BransjeNytt

BransjeNytt

BransjeNytt

Sjølystmessen utsolgt!!

Allerede i begynnelsen av november var alle utstillingskvadratmetere på "Sjøen for alle" utsolgt. Interessen for messen er enorm, og mye tyder på at årets messe blir den mest spennende noen gang.Nye agenturer for Fische Marine

Fische Marine, som nå er importør av Johnson og Evinrude utenbordsmotorer, har inngått avtale om distribusjon av Ryds båter. Ryds Båtindustri er en av de største båtfabrikantene i Skandinavia med en årsproduksjon på ca. SEK 75 millioner og ca. 3.500 båter. Båtene vil bli solgt i pakker sammen med Johnson eller Evinrude utenbordsmotorer. Ryds har forøvrig lansert en helt ny 4 meter lang sportsbåt og en ny 511 GTS med styrekonsoll.

Bedriften blir også agent i Norge og Skandinavia for White Shark-båtene.. Også White Shark vil bli levert i pakker sammen med Johnson eller Evinrude motorer. Fabrikken kommer med nyheter for modellåret 1998.

Økning hos Askeladden, Nidelv og NB Marine

Askeladden økte i modellåret (oktober - september) med 29% i kroner og med 11% i antall. De rapporterer at dekk- og vindskjermbåter er i skuddet og at mange kjøper de største motoralternativene. Videre kjøpes det mye ekstrautstyr og styling. Myke linjer er fremdeles populært, men fargevalget ser ut til å bli friskere i 1998.

Nidelv har hatt en økning så langt i året på 40%. Er dette bransjens høyeste økning? Ordrereserven ser bra ut og Nidelv ser positivt på 1998. Bedriften har jevn fordeling på alle sine modeller. Eksporten er i kroner på linje med fjoråret, hvilket vil si at bedriftens økning ligger i Norge. Nidelv selger også mye utstyr og båtene skal leveres "fiks ferdig"

NB Marine melder om økning på 15% på sine allværsbåter de første 8 måneder. De ser også en klar økning med hensyn på motorstørrelse og utstyr. Ordrereserven er per dags dato større enn på samme tid i fjor. Produksjonsanlegget er i dag 100% utnyttet.Motorsalget dårligere enn ventet

I modellåret var det en økning på 6,1% i utenbordsmotorsalget, til totalt 20.148 solgte enheter. Den største økningen kom i klassen 61- 102 hk, med hele + 33,2%. Interessant nok var det også kraftig økning i klassen 0,1-2,5 hk, med 23,6%. Likevel kan man totalt si at det er de større motorene, fra 28-102 hk, som øker mest. Den aller største klassen, over 102 hk, står på stedet hvil i antall solgte enheter, hvilket betyr at andelen av denne motorklassen i prosent har sunket. De klart største andelene av motorer er i klassen 3,6-4,0 hk og i 6,1-8,0 hk. Tilsammen representerer disse to klassene over 50% av markedet.

Utgave: 

Stikkord: 

Med en motorvekt på 6,5 kg og en batteripakke på 2,8 kg er EP Carry både lett å hanskes med og grei å stue bort. Lettest på markedet, hevder produsenten.
Her ser du den asymetriske løsningen med gangvei til soldekket forut.
Nye Beneteau Flyer 10 er bygd for solskinn, fart og hygge for opptil 11, men er langt fra dum som feriebåt for fire. Franskmennene kaster seg på påhengertrenden, så får fremtiden vise om dette er fremtiden, også for turbåtfolket.
Den nye allværsbåten, «Sting 600 PRO HT», vises for første gang på messen «Dra til sjøs» i Bergen/Sotra. Innendørsmessen vil bli avholdt i Straume Idrettspark 31. januar til 3. februar 2019.
Petter Andre Søreng, er leder for fritidsbåtseksjonen i Sjøfartsdirektoratet. (Foto: Torbein K.Gamst/Sjøfartsdirektoratet)
I 2018 registrerte Sjøfartsdirektoratet 23 omkomne ved bruk av fritidsfartøy i norsk farvann. Dette er seks færre enn i 2017, og det laveste tallet siden 2001, melder direktoratet på sine nettsider.
Her blir Nathan Rogers tatt ombord i RNLI-skøyta etter å ha bli slept "hjem" etter egen båt i 4,3 nautiske mil i iskalt vann i en time
Ferdig med dagens fiske satte Nathan Rogers kurs på autopiloten mot hjemmehavna, tok av redningsvesten og skulle flytte kraftblokka da en sjø sendte ham overbord. Han ble slept etter båten de drøye 4,3 nautiske milene til hjemmehavna og overlevde.
HUNDVÅG: Ulsnes Båt holder til i samme lokaler som bruktbåt- og servicepartner Shift Marine AS i Ulsnesveien 44 på Hundvåg.
BAVARIA styrker sin posisjon i Stavanger. Ulsnes Båt AS er ny forhandler, med investor Knut Tveit i spissen.
Hos ekspertisen blir en prosents forbedring på propelleffekt sett på som en kraftig forbedring. Sharrow propellens tester viser effektforbedringer på 9 - 15 prosent.
Nimbus Boats AB kjøper finske Bella Boats av Brunswick Corporation og danner dermed Nordens ledende konsern i fritidsbåtbransjen. Kjøpet omfatter samtlige av Bellas varemerker: Bella, Flipper, Aquador og Falcon.
Twitter icon
e-mail icon