Bølgeblikk: Messe for en drøm

Bølgeblikk: Messe for en drøm

Bølgeblikk

Messe for en drømNoen går til messe for å få tilgivelse. Jeg tok med rederinnen på messe for å få tillatelse. Tillatelse til å kjøpe båt for fryktelig mye penger!Min mor var fra Rjukan. Hennes nærmeste føling med vann var det som gikk i rør fra Vemork. Det blir ikke båtliv av sånt, innså min far resignert.

Rederinnen er fra en kystby i Vestfold. Båt i bevegelse var likevel ikke hennes sterke side, forsikret hun meg i 25 år. Jeg var minst like fortvilet som min far.

Men jeg var heldigere enn han. Sent, men ikke for sent, konverterte rederinnen og innså sjølivets gleder. I dag er hun bitt av basillen hun også.

Det var derfor jeg kunne ta henne med på messe i fjor med godt håp om tillatelse.

Tillatelse til å få oppfylt en drøm.Etter noen år med en eldre Nidelv, MorMajor I, var tiden inne for fornyelse. MorMajor II skulle ha bakvegg, bekvemligheter og god plass når vi likevel brukte så mye tid i båten.

Forarbeidet var gjort. Båter og tester var studert. Brosjyrer og pristilbud haglet i postkassa i månedene før messeåpning på Lillestrøm. Vi hadde plukket ut tre-fire modeller, fra 31 til 36 fot. En av dem stilte ikke opp på messen. Det var dumt av produsenten. Fristelsene blant de som stilte opp og ut skulle vise seg å bli for sterke.

Det ene skroget var vakrere enn det andre. De skinte om kapp som Soria Moria-slottet. Selgerne gjorde seg vakrere enn prinsessen i eventyret og lovte alt unntagen halve kongeriket.

Lot vi oss lokke? Det er klart vi gjorde det. Vi var jo der for å handle. Vi hadde felles interesser. De skulle selge oss mest mulig. Vi skulle ha mest mulig for kronene. Det er sånn det er.Vi kikket innom drømmebåten. Vi lot oss begeistre og vi begjærte. Og gikk videre. Den der har alt vi har snakket om, sa vi til hverandre. Men dyr. Fryktelig mye penger. Og vi er jo fornuftige mennesker, tross alt….Så satt vi rundt bordet i salongen i en av de andre skutene på ønskelista. Det luktet nytt og godt. Selgeren var langt nede i utstyrslista da jeg lente meg bakover for å nikke godkjennende. Da smalt bakhodet i skapet over sofaen.OK. Den var en god del billigere enn Drømmen. Vi fikk et skriftlig tilbud som var til å leve med. En kul i bakhodet kunne også være til å leve med i en splitter ny båt, mente jeg.

Helt til vi nærmet oss Drømmen igjen. Kanskje vi bare skulle kikke innom på ny? Sånn for å få tatt en ny titt. Vi har jo god tid, sa jeg. Det koster ikke noe å se.

Rederinnen var skeptisk. – Du vet hvordan det ender, sa hun.

Hun fikk rett.

Og jeg fikk tillatelse.”MORMAJOR”

Utgave: 

Stikkord: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
Twitter icon
e-mail icon