Leserbrev:

Leserbrev:

Leserbrev

De trange leder

Jeg vil bare kommentere en ting etter hyggelig gjennomlesning av nr 9/september. Det var mange fine "nær land leder" som ble omtalt og godt vist i kartutsnitt. Imidlertid er det fine bildet på forside og hovedbilde inne i bladet for denne artikkelen, fra "Nilen" på folkemunne, nærmere bestemt tatt fra innsiden (utover mot øst) av den lille holmen mellom Furøy og Kalvøya. Som kjent er dette like utenfor Blindleia og ganske langt syd for Lillesand. Stedet har altså ingenting med artikkelen å gjøre (denne starter fra Lillesand og østover) uten at dette fortelles til leser.

Ole B Rosenvold

Båtmagasinet og hummeren

Leser en morsom og interessant artikkel om hummerfiske i skjærgården. Jeg ble likevel litt lattermild da jeg oppdaget at saltvannsbladet vitterlig fokuserte på en ferkvannskreps som illustrasjon gjennom hele artikkelen. Jeg er sikkert ikke den eneste som oppdaget det.
Hummerfisker

Hei Hummerfisker
Artikkelen om sjøkrepsfiske ble ulykksalig nok illustrert av et pyntebilde av ferskvannskreps, og det irriterer oss like mye som en del lesere, men det var en glipp som vi dessverre også kan gjøre fra tid til annen. Vi får se det positive i det, at våre lesere er våkne og viser engasjement.

Hans Due
Sjefredaktør

Er messe en god salgsplass?

Det er høst og vi har lagt bak oss enda en båtmesse, ”Båter i sjøen”. Arrangøren var heldigere med været i år enn i fjor.
Jeg drar hvert år på messe, fordi båtinteressen og nysgjerrigheten på nyheter er stor. Jeg er ikke i kjøpsmodus, men likevel er det greit å holde seg orientert.
Selv har jeg heller aldri kjøpt en båt på en messe, og jeg vet lite om hvor mange andre som eventuelt gjør det. Messen må være en dårlig salgsplass. Riktignok lokkes det med messetilbud, men det stimer jo av mennesker over alt, så det må være vanskelig å konsentrere seg.
Derimot er messen ypperlig for å gjøre seg kjent med de forskjellige båttyper og gjerne gjøre enkle sammenligninger av aktuelle konkurrenter. Selve salgsprosessen ville jeg ha drøyt til et tidspunkt senere på høsten. Slik situasjonen fortsatt er i markedet må en kunne håpe på en god messepris selv senere på høsten.
Så vidt jeg hørte i Sandvika er muligheter for å gjøre gode kjøp fremover – i hvert fall som den som ikke har en bruktbåt å selge eller å bytte inn. Det flommer jo over av bruktbåter for tiden. Det må jo bekymre nybåtselgerne?

Nysgjerrig båtmann

Gratulerer, Farsund!

Leste på Båtmagasinets hjemmeside at Farsund dro av gårde med den gjeveste prisen i Båtmagasinets kåring av Årets Gjestehavn. Det var på høy tid at en ny havn kom inn på den prestisjetunge listen, en liste som bemerkelsesverdig nok gjennom de siste årene har vært preget av de samme havnene.
Såvidt jeg skjønner er det Båtmagasinet som nominerer, og ut i fra det overlater til sine lesere og båtfolket å avgjøre. Slik kan man vel sikre seg mot organiserte aksjoner. Ikke rart hjemmepublikum vil være patriotiske mot akkurat sin yndlingshavn, men det er viktig for alle at ”pokalene” kan fordeles litt ut over landet.
Min favoritthavn er Skjærhalden. Den nådde ikke helt til topps i år, men muligheten kommer vel tilbake. Alle nominerte havner har jo fått hederlig omtale, så det er en egenverdi i seg selv.

Tormod

Utgave: 

Stikkord: 

GODT SALG: Den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang selger godt med båter mens jakten på nye eiere i Tyskland fortsetter. (Foto: Amund Rich. Løken).
Samtidig som jakten på ny langsiktig eier pågår, melder Bavaria at produksjonen av fritidsbåter i Giebelstadt går for fullt. I en pressemelding i dag bekreftes det at 30 båter har forlatt produksjonshallene på vei til kunder verden over i løpet av de siste to ukene. Alle 600 ansatte er i full jobb.
Elegant løsning med innbygde påhengene.
Delvis innbygde påhengere er utgangspunktet for de nye «Neo»-modellene til Greenline, som fortsetter sin linje med å utvikle miljøvennlige motorbåter. Denne gangen med den elegante skapningen «NEO».
Neste års London Boat Show er avlyst. Messa skulle ha gått fra 9. til 13. januar , men er altså avlyst. Ifølge arrangørene på grunn av «for lav interesse fra utstillere på grunn av misnøye med messa i alminnelighet, varighet og plassering».
Vask og fjerning av ruskjell og groe på den oppblåsbare, er enklere enn du tror. Vi har brukt «kjøkkenbenkverktøy» og vaskemiddelet og polermiddelet fra Blue Marine i 11 år, og Achillesen er like fin.
Yamaha tar igjen ledelsen i antall hestekrefter blant storprodusentene av påhengere. Med en ny 5,6 liters V-åtter på 425 hk i den største utførelsen, setter produsenten en ny standard.
Ny teknologi fra R35 skal brukes i nye modeller.
Princess melder om det høyeste salget i sin 53-år gamle historie og varsler nye modeller i 2019. Den nye R35 (illustrasjon), skal etter sigende inneholde innovasjoner som kommer igjen i andre nye modeller.
Den nye R 35, skal bli banebrytende ifølge Princess.
Princess melder om det høyeste salget i sin 53-år gamle historie og varsler nye modeller i 2919. Den nye R35 (illustrasjon), skal etter sigende inneholde innovasjoner som kommer igjen i andre nye modeller.
Med riktig angrepsvinkel og rundede hjørner på skrapa, går det lett å jobbe "kaldt".
Det eneste som er bombesikkert om tape-dekor på båter, er ikke OM den må skiftes eller repareres en dag, men NÅR. Å fjerne den gamle tapen er enklere enn du tror. Klistremerker av forskjellig slag skal også skiftes nå og da.
Twitter icon
e-mail icon