Duus med Helgebua

Duus med Helgebua

Duus med Helgebua

Helge Duus og Ibiza Boats i Arendal lanserte Ibiza Coupe - lukket kombibåt under Sørlandets Båtmesse i slutten av mai. Båten er en real, halvplanende ”korvkiosk”-variant med løsninger som gjør den aktuell også i Sør-Norge, ikke bare på Vestlandet og i Nord-Norge.

TEKST OG FOTO: ATLE KNUTSEN

Den nye modellen er en mer sedat variant enn hva man er vant til fra Ibiza, som gjerne profilerer seg med sporty båter som skjærgårdsjeeper, day- og weekendcruisere fra 17 til 25 fot. 25 Coupe gjør oppunder 17 knop med en 72 hk Yanmar diesel og har et halvplanende skrog med kjøl, aksel og ror. Skroget virket meget retningsstabilt. Det viser ikke tegn til utstabilitet ved maksfart.

Selve konseptet med et stort, åpent akterdekk og et lukket førerhus med en sittegruppe, er velkjent. Ibiza Boats har tilført dette en del raffinerte nyvinninger. Blant annet kan hele bakveggen i aluminium åpnes slik at salongen og uteplassen i større grad blir en enhet enn om man bare hadde hatt en dør. På styrbord siden av bakveggen er det en utvendig styreposisjon. Selve utplassen har tre benker i teak, samt en port i rekken akter som fører ut på badeplattformen. En stor luke i taket letter adkomsten til salongen, som med litt godvilje gir plass til fem personer rundt bordet. For øvrig er løsningen ordinær, med en liten bysse til styrbord aktenom førerposisjonen. Selve førerplassen er ryddig organisert, med rattet relativt høyt plassert. Et kompromiss som gjør det mulig å stå behagelig med hodet ut av takluken og kjøre. Man har god oversikt gjennom vinduene, og sidevinduet ved førerplassen kan åpnes.

I forpiggen, hvor det er delvis ståhøyde, finnes en dobbeltkøye og et fast toalett med septiktank.

Data:
Loa: 7,60 meter
Bredde: 2,60 meter
Drivstoff: 120 liter
Ferskvann: 90 liter
Motor: Yanmar 72 hk diesel
Vekt tom båt: 1,9 tonn
Pris standard båt: 498.000 kroner
Opplysninger: Duus Trading AS, Torjusholmen, 4818 Færvik. Telefon 37 08 60 00. Internett: www.ibizaboats.no

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon