Frå Aa til Aa

Frå Aa til Aa

Frå Aa til Aa

I forbindelse med 50 års-jubileet til nordfjordsbedriften Brødrene Aa er det skrevet bok. "Eit eventyr fra Aa til Aa" har forfatteren Hans Morten Sundnes kalt boken om det kjente båtbyggeriet på Hyen. Det er en fargerik historie om oppgang-og nedgangstider, styrtrike kunder fra mange verdenshjørner og spennende gigantprosjekter som kom mer eller mindre vellykket i havn. Men det er også intersant stoff for trebåtentusiaster fra de første årene da brødrene Olav og Bertel Aa startet opp i det gamle ysteriet den gangen mahogni var mahogni og det aller første de gjorde var å skaffe strøm til bygda.

Det har blåst sterke vinder i Hyen og gått høye bølger rundt hjørnene på den utradisjonelle bedriften. I dag er det 40 ansatte som jobber med komposittprodukter både for bruk på land, på sjøen og i luften.

"Eit eventyr frå Aa til Aa" av Hans Martin Sundnes finnes hos lokale bokhandlere og kan skaffes ved henvendelse til Brødrene Aa A/S, 6780 Hyen. Tlf.: 57 86 98 00. Pris kr. 298 pluss frakt.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon