Baugpropeller fra Volvo Penta

Baugpropeller fra Volvo PentaBaugpropellere med ny "vri"

To nye baugpropellere ble lansert av Volvo Penta i sommer, BP 800 og BP 1200 for båter opp til 22 meter. Dette er de første baugpropellerne som har doble kontraroterende propellere, og begge inngår i det såkalte QL (Quality Line) som er Volvo Pentas program for båttilbehør. Fordelene med de doble kontraroterende propellene skal være at skyvekraften øker og kavitasjonen blir mindre, noe som gjør at baugpropelleren får bedre grep i vannet og skyver baugen raskere. En annen fordel skal, i følge produsenten være at motoren er plassert liggende over propellertunellen, noe som resulterer i ganske beskjedne innbygningsmål. Propellerne kan derfor monteres der de gir best effekt og tar minst plass ombord.

Overføringen mellom motor og propelleraksel skjer via tannreim. Det skal gi god utveksling og lavt støynivå. Manøvrering kan foregå fra separat kontrollpanel eller fra kontrollspakens power-trim-bryter. Baugpropellerne monteres i en tunell (185 og 250 mm) av polyester eller stål, og til monteringen finnes spesialverktøy.

Skyvekraften er 80 kg for BP 800 med 6,8 hk motor og 120 kg for BP 1200 med 9,5 hk motor. Begge kan tilkoples 12 og 24 volt. Pris er henholdsvis kr. 23.180 og kr. 28.510.

Utgave: 

Stikkord: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
Twitter icon
e-mail icon