Fartsbåt i kaldbakt finer

Fartsbåt i kaldbakt finer

Fartsbåt i kaldbakt finer

Båtbygger Øystein Lending i Hardbakke på Sula satser på

produksjon av en selvkonstruert hurtiggående daycruiser i kaldbakt finer.

Tekst: ANNE MARIT KLOKKI fjor sommer sjøsatte Øystein Lending byggenummer en, en 7,49 meter lang, 2,46 meter bred daycruiser etter å brukt vinteren på denne byggejobben. Han drømmer om å gjøre båtbygging til levevei og vil, til tross for nye kompliserende krav om godkjenning og CE-merking, satse på produksjon av denne modellen som har overgått alle hans forventninger med hensyn til farts-og sjøegenskaper. Han har tro på denne byggemetoden. Skroget er bygget opp av tre lag finer som er limt sammen til 12 mm og lagt rundt spant som blir fjernet når bakingen er over. Ytterste lag er mahogni og gir en vakker finish og fargelød.

Prototypen er utstyrt med en 220 hk MerCruiser dieselmotor med hekkaggregat og toppfarten er målt til vel 43 knop. Det er Øysteins lidenskap og nesten fanatiske båtinteresse som har skapt denne båten og det ligger mye arbeid, tanker og studier bak et slikt prosjekt. Han har laget en båt som går sjeldent mykt og fint i sjøen selv om han regner seg som helt selvlært som båtbygger. At det ikke er noen umulighet, har vi jo en rekke eksempler på.

Opplysninger: Øystein Lending, Hardbakke. Tlf.:57 78 69 32.

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon