Levende sjøkart på cd

Levende sjøkart på cd

Levende sjøkart på cd

Har du pc hjemme, kan du nå planlegge sommerens båtferie, finne de beste uthavnene og severdighetene langs kysten og legge inn seilingsruten. Med det interaktive elektroniske atlaset "Det levende sjøkartet" på cd fra Statens kartverk er dette mulig. Cd-en lanseres under Sjøen for alle.

"Det levende sjøkartet" er en komplett samling båtsportkart, havnekart, losskisser, oversiktskart og landkart for strekningen fra svenskegrensen til Lindesnes. Du kan sette ut en rute med "waypoints", printe ut kartene, se på uthavnene, få informasjon om naturperler langs kysten, fyr, severdigheter og aktiviteter. Cd-en inneholder dessuten all informasjon fra dette strekket som du finner i Båtmagasinets havneguide Norske Gjestehavner. Du kan dessuten søke på hele 6000 stedsnavn som vises i kartet og legge inn dine egne temaer. Kartene er lagret som rasterkart, noe som medfører at man ikke kan velge bort informasjon i kartene og når man zoomer seg inn i farvann, øker punktstørrelsen på kartene.

"Det levende sjøkartet" kan koples til en GPS-mottaker og brukes under seilas. I et eget navigasjonsvindu vises sjøkartet og båtens posisjon. Du kan spore seilasen, lagre den i en loggbok som kan redigeres og suppleres med egne tekster og bilder fra turen.

Via "Det levende sjøkartet" har du også adgang til en egen hjemmeside hvor du kan hente nye temaer og oppdateringer til programmer og data. Det finnes også linker til "Etterretninger for sjøfarende".

Danskene har med sitt "Det levende Søkort" hatt stor suksess, og den norske versjonen er basert på de samme prinsippene. I Sverige er man i disse dager i avslutningsfasen av et tilsvarende prosjekt som omfatter strekningen fra Strømstad til Åhus som har de samme programmer og innhold. Redaktør for den norske versjonen er båtskribenten Jon Winge som øser av sin lommekjennskap langs denne del av kysten vår. I samarbeid med Båtmagasinet, Seilmagasinet og Statens kartverk blir cd-en lansert under utstillingen Sjøen for alle nå i mars.

"Det levende sjøkartet" vil koste kr. 1299.

Utgave: 

Stikkord: 

Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Candela har jobbet i fem år med sin båt som nå altså er klar for lansering.
Den el-drevne hydrofoilen fra Candela Speed Boat i Stockholm er nå klar for test av den første produksjonsmodellen.
Twitter icon
e-mail icon