HotSpot

HotSpot

hotspot

Glen Philip Hagen

Kalender for Off 1Etter at Offshore Sport Promotion overtok ledelsen av klasse 1, er følgende kalender kommet ut.10.5 French GP, St Tropez eller Spanish GP, Marbella

31.5 French GP, Cannes

14.6 Italian GP,Taranto

5.7 Mediterranean GP, Bari, Italia eller Russian GP, St Petersburg

19.7 Norwegian GP, Arendal

2.8 Scandinavian GP, Oslo

6.9 Turkish GP Istanbul eller Swiss GP Montreux

20.9 Lebanese GP-Beirut eller Bahrain GP

20.11 Dubai Duty Free GP- Dubai

27.11 Emirates GP- Dubai

Fremdeles står noen arrangørsteder åpne, men vi kommer tilbake med full kalender når den er klar.

EM Off II til Norge

Norge er blitt tildelt EM i Offshore II. Her inngår to race, hvorav det første blir kjørt i Arendal sammen med Norwegian GP klasse I. Hvis arrangøren har litt flaks, bør vi kunne se 10 rigger i klasse II. Finaleløpet i dette EM blir kjørt i Oslo to uker senere. Arrangørene håper på deltagere fra England, Italia, Sverige og Norge.

EM klasse III

Tvedestrand Racing Klubb skal arrangere EM i klasse III som omfatter 1,3 liter, 2, 4 og 6 liter klassene. Dette bør bli et stort arrangement med mange deltagende båter. Tidspunkt er 8.-12. rett før de større klassene inntar Arendal. Team fra hele Europa ventes å delta.

Offshore II for Norge

Offshore II blir den store klassen i Norge i år, skal vi tro ryktene. Et sterkt kort blir uten tvil de nybakte verdensmestrene i A-Class, Atle Staff og Morten Lein med Atles Fabio Buzzi 32 Racing v-bunner.

I tillegg til dette teamet, som foreløpig har favorittstempelet på seg, ligger det to ferdige skrog og enda en båt i Osloområdet. Ryktene forteller dessuten om to mulige båter på Sørlandet.

Enkelte håper på så mange båter at det kan kjøres NM runde i klassen.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon