Mercruiser med duoprop

Mercruiser med duoprop  MERCRUISER MED DUOPROP

  Av Ingvar Johnsen  Etter at Båtmagasinet avslørte nyheten om Mercruisers nye sensasjonelle drev i mai, satte man fart i lanseringen. Nå er produsenten rundt i Europa for å vise nye drev og motorer til presse og båtbyggere.  Nye bensinmotorer og oppdaterte bensinmotorer fra 3,0 literen på 115 hk til 502 Magnum på 415 hk kommer. Størst interesse er det for den nye dieselen og drevene. I mai skrev vi at International Harvester 7,3 liters V-8 var på gang. Nå bekreftes det at motoren kommer i desember. Vi vet ennå ikke hvor sterk motoren blir, men at den vil ligge nærmere 300 Hk enn 260/275 Hk, er helt sikkert.

  I Mercruiser har man brått snudd på flisa etter at man lenge har harselert med Volvo's DuoProp. Nå har man gått den samme veien selv, og har vel oppdaget det samme som Volvo Penta, nemlig at det er billigere å hente nye hestekrefter alle andre steder enn i selve motoren.

  To nye DuoProp-drev skal lanseres i høst: Blackhawk og Bravo 3. Blackhawk blir et uhyre spennende drev for deg som er ute etter hastigheter over 50 knop. Kontraroterende propeller kan eliminere en del av ulempene med sidedrag på singelmontasjer i høy hastighet. Skal man tippe at systemet snart også kommer på de sorte påhengerne?

  Det "vanlige" Bravo-drevet er temmelig likt Volvos konvensjonelle DuoPropdrev. Mercruiser har tatt ut åtte patenter på sine nye drev, mens man hevder at det eneste Volvo har patent på er propellkonstellasjonen med tre og fire blader på dieseldrevene. Dette er et knallhardt innspill i motorkrigen, og Volvo/OMC svarer med samarbeide om service og utvikling.

Utgave: 

Stikkord: 

FISKESCOOTER: Sea-Doo Pro Fish er designet for hobbyfiskeren.
Vannscooter bare et leketøy? Slett ikke. Nå kommer den nye generasjonen fra Sea-Doo som har opplevelse og enda større nytte i fokus. Nyheten Fish Pro er konstruert for hobbyfiskeren, men den kan utmerket brukes til mer.
Obligatorisk fritidsbåtregister skal utredes sammen med evaluering av returordning for kasserte fritidsbåter.
FLAGGSKIPET: Yamarin 88 DC er den nye stoltheten fra finske Yamarin.
De nye Yamarin-modellene 88 DC og 63 BR er utstyrt med det nye Yamarin Q-infotainmentsystem. En avansert pekeskjerm som kombinerer elektroniske kart, kjørecomputer og underholdningssystemet.
Volvo-Penta eide og amerikanske Seven Marine, har fått sine gigant v-åttere godkjent etter CE-reglene. Nå kan du med andre ord børste støvet av lommeboka.
Lad opp batteriene til topp, og kople dem fra.
Det nærmer seg opplagstid. Her er den beste metoden for å bevare «batteritanken», slik at de møter neste sesong i topp form. Og igjen: Det enkle er ofte det beste.
FORNØYD: Den norske Bavarioa-importøren Lars Erik Solvang er strålende fornøyd med at nye eiere er på plass i det tyske konsernet.
Dagen i dag er en gledens dag både i Giebelstadt i Tyskland og i Leangbukta i Asker. En ny solid investor er endelig på plass hos Bavaria Yachtbau. Den tyske båtprodusenten har levd i uvissthet helt siden selskapet ble satt under administrasjon i april i år.
18-foteren
Erling Sande AS har startet import de amerikanske Four Winns-båtene, og viste to av dem på «Båter i sjøen». De har tradisjonelt levert båter for hekkaggregater, men har nå satt full fart på påhengermodeller.
Da Toyota skulle lage sitt prestisje-merke, ble de beste folkene på «bruket» sendt i tenkeboksen. Det skal bli spennende å se om det gode navnet og ryktet som bilene har fått, forflytter seg til sjøen. Dessverre vil nok prisen ligge på et nivå utenfor rekkevidden til de fleste av oss.
Twitter icon
e-mail icon