HotSpot

HotSpot

Hot SpotGlen Philip HagenUglands Nordkapp-Oslo

båt klar

Båten som Andreas Ove Ugland har planlagt å kjøre rekordforsøk Nordkapp - Oslo med, er klar og ble vist for publikum i Arendal under Offshore I racet i sommer. Antakelig blir det rekordforsøk neste år.

Båten er tegnet og konstruert av Geir Arnestad - konstruktøren av Coaster og Draco Oceancraft - og er bygget hos Brødrene Aa på Hyen. Den viktige riggingen er foretatt hos Fabio Buzzi i Italia med to stk Seatek diesler. Buzzi er en av verdens beste riggere og har konstruert både Seatek-dieslene og båtens Trimax overflatedrev.Svensk storeslem

i toliters VM

VM i Offshore III C 2 liter i Nynäshamn ble svensk storeslem. Det var åtte svenske båter blant de ti beste. Beste utlending, italieneren Fabio Bertolacci, kom på en femteplass. Ulrik Ingvarsson med Christian Andersson som navigatør ble verdensmestere. De kjørte en Bat B-23. Eneste norske båt, med Ragnar Solberg og Svein Mørch ombord, endte på en 24 plass.Ulrik IngvarssonJann Hillestad

ut av sjefstolen

Jann Hillestads tid som adm. dir. for Offshore Sport Promotion er over. Engelskmannen Richard Ridout tar over jobben etter Jann. Han skal nå blant annet sørge for markedsføringen av neste års offshorerunder i Skandinavia.

OSP skal nå ledes fra Ridout’s kontor på Guernsey. Ridout har lang erfaring i å organisere offshorerace og er også offshore president i det internasjonale motorbåtforbundet UIM.Gammel båt

til Al Tayer

Etter at Saeed Al Tayer og Felix Serralles båt eksploderte og brant opp i Arendal, jobber teamet nå for fullt med å rigge Khalfan Harib’s gamle Victory nr 4 for de to. Khalfan fikk ferdig sin nye båt til Arendal. Derfor er hans gamle båt ledig. Det jobbes samtidig for fullt med en flunkende ny båt til Saeed og Felix. Den blir dessverre ikke ferdig før til de siste racene i Emiratene. Saeed fikk en brist i en arm og et kne, mens Felix fikk lettere brannskader i uhellet i Arendal.

Endringer igjen

Nok en gang er vi inne i en offshore 1-sesong preget av avlysninger og flyttede race mens VM-serien går for fullt. Løpet i Beirut ble strøket av listen; det samme ble racet i Tarranto som ble utsatt tidligere i år. Tarranto er blitt erstattet med et race 27. september i Nettuno i Italia. Der er det arrangert løp før. Det er satt opp ytterligere en ny runde i Fujairah i De Forente Arabiske Emirater den 30. oktober. Der er det aldri kjørt offshore 1 før. Finalene går i Dubai Duty Free Grand Prix den 20. og Emirates Grand Prix den 27. november.Offshore ll - rykter

Det går rykter om flere norske Offshore II båter til neste år. Den ene er en Geir Arnestad designet Baby Uno som skal utstyres med dieselmotor, muligens Seatek. Båten skal etter sigende påbegynnes i høst og rigges til vinteren for å være klar til neste sesong.

Den andre båten er en Bat 32 med ukjent maskineri. Men rykter verserte i fjor også, uten at det ble mange båter av den grunn.
Utgave: 

Stikkord: 

GODT SALG: Den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang selger godt med båter mens jakten på nye eiere i Tyskland fortsetter. (Foto: Amund Rich. Løken).
Samtidig som jakten på ny langsiktig eier pågår, melder Bavaria at produksjonen av fritidsbåter i Giebelstadt går for fullt. I en pressemelding i dag bekreftes det at 30 båter har forlatt produksjonshallene på vei til kunder verden over i løpet av de siste to ukene. Alle 600 ansatte er i full jobb.
Elegant løsning med innbygde påhengene.
Delvis innbygde påhengere er utgangspunktet for de nye «Neo»-modellene til Greenline, som fortsetter sin linje med å utvikle miljøvennlige motorbåter. Denne gangen med den elegante skapningen «NEO».
Neste års London Boat Show er avlyst. Messa skulle ha gått fra 9. til 13. januar , men er altså avlyst. Ifølge arrangørene på grunn av «for lav interesse fra utstillere på grunn av misnøye med messa i alminnelighet, varighet og plassering».
Vask og fjerning av ruskjell og groe på den oppblåsbare, er enklere enn du tror. Vi har brukt «kjøkkenbenkverktøy» og vaskemiddelet og polermiddelet fra Blue Marine i 11 år, og Achillesen er like fin.
Yamaha tar igjen ledelsen i antall hestekrefter blant storprodusentene av påhengere. Med en ny 5,6 liters V-åtter på 425 hk i den største utførelsen, setter produsenten en ny standard.
Ny teknologi fra R35 skal brukes i nye modeller.
Princess melder om det høyeste salget i sin 53-år gamle historie og varsler nye modeller i 2019. Den nye R35 (illustrasjon), skal etter sigende inneholde innovasjoner som kommer igjen i andre nye modeller.
Den nye R 35, skal bli banebrytende ifølge Princess.
Princess melder om det høyeste salget i sin 53-år gamle historie og varsler nye modeller i 2919. Den nye R35 (illustrasjon), skal etter sigende inneholde innovasjoner som kommer igjen i andre nye modeller.
Med riktig angrepsvinkel og rundede hjørner på skrapa, går det lett å jobbe "kaldt".
Det eneste som er bombesikkert om tape-dekor på båter, er ikke OM den må skiftes eller repareres en dag, men NÅR. Å fjerne den gamle tapen er enklere enn du tror. Klistremerker av forskjellig slag skal også skiftes nå og da.
Twitter icon
e-mail icon