Holder gamle håndverk levende

Holder gamle håndverk levendeHolder gamle håndverk levende

Arnt Oskar Mokkelbost og Gerd Unni Strøm har i mange år hatt en drøm om å kunne livnære seg av maritime produkter skapt etter gammel modell og metode. Som tauverk og fendere, treskilt og seilduksklær, skipssekker og figurer fra norrøn mytologi.

De to entusiastene startet virksomheten ved å seile langs kysten i sin selvbygde Colin Archer-skøyte ”Aries” og selge sine spesielle produkter fra båtdekket. Maritimt håndverk godt ispedd deres egne ideer angående bruken av produktene. Det er blitt bruks-og pyntegjenstander i seilduk, tauverk, tre og stein til både hytter, hus og båter. Maritime restauranter langs kysten er også blitt gode kunder. Etter hvert er firmaet Aries Maritim Brukskunst ANS blitt kjent, og de to har oppdaget at det virkelig finnes en voksende viten og interesse for denne form for brukskust rundt i landet. I fjor sommer fikk de Håndverksprisen 1998 under kystkulturdagene i Lysøysund på Fosen.

I dag drives produksjonen på det nedlagte fergestedet Kvitnes i Frei kommune og sommeren 1999 har vært meget oppmuntrende. De to har virkelig klart å skape hobby om til levebrød og kan selv regulere hvor mye de vil jobbe. Arnt Oskar var tidligere avismann, men ville vekk fra dagspressestresset. Nå produserer de julegaver på heltid, men i sitt eget tempo.

Opplysninger: Aries. Tlf.: 71 52 89 26. Internett: www.nordmorsdata.no/aries

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon