Kysten rundt

Kysten rundt

Kysten rundt:

 

Herlig gjestebrygge

 

 

SANDVIKA: Båtfolk på tur inn Vestfjorden i Bærum har ikke vært særlig bortskjemte med gode gjesteplasser. Ikke før i disse dager. Det er bare å ta av seg hatten for et fantastisk anlegg som Bærum kommune har tilrettelagt for tilreisende båtfolk ved Sandvikselvas utløp.

   Den nye gjestebryggen rommer ikke mindre enn 340 meter med langsetterplasser. Strøm og vann er lett tilgjengelige, barna har fått et eget lekeareal og det er montert praktfulle krakker i utemiljøer langs hele havnen.

   Bærum kommune tar miljøet på alvor. Det nye anlegget har derfor også fått en enkel og delikat pumpestasjon for septik. Et eksisterende toalett og dusjanlegg skal nå oppgraderes og stilles til båtfolkets disposisjon.

Det praktfulle anlegget ble offisielt åpnet av Bærums ordfører 6. mai. Totalt er bryggeområdet på 6000 kvm og har kostet rett i underkant av 40 millioner kroner.

 

Bildet:

GJESTEBRYGGER: Flott ny gjestebrygge på hele 340 meter i Sandvika.

 

 

SEPTIK: Bærum kommune tar miljøet på alvor og tilbyr båtfolket gratis bruk av pumpestasjon for septik.

 

Nytt også i Bodø

 

 

BODØ: Bodø bys befolkning er stolt av sin havn og området småbåthavna er et yndet utfartspunkt 365 dager i året. Selv under de sterkeste orkaner ferdes folk på moloen.

   I forbindelse med ny havnepromenade og oppgradering av gjestebryggen vil det bli arrangert stor havnedag 19. juni.

   Ulike maritime lag og foreninger er invitert. Det blir utstillinger og stands og underholdning. Alle serveringsstedene i havneområdet holder åpne uteserveringer og det blir salg av "maritim" mat. Formiddagsarrangementet ender med en flott åpningsseremoni med taler og underholdning.

   Ingen fest uten dans, og Bodø havn byr opp til dans til levende musikk fra scene på kvelden.

 

- Nå når Bodø kommune og Bodø havn KF har stått for en stor oppgradering av havneområdet synes vi det er på sin plass å arrangere en slik feiring, sier administrativ assistent, Marit Bjerk.

 

Bildet:

NYTT: Bodø har fått ny og utvidet havnepromenade og en etterlengtet oppgradering av gjestebryggen. (Foto: Knut Skarsfjord).

 

 

Skryt på fransk

 

 

STORD: To uker i slutten av april gjorde journalist Bertrand Beaujean i Moteur Boat Magazine (største i Frankrike) og kameraten Laurent Lagrue, seg kjent frå holmer  og skjær ute  ved havet innover til de dypeste fjordarmer i Rogaland og Hordaland. Ferden ble gjennomført på medbrakt fransk kjøl i ein syv meter lang Zodiac med en utenbordsmotor som kunne gi 40 knops framdrift. Langs kysten i de to fylkene holdt det med 25 til 30 knop som marsjfart. Båten dro de på henger frå Paris til Stavanger – med retur same vei. I forpiggen var det ok soveplass, og til og med funnet plass plass til eget avtrende Byssa var i friluft, hvor det med fiffig kalesje kunne rigges ly mot nedbør. Det ble det naturlegvis en del av på Vestlandet.

Vi har sett mye vakkert frå naturen og møtt mange særdeles hyggelige mennesker, det må bli ein skrytereportasje, mente de franske båtentusiastene, da de var innom Leirvik på Stord for å bunke og overnatte i den lune gjestehavnen..

 

Bildet:

REPORTERE: Den franske journalisten Bertrand Beaujean og hans kamerat Laurent Lagrue har trålet fjordarmer i en voksen Zodiac.

 

Til Verdens Ende med St. Cruz

 

TJØME: Han var nok litt stolt over synet, Martin Viksund, da han besøkte sine venner i St. Cruz Yacht Club på Tjøme i mai i år. Båtentusiastene hadde samlet seg til vårtreff i båthavnen på Verdens Ende.

   Det var et imponerende syn å se alle St.Cruz-båtene longside og utenpå hverandre i den idylliske havna. Værgudene vise seg fra sin beste side. I tillegg til sosialt samvær og hyggelig båtprat fikk båteierne ”påfyll” fra fagfolk som holdt korte innlegg om service og vedlikehold.

   Det er flere Viksundklubber i Norge. Arrangementet på Tjøme var det klubben i Østlandsregionen, St Cruz Yacht Club, som sto bak.

   St Cruz Yacht Club var den første Viksund klubben som ble etablert i Norge (2006). Dette er en uavhengig klubb, men som selvsagt har et tett samarbeid med båtverftet.

Formålet med klubben er å skape et maritimt og sosialt felleskap rundt båtmerket Viksund. Klubben er ment å være uformell med en stor grad av sosialt innhold.

 

Bildet:

FLOTT SYN: St.Cruz-båter fra Viksund på rekke og rad på Verdens Ende på Tjøme en vårhelg i mai.

 

Vellykket båtmesse i Tønsberg

 

TØNSBERG: Rundt 9000 mennesker var innom Tønsberg båtmesse, da den ble arrangert i strålende sol helgen 8-9 mai.

I overkant av 20 båter ble solgt. Størst interesse var det for daycruisere og skjærgårdsjeeper i følge messegeneral Pål Herholdt. Han melder om bra salg av blant annet Skibsplast, AMT, Askeladden og Yamarin.

Utgave: 

Stikkord: 

Polarcirkel med elmotor og batteripakke.
I oktober 2018, skrev Båtmagasinet om gründeren Leiv Stavøstrand, som forlot oljebransjen for å satse på grønn elektrisk fremdrift av både yrkesbåter og fritidsbåter. Nå materialiserer satsingen til gründeren og Evoy seg.
"Ulven" henspeiler til "ulv i fåreklær", - ikke helt uten grunn.
Blant glatte, blinkende superRIBer, fartsuhyrer, nydelige turbåter og mannehøye påhengere er det likevel «Ulven» som stikker av med betegnelsen «Messas villeste» på «Sjøen for alle» på Lillestrøm. Siste sjanse til et besøk på messa er i dag og i morgen.
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.
Den er den minste i Ibiza-rangen, men den har avgjort et Ibiza-gen i seg, nyheten Ibiza 450 Roto, den nye ungdomsbåten fra Ibiza som kan leveres med motorkraft opp til 25 hester. Båten som fredag skal tildeles en fortjent vinner er utstyrt med en Yamaha 9
En av nyhetene på årets utgave av båtutstillingen «Sjøen for alle» er Ibizas rotasjonsstøpte ungdomsbåt 450 Roto. Fredag kan du vinne den her på messen, sier Morgenklubbens Geir Schau.
Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».
62 knop med twin Mercury R400 koplet til Mercury Racing Digital Zero Effort throttles er kort hva du kan vente deg som standardlevering hvis du kjøper en Sunseeker Hawk 38.
Bowridere med sitteplasser forut har ikke fått norsk navn. Det har forsåvidt ikke RIB heller. Uansett: Capelli er tidlig ute med kombinasjonen av de to.
Når ting med O-ringer blir vanskelige å ha med å gjøre og går tregt, kan du forlenge livet til O-ringen med WD 40. Spraying av gummi over lengre tid mener mange kan føre til at gummien morkner.
Nye vidundersprayer popper opp, men WD 40 er fortsatt en av de seiglivede kongene på haugen. Super på mekanikken og elektronikken, men også grei til å impregnere båtsko og støvler og over 100 andre jobber i hverdagen både her, der og ikke minst: ombord.
Twitter icon
e-mail icon