FØRSTEINNTRYKK: Suvi 5700 SR Duo:

FØRSTEINNTRYKK: Suvi 5700 SR Duo:

TEKST: AMUND RICH. LØKEN

FOTO: KARI WILÉN OG AMUND RICH. LØKEN

En gang Yamarin, alltid Yamarin. Eller skal vi si; en gang Yamarin nå Suvi. For det er velkjente godt utprøvde Yamarin-skroget 56 SC finner vi nå på den finske nyheten Suvi 5700 Duo og CC.

   Den finske skjærgårdsjeepen er absolutt ingenting for han eller hun som gjerne vil råne i blankpolert gelcoat. Suvi er komplett usminket og så spartansk i sin utforming at den fremstår litt uferdig.

   Men, som produsenten Termalin Oy sier, dette skal være en rimelig båt for det ordinære livet til sjøs. Termalin Oy ble kjøpt opp av Yamarin-eieren Konekesko i 2008.

Store i Finland
Suvi er et godt innarbeidet merke i Finland, i Norge mest kjent for sine robåter. I dag produseres 24 modeller, med dagsturbåtene i 5700 SR Duo og SR CC-serien som de største.

En av synergiene ved oppkjøp er utnyttelse av det beste fra to selskaper. Suvi 5700 er et resultat av akkurat det. Spørsmålet var hvordan utvike kvalitetsbåter til en rimeligst mulig pris? Dermed tok Konekesko med seg sitt utrangerte skrog fra Yamarin 56 SC, med klar beskjed om å lage en ny billigvariant med gode sjøegenskaper.

Fornuften seirer
Etter testkjøring i Finland er vi overbevist om at den fornuftige, nøkterne båtkjøperen vil føle seg meget vel om bord i Suvi 5700. Båten har et herlig skrog med kraftig v-bunn, blant de beste i sin klasse, kattemykt i sjøen og tørr. Den gode kjøreopplevelsen forsterkes av en lun førerplass. Velger du utgaven med midtkonsoll, Duo, har båten store og beskyttende vindskjermer, på hver side. Dette er faktisk en båt som fortjener oppmerksomhet.

Om fornuften seirer, klarer du deg med en 70 hesters motor. Med to personer om bord gjør den rett i underkant av 30 knop. Det morsomste av alt er prislappen; den deg rundt 190.000 kroner med kalesje og puter. Men går du opp til 200.000 pluss, da får du en morsommere kombinasjon, med 100 hester. Da vil den gjøre omtrent 37 knop, og fortsatt er det en rimelig investering i noe som er spell nytt.

Uten innerliner
Suvi 5700 er helstøpt, uten innerliner. Skroget er fast og solid og gir lite slamrelyd i sjø. I ”støpen” inngår en deilig trapp for trygg og god adkomst i baugen.

Det er god plass til bena i de to konsollene. I den bakre benken er det en todelt stuveplass; i bunnen plass til bærbar bensintakt, og god plass til ekstrautstyr i den øvre delen av boksen. I tillegg er det godt med stuveplass i benkene på hver side foran konsollen, og i konsollen.

Båten er støpt med en ruglete overflate innvendig. Den er hvit, men vi tror faktisk at det røffe preget hadde blitt forsterket med en mørk farge, skjønt akkurat det har bare med smak og behag å gjøre.

Båten har ikke egen norsk importør, men tas hjem av blant andre Døskeland Marine i Førde.

FAKTA: SUVI 5700 SR DUO

CE-kategori:

C

Produksjonsland:

Finland

Lengde i meter:

5,70

Bredde i meter:

2,28

Dyptgående i meter:

Ca 0,90

V-bunn i grader:

XX

Vekt tørr båt i kg:

520

Drivstoff i liter:

XX

Max antall personer:

X

Motoreffekt fra-til i hk:

70-115

Motor testbåt:

Yamaha F70

  • Sylindervolum

996 ccm

  • Antall sylindre

4

  • Effekt i hk (kW)

70(51,5)

Toppfart i test i knop:

29

Pris fra i kroner:

181,904.-

Opplysninger:

www.doskeland.info

 

Type

Skjærgårdsjeep/Landstedsbåt

Merke

Suvi

Modell

2013

Årsmodell

2013

Lengde i fot

19 fot

 

 

 

 

Utgave: 

Stikkord: 

I Norge er Selfa med sin Selfa Arctic el-max 1099 (bildet), en av de få som seriøst har satset på hel el-drift i det aktuelle størrelsesområdet.
Det satses seriøst på elektrisk fremdrift for mellomstore og raske båter fra 20 til 30 fots lengde i pionerbedriften Evoy AS i Florø. I Norge er Selfa med sin Selfa Arctic el-max 1099, en av de få som seriøst har satset på hel el-drift i det aktuelle størrelsesområdet.
MICORE: Svenske Micore er tilbake i Norge - nå med Honda eller Tohasu på hekken.
Den svenske båtprodusenten Micore vil tilbake på det norske markedet. Det er nå innledet et distribusjonssamarbeid, der Micore står for levering av båter og Kellox/Loxkel motorer fra Honda og Tohatsu.
Formene til "storsjarken" bygges på Sri lanka
Erling Viksund har bygget over 1000 sjarker og et stort antall fritidsbåter. Han kjent på både god medvind og hard motvind, men nekter å gi opp. I en alder av 80, er han i gang igjen.
Diskret og harmonisk «råtass»
Egil Ranvig, Hydrolift-grunder og sjef/designer/konstruktør av Cormate-båtene, er en av de få helnorske båtprodusentene som får den internasjonale fiffen til å heve på øyenbrynene. Nå har han gjort det igjen.
Er du ute etter de absolutt siste tiendedels knopene på topp, kan det hende du kan finne dem med Livorsis steppede trimplan, som er konstruert for å oppnå mindre våt flate og redusert vannmotstand i de høye hastighetene.
FISKESCOOTER: Sea-Doo Pro Fish er designet for hobbyfiskeren.
Vannscooter bare et leketøy? Slett ikke. Nå kommer den nye generasjonen fra Sea-Doo som har opplevelse og enda større nytte i fokus. Nyheten Fish Pro er konstruert for hobbyfiskeren, men den kan utmerket brukes til mer.
Obligatorisk fritidsbåtregister skal utredes sammen med evaluering av returordning for kasserte fritidsbåter.
FLAGGSKIPET: Yamarin 88 DC er den nye stoltheten fra finske Yamarin.
De nye Yamarin-modellene 88 DC og 63 BR er utstyrt med det nye Yamarin Q-infotainmentsystem. En avansert pekeskjerm som kombinerer elektroniske kart, kjørecomputer og underholdningssystemet.
Twitter icon
e-mail icon