Kysten rundt november 2008

Kysten rundt november 2008

Kysten rundt november 2008

Samlet 30 Princesser

RYFYLKE: Helgen den 5. september samlet Princessklubben i Rogaland 30 båter til treff i Helgøysund. De har klart kunststykket å samle majoriteten av Princesseiere i sitt distrikt i en og samme klubb.

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Engelske Princess har hatt en makaløs suksess på det norske markedet de siste årene. Et årlig salg på rundt 50 båter av en produksjon på 500 har gjort Norge til et av Princess aller viktigste markeder. Det store antallet båter har også gitt grobunn for tre selvstendige Princessklubber i Norge. Rogalandsklubben ble startet i Sauda i påsken for tre år siden og har en medlemsmasse på 80 av ca 110 potensielle Princessbåter området fra Sletta til Jæren. Og hvert år samles de til stort treff, med familieaktiviteter og festivitas på programmet. Alle premier sponses av Johs. Lunde-gruppen, som eier Princess-importøren Norsk Båtsenter AS.

– Vi setter veldig pris på å treffes, snakke båt og utveksle erfaringer, sier Odd Leon Bjerga, formann i klubben. Norsk Båtsenter deltar også på treffet, og ser dette som en viktig anledning til å følge opp ettermarkedet sitt, forteller Bjerga. – Dette er en jordnær klubb der vi legger vekt på at rammen rundt treffene skal være familievennlig.

Etter en strålende avslutning på 2008-sesongen i Helgøysund i Ryfylke, planlegger klubben allerede sitt neste treff, som antakelig blir lagt til Engøy i Stavanger neste år. Men også i påsken møtes mange Princesseiere til kumlemiddag på Kløver Hotel i Sauda, hvor også klubben ble stiftet med velsignelse fra stavangerinvestoren Johs. Lunde.

Formann Bjerga, som selv er ihuga båtmann som har eid syv båter i løpet av syv år og kan telle 90 overnattingsdøgn om bord i båten, er interessert i å komme i kontakt med flere Princesseiere sitt distrikt. Han kan nåes på telefon 91870006, eller post@princessrogaland.no. Klubben har også egen hjemmeside: www.princessrogaland.no

Bryggen flyttet segNØTTERØY: Vind i 49 knop og full storm. Det er ikke hverdagskost på Østlandet. Men både meteorologene og vestfoldningene ble tatt på sengen natt til søndag 5. oktober. Det er lenge siden været viste seg fra en så dårlig side.

Uværet var kortvarig riktignok, men det forårsaket betydelige skader, ikke minst på fritidsbåtene. På Nøtterøy slet flere båter seg, og ved Nøtterøy Båtsenter på Hjemseng løsnet en hel flytebrygge med flere store båter. Den traff en annen brygge. Brannvesenet og folk fra redningsselskaper jobbet hele natten for å få piren festet igjen.

Også i Vallø Småbåthavn løsnet en pir. Båter på land la seg over på siden. Også småbåthavnen i Åsgårdstrand ble påført betydelige skader. I Bogen i Stokke ble mange fortøyningsfester ødelagt.

Reisen er måletTEKST OG FOTO: INGE JENSENHOLMSBU: Dette er en betegnelse de fleste trawlermennesker er enige om. Roen og den praktiske anvendelsen av båttypen trawler har fasinert båtfolk i mange år.

Nylig ble Norsk Trawler Klubb stiftet ved en treffhelg for denne båttypen i Holmsbu. Mossingen Roald Gunther ble valgt til klubbens første leder. En treffkomite ble også valgt slik at vi kan satse friskt i 2009. Det var enighet om at også trader-typen var velkommen som medlem av klubben. De fleste trawlerene har en marsjfart på rundt 8-9 knop og en toppfart i underkant av 12 knop. Klubben forsøker nå å kartlegge hvor de forskjellige trawlerne/traderne har tilholdssted i landet.Stadt i all slags værSTADT: Jeg sender et bilde fra passeringen av Stadt i sommer, skriver en fornøyd Svein Løvik i Ålesund.

Å gå med 24 knop rundt hele Stadt har jeg aldri opplevd før, og jeg har gått rundt Stadt en del ganger. Dette var herlig, selv om turen nord igjen ikke var fullt så kjekk. Selv om Stadthavet ser fint ut på bildet, været kan snu på rimelig kort tid, sier han og håper Stadtunnellen må derfor på plass snarest.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon