Kysten rundt: Vil fjerne 1600 opplagsplasser

Kysten rundt: Vil fjerne 1600 opplagsplasser

Bydel Ullern har laget en ”mulighetsstudie” for Bestumkilen hvor det blant annet foreslås å fjerne båtopplaget.
- Dette forslaget har rystet båtfolket. Forslaget om å fjerne båtopplaget har vakt enorme reaksjoner. Det er snakk om 1600 båter som blir uten opplag. Det vil drepe mye av båtlivet, sa Bjørn Bakke under ”Åpen halvtime” på et møte i bydelsutvalget, skriver Akersposten. Han viser til at det er nærmere 10000 medlemmer i de ulike båtforeningene rundt Bestumkilen og Frognerkilen.
- Disse medlemmene med familie jobber med båt og skaper mye liv i området. Vi vil ikke miste havnen vår. Å ta vekk grunnlaget for båtlivet er kritisk for oss. Det å legge en park på Sjølyst liker vi svært dårlig. En park vil gjøre området dødere og vil dekke mindre aktiviteter, sa Bakke, som åpner for større samarbeid og vekselbruk i området.

Kom da, pappa…
En utålmodig lilleprins Sverre Magnus var med pappa på båtutstillingen ”Sjøen for alle” i Oslo i mars. Uten forkleinelse av KNBFs jubileumsstand, men det ble kanskje litt kjedelig for den lille herremannen å vente på at pappa skulle snakke med så mange andre store herremenn. Lilleprinsen ville heller trekke inn i utstillingshallene for å titte på tøffe båter. (Foto: Hans Due).
Et rop om hjelp
DOLVIKEN: Her ligger den, ensom og forlatt, den gamle redningsskøyta ”RS Christian Bugge”.
Den hadde jo fortjent så mye bedre, redningsskøya som sto for den kjente redningsdåden da frakteskuta Rokta forliste på Hustadvika i april 1938.
Redningsskøyta var redningsselskapets første med radiosender om bord. En hel nasjon kunne fulgte med dramaet der ute i stormen, minutt for minutt. Av et mannskap på tolv, ble seks berget. Også to redningsmenn måtte bøte med livet etter heltmodig innsats i det frådende havet. Det var da Arnulf Øverland skrev sitt dikt ”Sjøfolkene” fra Hustadvika.
Den stolte redningskøya ble tatt ut av tjeneste i 1967. I mange år seilte hun på Seychellene i det Indiske Hav, men kom tilbake til Norge i 2000. I 2002 ble skøyta påført voldsomme skader etter en kaibrann i Harøysundet i Fræna.
Den er senere solgt. Trolig har ny eier ikke hatt brukt for annet enn mastene på den stolte skøyta. Voldtatt og forsømt ligger hun nå i Dolviken, blant annet til bekymring for Svein Rune Børslid i Den norske Veteranskøyte Forening.
- Jeg håper en ildsjel og ressurssterk entusiast leser Båtmagasinet og tar tak i denne båten. Etter alt hva den har stått for, de mange liv den har reddet, bør den restaureres og få sin ære og stolthet tilbake, sier Børslid.

Kostbar lærdom
Det straffer seg å tro at en streng vinter vil fare pent med båten din. Det må en båteier i Farsund ha erfart i vinter. Båten hans har ligget innefrosset i den lille båthavnen ved Sundestranda. Øyensynlig har det oppstått en fatal lekkasje, og slik ble resultatet når våren endelig tok tak sørvest i landet. (Foto: Svein Morten Havaas)

Rett i bakken

SOLVIK: Drømmen om en tidlig sesongstart ble bokstavlig talt knust for to båteiere i Solvik Båthavn i Bærum. En kraftig vind, med storm i kastene, fikk tak i to robuste seilbåter en fredag i april. Båtene har stått trygt og godt på bryggen gjennom hele vinteren, men så var et likevel en vindkule som i løpet av sekunder sendte båtene i bakken. Vinden har forsaket skader for mangfoldige hundre tusen.
 

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon