hotspot

hotspot

hotspot

GLEN PHILIP HAGEN

Polli og Pharaon

Etter at Laith Pharaon gikk fra Jolly Motor teamet, tok Edoardo Polli kontakt med ham og enden på visa var at Laith steppet inn i Polli-teamet som igjen heter Rainbow Offshore Racing Team. Laith tar dermed plassen til Lamberto Leoni, som visstnok er i gang med ny båt for 1999 sesongen. Pollis båt er forlenget noen fot, og Seatek motorene er satt inn sammen med tre trinns girkasser. Med Laith på plass får Edoardo også nummeret som han virkelig slåss for i fjor, nemlig ettertraktede nr 1.Mad Max til Jolly Motor-Ferretti

Etter uenigheten mellom eierne og kjørerne i Jolly Motor er Massimo Lippi, kjent som Mad Max, kommet inn som throttlemann. Han har tidligere kjørt båten Big Expo som bl. a. hadde hastighetsrekorden i PolePosition en stund. Han var også den første som kjørte med oksygenmaske type jagerfly. Med Max bak spakene blir Jolly Motor også i år en båt man kan regne med i toppen.

Mad Max trotler nå for Jolly Motor.Hva skjer i USA?

John Tomlinson, tidligere amerikansk mester i Open Class og Verdensmester i Class 1 i fjor sammen med Laith Pharaon i Jolly Motor Ferretti, er uten båt i Europa. Men John som driver riggingfirma i USA, gir ikke opp av den grunn. Planen er nemlig å forsøke å vinne tilbake US-1 i den amerikanske serien Open Class serien som tilsvarer Offshore 1 i Europa. Dette vil mest sannsynlig skje med en Skater 46 lik hans forrige båt Zerodefect.Kalender Off 1

5. juli Russian GP St Petersburg

19. juli Scandinavian GP Arendal

2. august Norwegian GP Oslo

6. september Turkish GP Istanbul

13. september Lebanese GP Beirut

20. november Dubai duty free gp Dubai

27. november Emirates GP DubaiVårslepp i Tvedestrand

Vårsleppet i Tvedestrand med 21 båter til start ble en overraskelse på flere måter. Med så mange båter er vi tilbake i gamle dager hva gjelder deltagelse. Og med tre norske offshore II båter som alle burde ha vinnersjanser, var dette litt spesielt.

Atle Staff stilte med sin Hot Staff. Skaardal/Kirkedelen med sin Helly Hansen og Pål Solberg med throttleman for anledningen Dag Twist i M6. Solberg /Twist skar Eikert motoren allerede etter en halv nautisk, så resten var opp til de to dieselbåtene. Overraskende vant Helly Hansen begge heatene. Det blir spennende å se fortsettelsen. At Atle Skaardal også har en fremtid som T-man er sikkert.

I 3C klassen tok Ruth og Tom Olaussen fra Drammen seieren med sin Argo katamaran.

Skaardal og Kirkedelen vant begge heatene i Tvedestrand.Arendal og Oslo

Arendal 17. - 19. juli og Oslo 31. juli - 2. august blir årets store festforestillinger. Det kjøres både i klasse 1 som er VM runder og i klasse II som er EM. Vi håper på like bra arrangement som i fjor, men med litt mer utfordrende føre. Med litt sjø vil vi ha gode muligheter for de norske båtene som deltar i EM i off II.

På fredag er det testing, lørdag pole-position, søndag selve racet.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon