Hotspot

Hotspot

HotspotGlen Philip HagenBaby Bilba i produksjon

Under offshoreracene i Arendal og Oslo kunne folk se en liten kopi av Offshore-I båten Bilba, nå Bilboa. Folk trodde at det var en liten kopi som Edoardo Polli og Lamberto Leoni hadde tatt med seg fra Italia. Tilhengeren hadde norsk skilt og båten er heilnorsk. Det er Geir Arnestad og Odd Berglund som står bak denne 14 fot lange one-off båten. Geir forteller at den faktisk fungerer som en ordentlig katamaran så snart den får litt motvind. Rundt 26 knop er målt med GPS, og det er utrolig med bare en ti-hesters Mercury Viking på akterspeilet. Interessen var så stor at guttene nå går igang med produksjon av båten. Det lages en plugg for så å støpe båtene i form. Kanskje kan man lage båter i de forskjellige raceteamfargene til neste års offshore-1 race i Norge? Definitivt noe for små og store barn.

Nye motorer neste år?

Ryktene går om hva som skjer med motorer i klasse 1 neste sesong. Det ryktes at Victory Team ikke er fornøyd med sitt valg av Lamborghini motorer til alle sine båter. De har brukt amerikanske Sterling V-8 motorer med forgassere helt siden 1993. Med en av båtene (nr. 7) som prøveklut, ble det prøvet både kompressor og EFI. Så ble det montert en Lamborghini først i en båt, så kom de to andre etter. Nå ryktes det at i hvert fall en av båtene får nye motorer neste år.

Mercruiser arbeider visstnok også med å forbedre sin Mercruiser Class One motor. Dette var motoren Kjell Røkke kjørte med i starten. Nå venter flere at Mercury vil prøve på et comeback. Spørsmålet er om noen klarer å klå Lamborghini.

Offshore 1 opp igjen ?

Etter en topp med 30 påmeldte båter i 1993,har det gått bare en vei i offshoresportens gromklasse. Nedover. Etter halvgått sesong er det tegn som tyder på atdette er i ferd med å snu. Blant teamene er det for første gang på lenge optimisme. Etter de to racene i Norge, var det flere team som syntes at det var mer gøy enn på lenge. Flere deltagende team skaper mer stemning, og flere tilskuere.

Det snakkes også om nye team. Det snakkes om kontakt mellom UIM (Sportens internasjonale "styre") og APBA (Tilsvarende i Amerika) for å arrangere race også i USA. Innen fem år håper man å ha etablert noe som ligner på bilsportens Formel-1 om ikke riktig så stort.Svensk fjerdeplass

Svenske Micke Frodè havnet på en fjerdeplass under Offshore VM i Cowes på Isle of Wight. Båten de kjørte var “selvfølgelig” en Frodè 25 med to Mercury XR 2 på hekken.

Offshore II VM til Argentina

VM i klasse II og 6-liter som skulle gå i Canada, er flyttet til Argentina. Stedet er River Plate nær Buenos Aires den 19-21-23 november 1997Crashrace på Mälaren

Den sjette av ni runder i det svenske mesterskapet er kjørt. Av 64 båter var det et frafall på 20. At det har vært et tøft race viser følgende: To båter rollet, en nosedivet, og hele syv kjørte på grunn! Totalvinnere ble Christer Lindberg og Christer Westerling som i klasse Modified Offshore 2 hadde en snitthastighet på 67,2 knop på 72 nautiske milene.

Utgave: 

Stikkord: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
Twitter icon
e-mail icon