Leder: Eventyrsommer

Leder: Eventyrsommer

 

Sommeren er ikke over, hverken i skrivende stund eller når dette leses. I år har alle båtfolk over hele landet fått smake drømmesommeren. Noen over lengre tid, andre over kortere tid, og noen spredt i bolker. Men alle har fått!

     Hverken myndigheter eller agurkhungrige nyhetsredaksjoner har klart å ta kål på båtgleden i sommer. Det er mange år siden vi har sett så mange blide, lettkledde og sommerbrune mennesker på sjøen, og gjennom over 40 år som sjøfarende med fritidsbåt har vi aldri sett så mange båter på sjøen i farledene noen gang som i år. Det har vært en eventyrsommer. Det har vært mange dårlig somre tidligere år, men det er noe som heter at etter syv fete år kommer syv magre. Men det må jo bety at etter syv magre kommer det igjen syv fete. Dette var fet sommer nummer en. Det kommer i hvert fall seks til – og så skal regelen kastes, for slike somre vil vi bare ha framover. Det har vi full tro på og er så skråsikre på som en leg(spå)mann kan være. Vi gleder oss til fortsettelsen.

     Akkurat nå er det klart for Båter i sjøen-utstillingen like ved Operaen i Oslo. Det er Norges største flytende båtmesse som har flyttet fra Kadettangen i Sandvika til Sukkerbiten ved Operaen. Etter en slik sommer som vi har hatt, bør både produsenter, importører og forhandlere bokstavelig talt få vind i seilene. Etter traurige år hva båtsalg angår, kan mange melde om et eventyrlig salg av spesielt noe mindre båter i sommer – når sommervarmen endelig kom. Det skulle vel bevise at det først og fremst er været som avgjør folks vilje til å feriere på sjøen.

     I det Båter i sjøen-utstillingen stenger dørene skal vi alle være med på å bestemme retningen for dette landet de neste fire årene. Stortingsvalget vil endre på en del av politikken her i landet, men uansett hvem som står igjen som vinneren av valget, håper vi at de også har fritidsbåtfolket med i sine fremtidsplaner. Det er faktisk landets største fritidsaktivitet, men få av våre styrende politikere er tydeligvis klar over det. Hva et sunt og godt fritidsbåtliv har å si for folkehelsen skulle vi gjerne sett en undersøkelse på. Det å kunne lade de menneskelige batteriene på egen kjøl langs vår langstrakte kyst tror vi faktisk er noe av det mest helsebringende man kan gjøre. Båtliv som rekreasjonsform bør være mye mer i fokus enn alle problemene som hausses opp. Én tragisk ulykke i sommer, kollisjonen i Kragerø der to mennesker omkom, fikk mer spalteplass om omtale i mediene enn alle dødsulykkene på veiene våre til sammen. Alle tragiske hendelser vi så gjerne skulle vært foruten, men det viser i hvert fall at det som skjer på sjøen av negative ting gir en helt annen gjenlyd enn det som skjer på land. Vi håper det kan skje med det positive som foregår på sjøen også. Det fortjener båtfolket. Godt valg, folkens!

     

Utgave: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon