utpå. Spesielt de åpne eller delvis åpne som samler mye snø. Med meldinger om mildvær og frost om hverandre, er det all grunn til å ta en tur nedom havna med snøskuffa eller øsekaret.
SKYTER FART: Nordkapp Boats blir tilført markedskraft med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Frydenbø Marine og Nordkapp Boats har siden 2001 hatt et fruktbart samarbeid om produksjon og distribusjon av båt- og motor i Skandinavia. Nå rigger de seg for fremtiden med Frydenbø Marine som ny hovedeier.
Twitter icon
e-mail icon