BransjeNytt

BransjeNytt

BransjeNytt

Sjølystmessen utsolgt!!

Allerede i begynnelsen av november var alle utstillingskvadratmetere på "Sjøen for alle" utsolgt. Interessen for messen er enorm, og mye tyder på at årets messe blir den mest spennende noen gang.Nye agenturer for Fische Marine

Fische Marine, som nå er importør av Johnson og Evinrude utenbordsmotorer, har inngått avtale om distribusjon av Ryds båter. Ryds Båtindustri er en av de største båtfabrikantene i Skandinavia med en årsproduksjon på ca. SEK 75 millioner og ca. 3.500 båter. Båtene vil bli solgt i pakker sammen med Johnson eller Evinrude utenbordsmotorer. Ryds har forøvrig lansert en helt ny 4 meter lang sportsbåt og en ny 511 GTS med styrekonsoll.

Bedriften blir også agent i Norge og Skandinavia for White Shark-båtene.. Også White Shark vil bli levert i pakker sammen med Johnson eller Evinrude motorer. Fabrikken kommer med nyheter for modellåret 1998.

Økning hos Askeladden, Nidelv og NB Marine

Askeladden økte i modellåret (oktober - september) med 29% i kroner og med 11% i antall. De rapporterer at dekk- og vindskjermbåter er i skuddet og at mange kjøper de største motoralternativene. Videre kjøpes det mye ekstrautstyr og styling. Myke linjer er fremdeles populært, men fargevalget ser ut til å bli friskere i 1998.

Nidelv har hatt en økning så langt i året på 40%. Er dette bransjens høyeste økning? Ordrereserven ser bra ut og Nidelv ser positivt på 1998. Bedriften har jevn fordeling på alle sine modeller. Eksporten er i kroner på linje med fjoråret, hvilket vil si at bedriftens økning ligger i Norge. Nidelv selger også mye utstyr og båtene skal leveres "fiks ferdig"

NB Marine melder om økning på 15% på sine allværsbåter de første 8 måneder. De ser også en klar økning med hensyn på motorstørrelse og utstyr. Ordrereserven er per dags dato større enn på samme tid i fjor. Produksjonsanlegget er i dag 100% utnyttet.Motorsalget dårligere enn ventet

I modellåret var det en økning på 6,1% i utenbordsmotorsalget, til totalt 20.148 solgte enheter. Den største økningen kom i klassen 61- 102 hk, med hele + 33,2%. Interessant nok var det også kraftig økning i klassen 0,1-2,5 hk, med 23,6%. Likevel kan man totalt si at det er de større motorene, fra 28-102 hk, som øker mest. Den aller største klassen, over 102 hk, står på stedet hvil i antall solgte enheter, hvilket betyr at andelen av denne motorklassen i prosent har sunket. De klart største andelene av motorer er i klassen 3,6-4,0 hk og i 6,1-8,0 hk. Tilsammen representerer disse to klassene over 50% av markedet.

Utgave: 

Stikkord: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.
Twitter icon
e-mail icon